Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Állandó pánik és ideg az...

Állandó pánik és ideg az életem. Más kismama is volt így? Lett baja a babának? 36hkm

Figyelt kérdés

Most kicsit nyersen fogok fogalmazni. De muszáj lesz, mert ez az igazság. Folyton rettegek, hogy beteg lesz a babám. Attól félek, hogy fogyatékkal élő lesz, vagy igazából magamnak sem tudom megfogalmazni. Kérlek ne bántsatok. Férjem többször ordít velem, van, hogy fel is pofoz. Tönkre tettem az életünket. Előtte olyan jó pár voltunk. Most meg a folytonos idegrohamaim mindent el rontanak, és nem találok kiutat. Mindig be ugrik egy kép, hogy a baba nem lesz egészséges. Tudom ez olyan csúnya dolog. El is hesegetem, de mindig vissza tér. Konkrétan aludni sem tudok már. És állandó sírás az életem. A baba nagyon erős mozgásokat produkál a pocakban. Szerintem ideges ő is. Nem tudom kivel megbeszélni a problémáim. Mert mindig kinevetnek, vagy elhessegetnek, vagy a legrosszabb amit a párom csinál. Anyukák. Kétségbe estem. Úgy érzem a padlón vagyok és nem segít rajtam senki (ami mondjuk tényleg így van )

Csak egy kis példa. Éjjel nem aludtam. Idegesség miatt. Sírtam az ágy szélén. Férjem fel kelt, mondtam neki, kérlek segíts rajtam próbálj megnyugtatni, oda jött és erősen el kezdte húzni a fülem. Majd mikor jobban el kezdtem sírni, kétségbe esésemben, adott egy pofont is. Nincs kihez forduljak. Én nem ilyen ember voltam akit “ver” a férje, és nem voltam ennyire idegbeteg sem. Miért történik ez? Volt más is ilyen mélyponton a terhessége alatt, de egészséges lett a baba? Mert esküszöm semmi más nem érdekel most csak a baba. De ilyen “terror” mellett nehéz le nyugodni. Meg a rémképekkel a fejemben. Nem érzem fairnek a dolgot a babával szemben. De nem tudom le nyugtatni magam. Orvosommal nem lehet erről beszélni mert nem is akar meghallgatni, és ki is nevet. Tényleg kérlek titeket ne bántsatok kommentben sem de nem tudok most jobbat mint ide be írni. Szánalmasnak és nevetségesnek érzem magam. Attól tartok összedől a világom, és nem fogok tudni gondoskodni a piciről, akit annyira akartam/ akarok. De rettegek az egészségét illetően.

2023. szept. 6. 04:47
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván sokkal jobb lett volna hamarabb segítséget kérni, de normál esetben még van 1 hónapod a szülésig, az az állapotromláshoz rengeteg idő. Így meg, ha más nem, lehet, hogy legalább szinten tartani tudnak segíteni, vagy befektetnek valahova, ahol felügyelnek és legalább a férjed nem fog bántani. Szóval semmiképpen se várj vele.
2023. szept. 6. 08:51
 12/41 anonim ***** válasza:
52%

Fú, bmeg, haza sem szabadna vinnetek ezt a szerencsétlen gyereket. Agresszív, bántalmazó anya és pszichés beteg apa, milyen élete lesz??? Vagy ti lesztek benne legközelebb a Híradóban, hogy megöltétek a gyereketeket?

Nagyon remélem, hogy ez a kérdés kamu, ha nem, nézzék magadba és inkább adjátok örökbe szerencsétlent egy normális, ép elméjű családhoz.

2023. szept. 6. 08:54
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Itt senki sem fog tudni segíteni neked. Menj el pszichológushoz, a férjed meg hagyd el, mert egy undorító alak. Sok sikert kívánok.
2023. szept. 6. 09:03
 14/41 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok sem agresszív sem bántalmazó! Csupán csak izgulok a baba egészsége miatt. De már ha méltóztattad kedves 12es elolvasni a kérdést, akkor legalább ne rúgnál bele még a földön fekvőbe. Hogy írhatsz ilyet? Sosem ölném meg a gyerekem. Ez most nagyon rosszul esett így ismeretlenül is. Nyilván azért írtam mert segítséget szeretnék. Nem megvetést, és nem rágalmazást.

