Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Állandó pánik és ideg az...

Állandó pánik és ideg az életem. Más kismama is volt így? Lett baja a babának? 36hkm

Figyelt kérdés

Most kicsit nyersen fogok fogalmazni. De muszáj lesz, mert ez az igazság. Folyton rettegek, hogy beteg lesz a babám. Attól félek, hogy fogyatékkal élő lesz, vagy igazából magamnak sem tudom megfogalmazni. Kérlek ne bántsatok. Férjem többször ordít velem, van, hogy fel is pofoz. Tönkre tettem az életünket. Előtte olyan jó pár voltunk. Most meg a folytonos idegrohamaim mindent el rontanak, és nem találok kiutat. Mindig be ugrik egy kép, hogy a baba nem lesz egészséges. Tudom ez olyan csúnya dolog. El is hesegetem, de mindig vissza tér. Konkrétan aludni sem tudok már. És állandó sírás az életem. A baba nagyon erős mozgásokat produkál a pocakban. Szerintem ideges ő is. Nem tudom kivel megbeszélni a problémáim. Mert mindig kinevetnek, vagy elhessegetnek, vagy a legrosszabb amit a párom csinál. Anyukák. Kétségbe estem. Úgy érzem a padlón vagyok és nem segít rajtam senki (ami mondjuk tényleg így van )

Csak egy kis példa. Éjjel nem aludtam. Idegesség miatt. Sírtam az ágy szélén. Férjem fel kelt, mondtam neki, kérlek segíts rajtam próbálj megnyugtatni, oda jött és erősen el kezdte húzni a fülem. Majd mikor jobban el kezdtem sírni, kétségbe esésemben, adott egy pofont is. Nincs kihez forduljak. Én nem ilyen ember voltam akit “ver” a férje, és nem voltam ennyire idegbeteg sem. Miért történik ez? Volt más is ilyen mélyponton a terhessége alatt, de egészséges lett a baba? Mert esküszöm semmi más nem érdekel most csak a baba. De ilyen “terror” mellett nehéz le nyugodni. Meg a rémképekkel a fejemben. Nem érzem fairnek a dolgot a babával szemben. De nem tudom le nyugtatni magam. Orvosommal nem lehet erről beszélni mert nem is akar meghallgatni, és ki is nevet. Tényleg kérlek titeket ne bántsatok kommentben sem de nem tudok most jobbat mint ide be írni. Szánalmasnak és nevetségesnek érzem magam. Attól tartok összedől a világom, és nem fogok tudni gondoskodni a piciről, akit annyira akartam/ akarok. De rettegek az egészségét illetően.

2023. szept. 6. 04:47
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
61%

Azt írod, hogy mindent megteszel a gyerekedért. Eddig semmit nem tettél.

Azt írod, önhibádon kívül vagy ilyen helyzetben. Ez abszolút nem igaz. Muszáj, hogy észrevedd a felelősségedet abban, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Anya leszel, aki egy magatehetetlen csecsemőért felel. Az a szöveg, hogy "mindent megtennék a drága gyermekemért, de sajnos önhibámon kívül vagyunk rossz helyzetben", azt jelenti, hogy nem tettél semmit és mindent másra hárítasz. Nézz szembe a problémáddal és ne csak dumálj meg fogadkozz, mert sürget az idő.

Kérj sürgősségi időpontot a pszichiátriára es beszélj arról is, hogy mit csinál a férjed.

2023. szept. 6. 09:57
 22/41 anonim ***** válasza:
64%
És miért nem hagytad még ott a férjed, ha többször megütött, mire vársz még?
2023. szept. 6. 09:58
 23/41 A kérdező kommentje:

Na kértem időpontot, még ma mehetek! Előbb pszichológus. Azt mondták, felmérik a helyzet súlyosságát. Aztán meg mondják hogy hova tovább. Igaz ez csak egy lépés, de megtettem!

