Placenta praevia total esetén(a lepény teljesen fedi a méhszájat) mire számíthatok?
Azért ez kicsit fura. A lepény nem tud rámászni a méhszájra. Feljebb “húzódni” azért szokott, mert nő a méh. De lefele vándorolni nem tud. Tehát egy méhszájat elérő lepény lehet később messzebb, de fordítva nem igazán.
Szóval nekem nem világos, hogy először nem látták jól, vagy most nem látták jól.
Az se mindegy, hogy az első sima szülés császár volt vagy sima. Ugyanis a placenta praevia totalis legnagyobb veszélye az, hogy gyakran társul accretával, azaz rendellenes, a méh izomrétegébe növő lepénnyel. Ennek annál nagyobb a rizikója, minél több császárja volt valakinek, míg sima szülés után relatíve ritka.
Köszi 9-es!(8asvagyok)
Tényleg brutális volt. A nagyobbik amúgy jól viselte, a kisebbik is közben. De miután hazamentünk, neki azért vissza kellett szereznem a bizalmát. Nem engedte nekem a dolgokat, apás volt, de hát ez érthető, bár megszakadt a szívem sokszor. De 1-2 hét alatt normalizálódott a helyzet.
Ja, a kisebbik ez alatt a 2,5 hónap alatt kétszer kórházba került hörgőgyulladással. Először én mentem át hozzá saját felelősségre a másik kórházba, mert apuka nem maradhatott éjszaka... Másodjára egy kedves ismerős, kB pótnagyi tudott vele maradni... Szóval voltak sztorik.
De kedves kérdező, ha nem haragszol adok egy-két tanácsot.
Miután kiderült, hogy nem tudjuk elkerülni a kórházat, elhatároztam, hogy pozitívan állok mindenhez. Tehát félig teli a pohár, nem félig üres. Azt nézem, amim van, nem azt amim nincs, ez segített túlélni a napokat. Sok kismamával találkoztam ez idő alatt, aki folyamatosan kesergett, annak nagyon rossz volt.
Merjetek segítséget kérni. Nem nagyon írtál nagyszülőkről. Ha nincsenek, vagy nem tudtok velük számolni, akkor valami pótnagyi, akárki. Persze a férjének extrán oda kell majd tennie magát.
Illetve én nagyon örültem, hogy van internet. Egyszerűbb a kapcsolattartás. Minden nap videóhívásoztunk a férjemmel, láttam a gyerekeket. Akár a leckében is segíthetsz neki így. Nem írtad mennyi idős, de a tanároknak is elmondhatjátok a szitut, biztos jobban odafigyelnek rá. Nálunk az óvónénik extrán figyeltek a nagyra, babusgatták. Örökre hálás leszek nekik.
Legyél nyugodt, amennyire lehet. Tudom ez baromi nehéz. De a babának is ez kell.
A kórházban nekem azt mondták, hogy placennta previa, az esetek nagyobb részében jól végződik, persze kórházban, felügyelet alatt.
Drukkolok nagyon!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!