Én értelmes ember vagyok, akinek az élete rosszul alakult. Önhibán kívül. Nem magyarázkodni szeretnék, de nem vagyok sem rosszindulatú, sem idegbeteg gyilkos típus. A gyerekemet szeretném védeni. Attól hogy padlóra kerültem, még fel állok! Mert mindent meg teszek! Nyilván azért is tettem fel a kérdést, amire láthatólag válaszolni kultúrált módon nem tudtál.

2023. szept. 6. 09:10
 15/41 anonim ***** válasza:
63%

De a férjed igenis agresszív bántalmazó, és te meg igenis pszichés beteg vagy, ha ilyen rohamokat meg sírógörcsöket kapsz napi szinten, hogy fogyatékos lesz a gyereked, mikor semmi baja elvileg.

A francokat nem ölnéd meg, hát már most sem tudod kontrollálni a problémáidat, most se vagy ura önmagadnak, és teljesen okés neked, hogy a férjed ver téged, nem hagyod ott és pszichiáterhez sem mentél el, mikor egyértelműnek kellene lennie neked is, hogy nem normális, amit művelsz.

Csak ülsz, vársz, sírsz és ennyi. Nem teszel meg semmit valójában, és pont ezért meg se tudod védeni magadtól, miközben már most nem veszed észre, hogy mentális beteg vagy.

2023. szept. 6. 09:17
 16/41 anonim ***** válasza:
75%
Ez, amit te csinálsz, nem izgulás a baba miatt. Mindenki izgul, de nem lesz ilyen elmeháborodott.
2023. szept. 6. 09:18
 17/41 A kérdező kommentje:

Azért ezek erős fogalmak, amiket írsz. De így, ebben a formában, azért jobban értelmezhető mint az előző. Szar helyzetben vagyok. Mert egyedül vagyok, sajnos. De nem sajnáltatni akarom magam. Ne legyen igazad!

De félre értés ne essék az utolsó válaszodban vannak olyanok is amiben igazat adok. Mert sajnos van amiben igazad van. De remélem azért a gyermekem nem ölöm meg. A férjemtől pedig megpróbálom meg védeni. Hidd el mindent meg teszek.

2023. szept. 6. 09:23
 18/41 anonim ***** válasza:
71%
Nem akarlak bántani, de szetvet az ideg annak tudatában, hogy ilyen helyre születik egy kisbaba. Ezért menj minél hamarabb orvoshoz, és hagyd el a gyerek apját. Gondolj a gyerekedre. Tegyél meg mindent ,hogy biztonsagban tudd minden szempontból.
2023. szept. 6. 09:31
 19/41 A kérdező kommentje:
Igazad van! Így is lesz. Ne értse senki félre tényleg nem vagyunk egy olyan család aki gusztustalanodik, veri egymást, vagy ordítozik. Jó neveltetésben részesültem. Kiegyensúlyozott családban nevelkedtem. Azért nem is értem a rohamaimat. És talán azért is kattantam be plussz hogy a férjem ilyen. Mert úgy érzem, ez nem méltó hozzám, se a gyerekemhez! Padlón vagyok! De fel állok! Mindent meg fogok tenni!!!
2023. szept. 6. 09:37
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

A mentális betegség pont ugyanolyan betegség, mint egy tüdőgyulladás, egy rákos megbetegedés, stb. Sőt, a mentális betegséget testi problémák is okozhatják, mint hormon- és neurológiai problémák. Nem(csak) a családon, neveltetésen, egyebeken múlik, bár nyilván valamilyen szinten közrejátszhat. De ahogy egy rákos megbetegedésre vagy tüdőgyulladásra sem mondja egy normális ember, hogy majd otthon egyedül leküzdi, hanem orvosi segítséget vesz igénybe, úgy a mentális problémákra sem szabadna így reagálni. Vagy így 36 hetes terhesen mondanád, hogy nem mész kórházba egy tüdőgyulladással, mert úgyis késő, majd szülés után? Ugye, hogy nem.

Szóval most éppen ne megérteni, analizálni próbáld magad, meg ne magyarázkodni, mentegetőzni, hanem vegyél igénybe megfelelő végzettséggel, szaktudással, tapasztalattal rendelkező szaksegítséget. Ez nemcsak a te érdeked, hanem a gyereké is. Ez magától nem lesz jobb, sőt ehhez a barátok és a támogató környezet is kevés lenne.

2023. szept. 6. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!