Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Placenta praevia total esetén(...

Placenta praevia total esetén(a lepény teljesen fedi a méhszájat) mire számíthatok?

Figyelt kérdés
A 18.heti genetikain megállapították hogy mélyen tapad a lepény. Ott el mondták, hogy szükség lesz a 24-26. héten egy hüvelyi uhra, és ettől függően kell majd kímélő életmódot folytatni és ha nem változik akkor császár. Ez tiszta sor. Csak hogy a 20. héten voltam a nőgyógyászomnál, aki szerint ez már nem fog változni, egyből program császárról beszélt és ami a legelkeserítőbb volt, hogy közölte, legkésőbb a 30. héttől be kell feküdni a kórházba. Egyenlőre panaszmentes vagyok, nincs és nem is volt vérzés.Eddig úgy van, hogy a 26. héten tüdő érlelő injekciót fogok kapni. Teljesen kétségbe vagyok esve. Leginkább a koraszüléstől félek és persze nagyon nem szeretnék hónapokig kórházba lenni. Aki ebben a cipőben jár /járt, elmesélné, hogy alakultak a dolgok?
2023. aug. 17. 10:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az várható, amit mondtak neked.

Ez egy veszélyes dolog rád nézve is, ezért kell befeküdnöd 30.hét után, mert ha leválna a lepény, nem szeretnék, hogy meghaljatok.

Már most válts kímélő életmódba, ami nem azt jelenti, hogy feküdnöd kell egész nap, de ne emelgess nehezet, ne hajolgass.

A koraszüléstől ne félj, egyébként kicsi az esélye igazából a lepényleválásnak, csak azért kell kórházba menned, hogy tuti ne legyen gond. Ha véreznél, kicsit is, indulj azonnal megnézetni.

És lelkiekben készülj, hogy ez lesz, amit felvàzoltál. Tudom, senki nem erre vágyik, de inkább, mint egy halott baba.

Egyébként nekem csak a széle volt rajta a méhdzájon, már azzal is vérezgettem első trimeszter végén. Aztán feljebb húzódott, de ha az egész rajta van, ennek szinte esélye sincs.

2023. aug. 17. 10:48
 2/14 babyboom567 ***** válasza:
100%

ÖSzintén Kérdező!Nagyon megértelek!!Nem bántás,de méhszájon tapadó méhlepénnyel,TE is életveszélyben vagy!Igen,megértem, senki sem akar kórházban lenni!Semmilyen betegséggel/állapottal nem akarunk ott lenni!De be kell látnod, hogy ha ott vagy NAGYOBB eséllyel/időben tudnak rajtatok segíteni.

Minden rendben lesz!!

2023. aug. 17. 10:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem fedte teljesen, csak nagy részben 18. héten

26. héten még tuti rajta volt.

De azt hiszem 28. héten már nem. Akörül nőtt egy nagyobbat a méhem.

Normál szülésem volt.

2023. aug. 17. 10:59
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 😔 Akkor nem sok esély van rá, hogy legalább a 34. hétig itthon maradhassak. Ilyenkor nem várják meg a 40. hetet igaz? Mármint hogy a 36-38. héten legkésőbb műtét. Legalábbis azt olvastam 😬 Azért még egy kicsit reménykedem, hogy feljebb megy annyira, hogy a széle érje csak.
2023. aug. 17. 11:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Most mélyen tapad vagy praevia totalis? Nagyon nem mindegy
2023. aug. 17. 13:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is csak rálógott, bár én 8-10 hetes kor körül vérezgettem (igaz, hogy az nem bizonyosodott be, hogy ettől).

Viszont nekem is mondta a magánorvosom, hogy ezzel a 27-28. hét körül be szoktak fektetni, ha nem húzódik arrébb.

Szóval én a helyedben felkészülnék lelkiekben a befekvésre, mert valószínűleg akkor is befektetnek, ha nem lóg rá teljesen, hiába húzódik kicsit feljebb :(

Azért kívánom, hogy megússzátok, mert biztos idegölő lehet annyi ideig kórházban, én is csak pár héttel úsztam meg, nagyon nem úgy tűnt sokáig, hogy megtalálja a jó helyét a lepényem, már teljesen feladtam, mikor hirtelen egyszercsak mozdult :)

Ha mégis menni kell, csak arra gondolj, hogy mindkettőtök biztonsága érdekében van rá szükség, és a végén az egészséges baba a "jutalom" a szenvedésért! :)

Ráadásul tényleg nem szoktak a 40. hétig várni, szóval hónapokról hátha amúgy se lesz szó.

Minden jót nektek, fel a fejjel, a 30. hétig még minden lehet! ;)

2023. aug. 17. 13:32
 7/14 A kérdező kommentje:
Eddig mélyen tapadt a 18. héten. Most már teljesen fedi is a méhszájat kedves 5-ös
2023. aug. 17. 13:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyanez volt. És kB ugyanezeket vázolták.

24. Héten már be akartak fektetni. Ez karácsony előtt volt 2 héttel. Akkor még saját felelősségre otthon maradtam, 2 fiam akkor volt 3,5, illetve 1 éves.

27. Héten volt egy nagyon kicsi vérzés, akkor már nem volt választás, befeküdtem a kórházba.

Kaptunk tüdőérlelőt, progeszteron, ilyesmi. Egyébként nem piszkáltak, igazából a kórházban nem is volt már semmi probléma, vérzés sem jelentkezett többet.

38.hét első napjáig vártak, mondták, hogy hiába nem volt eddig probléma, most már napról napra veszélyesebb a dolog.

A császár is rendben ment, bár én sok vért vesztettem, nagyon a határán voltam, hogy vért kell kapjak. De a kislányom tökéletesen jól volt, már 2,5 éves.

Szóval 2,5 hónapot kórházban töltöttem, covid közepén, nem volt látogatás, csak csomagot lehetett leadni a portán.

Durva volt, de megérte.

Szóval kitartás, a kórházban biztonságos most nektek, hiába kényelmetlen.

2023. aug. 17. 14:38
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
8# Kemény lehetett! :( Én kis ideig feküdtem bent a terhesség alatt és mással a végén,de az volt bennem,hogy még jó,hogy az első terhesség és otthon nincs testvér még. Az úgy engem kikészített volna. Nálunk annak idején anya volt a testvéremmel hónapokat kórházba,koraszülött volt. Végig sírtam emlékszem,nagyon rossz volt. De ilyen picik mellett nálatok is 2,5 hónap. Ez brutál. Minden elismerésem tényleg. Hogy viselték?
2023. aug. 17. 15:04
 10/14 A kérdező kommentje:
8-as. Az eredeti időpont december 30. lett volna. Így hagyján, hogy a karácsonyt bent töltöm, valószínűleg már október végén beköltöztetnek. Igazából sok problémát jelent ennyi idővel előbb elköszönni itthonról, mert nekem is van már egy gyerek, igaz nagyobb, de a tanulás nem az erőssége. Kellene neki a felügyelet. Férjem napi 10 órát távol van a munkahely miatt, vannak állatok stb. Még is most attól rettegek a legjobban, hogy nehogy leváljon a lepény idő előtt. Úgyhogy nincs kecmec. Még saját felelősségre sem mernék hazajönni ilyen tapasztalatok után 🥺
2023. aug. 17. 15:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!