És már anyukáméknál vagyok. Mondjuk jobb lenne ha nem 3 ház lenne közöttünk, így nem volt nehéz át jönni. Kíváncsi vagyok mi fog történni. Remélem jól alakul minden.

2023. szept. 6. 10:13
 24/41 anonim ***** válasza:
65%
Annyira túltolod a kamut. Eddig nem volt semmi segítséged, senki, akihez fordulj, ezt írtad, most meg hirtelen ott lakik anyád 3 háznyira és tárt karokkal vár gyerekestől :D
2023. szept. 6. 10:20
 25/41 A kérdező kommentje:
Nem kamuzom. De ők nem tudják hogy bántott a férjem, mert szégyellem el mondani. A pszichés bajaimat meg nem akarják meg érteni, hogy miért van ez így. Nem mondtam mondjuk egy szóval sem hogy nincs hova mennem, hanem hogy nincs aki segítsen a bajomon, és aki megértené! Fél 9kor pedig írtam is hogy fel keresek valakit, egy szakembert aki tud segíteni. Úgyhogy ha jobban elolvasod, rá jöhetsz, hogy nem kamu.
2023. szept. 6. 10:25
 26/41 anonim ***** válasza:
68%
Gratulálok! Ez nagy dolog! Kitartást, ezt mind a babádért teszed, érte mindent erdemes. A férjed most fogadkozni meg esküdözni fog, sajnos egyáltalán nem biztos, hogy be is tartja, amit ígér. Azt javaslom, hogy szülésig es az első 6 hétben mindenképpen maradj a szüleidnél. Utána majd meglátod. A pszichiáterre pedig figyelj oda és vedd komolyan, nagyon fontos, hogy szaksegítséget kapj.
2023. szept. 6. 11:05
 27/41 anonim ***** válasza:
16%
Mar bocsi de tenyleg “ver” a férjed? Kicsit túlzásnak gondolom ha elotte az eg világon semmi baj nem volt vele. Mennyi ideje vagytok egyutt? Őszintèn és tényleg őszintén gondolj bele abba, hogy mondjuk lenyomtal egy őrjítő hisztit amin semmi nem segitett, es kicsit oda nyúlt hogy észhez terj, vagy tenyleg ver… mert ha előbbi akkor sikeresen tonkre teszed a házasságod is
2023. szept. 6. 11:13
 28/41 anonim ***** válasza:
62%

Nem azért vagy stresszes, mert idegbeteg vagy, hanem mert a férjed egy bántalmazó szociopata vadbarom, te meg elhitetted magaddal (vagy ő veled), hogy voltaképpen a te hibád az egész, és ha megfelelően, neki tetszőn viselkedsz, akkor majd ő is úgy fog veled.

Ez az egész mentalitás hibás ahogy van.

Egyetlen pofon, se a bántalmazás semmilyen formája nem tűrhető egy kapcsolaton belül, főleg ahol a nő kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint te is most. Támogatást és türelmet kellene kapnod, nem pedig ütlegelést. Egyik se a te hibádból történt, hanem mert egy mentálisan sérült barom.

Szabadulj meg tőle, akkor is, főleg azért is mert terhes vagy, és utána jöhet a pszichológus, különben csak megtanítod neki, hogy így bánhat veled.

2023. szept. 6. 11:31
 29/41 anonim ***** válasza:
62%

Kamu hát. SENKID nincs, már túl késő. Aztán hirtelen 5 perc alatt kapsz időpontot már mára, hiper jó csalédból vagy, akik ráadásul ott laknak egy köpésre.

Persze. De amúgy nektek fizet a Gyakori? Mert ez megint egy olyan kérdés, ahol pörögnek majd a válaszok ezerrel. Hazaér mindenki melóból este, megy majd a vita. Te meg bedobsz 1-2 etra infót időnként.

2023. szept. 6. 14:39
 30/41 anonim ***** válasza:
80%

29!

A reklámok miatt nem is elképzelhetetlen!

2023. szept. 6. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!