Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan és mit vigyek a kórházb...

Hogyan és mit vigyek a kórházba februári szüléshez?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit és hogyan pakoljak, vagy vásároljak. Tudnátok nekem segíteni egy listát írni hogy ki hogy és mit vitt téli szüléshez a kisbabájának a kórházba és hogy az elegendő volt e? Vagy a kórház ahol szülsz ad egy listát? Vagy ez hogyan működik.Jelenleg a 3.hónapban vagyok a jövőhéten van idöpontom a kórházba " regisztráció" céljából.
2023. júl. 30. 17:55
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
30%
21, nagyon ügyes vagy, hogy te már kétszer végig jártad ezt az utat! Attól még nincs jogod itt fölényeskedni, meg így leosztani mást. Mert a kérdező meg először megy végig rajta, hadd élje meg úgy, ahogy neki jó, ne legyél már ilyen dementor, bzdmeg!
2023. júl. 31. 09:23
 32/43 anonim ***** válasza:
61%
A kórházban adnak de nagyon sok minden van fent az interneten. Én onnan szedtem mindent mert jelenleg a 33. hétben vagyok de még semmit nem kaptam a kórházból(nem Magyarország), de igazán vásárolni is csak most kezdtem kivéve a baba ruhák azt már elkezdtem mikor megtudtuk a nemet a 11. héten. A kórházi táskát azt nagyon raersz össze rakni a 30. hét után, meg én is most kezdem el össze rakni.
2023. júl. 31. 11:08
 33/43 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm 30 31 32 es a válaszaitokat.Hasznos dolgok, köszönöm.
2023. júl. 31. 13:47
 34/43 anonim ***** válasza:

Nálunk a védőnő adott listát. És én a hordozóba raktam bele a hazamenős ruhát amit apa hozott be aznap. Nyilván alapból beöltözteted majd a babát. Overálba pulcsi stb. Plusz takaró. Kocsiba nem fog megfázni ha azzal viszed haza(márpedig így szokták)

Jó babavárást :)

2023. júl. 31. 14:09
 35/43 anonim ***** válasza:

Hazahozatal.

Hmm nalunk nem koteleztek babahordozora, sem masra. Van ahol azt mondjak h csak abban engedik haza - kerdezz ra!

Bar szemely szerint az utobbi baromsag. Ha amugy nincs auto, akkor full feleslegesen veszed meg.

En hordozo kendoben vittem haza. Body, rugi, babazsak (olyan overallfele ahol a labresz egy zsak) kissapi, rajtam terhes kabat volt az ala kenyelmesen befert a baba a kendoben.

Ha hordozo vagy babakocsi akkor body, kiszokni, rugi, overall vagy hasonlo kissapi. Ala ha befer valami meleg hotarto (termotakaro, baranyszor stb.) Majd betakarod valami vastagabb takaroval vagy vekonyabb de hajtva. Ha kocsival mentek akkor takard ki, huzzd le a zipet, gombold kicsit ki, mert pillanatok alatt befulled a gyerek, plane ha futotok.

Bar mi 15 fokban mentunk haza mert eppen egy melegfront volt 😁 de siman lehet minusz 10 is, a februar eleg erdekes evszak.

Nezdeg az idojarast mielott bemesz es mielott hazaengednek. Siman lehet 10 fok kulonbseg is.

2023. júl. 31. 19:48
 36/43 anonim ***** válasza:

Nalunk is problemaztak a hazahozatalon. Nincs autonk, a korhaztol konkretan 5 perc setara lakunk, babahordozot meg csak emiatt nem vettunk.

En a vedonot kerdeztem meg szules elott, o azt mondta, hogy siman kiengednek csak babakocsival (vagyis a mozes resszel).

Na a korhazban kotottek az ebet a karohoz, de marpedig csak hordozoban vihetem haza a babat.

Hat en megmondtam, hogy az nincs es nem is lesz, vegul elengedtek igy. Pontosabban a kutya ram nem nezett, amikor hazamentem, megkaptam a zaromat, pont asszem szombat volt, egy darab novert se lattam a folyoson akkor mar. Aki odaadta, az is eltunt 😂

Es cserebe ezert stresszeltek 4 napon keresztul, vagy 5 kulonbozo emberrel beszeltem, mire az 5. orvos kimondta, hogy mehetunk igy.

Vicc.

Nem hiszem el, hogy az egesz varosban csak nekunk nincs autonk…:D

Egyebkent ennek biztonsagi szabalyai vannak, mert ha kezben viszem ki es kiesik a baba a kezembol meg a korhazban, az az o felelosseguk.

En ezt tokre megertem, de legyunk mar kicsit rugalmasabbak, foleg, ha nem is kezben akartam kivinni, hanem mozesben.

2023. júl. 31. 20:05
 37/43 anonim ***** válasza:
63%

Jaja masik h ha 5 percre laksz akkor miert ulnel autoba? Komolyan jol is esik vegre a seta a levegon a bezartsag utan 🙂

Nekunk elvbol nincs auto. Kerekpar vagy tomegkozlekedes vqgy gyaloglab.

Ertem en h feleosseg de irrealis elvarasokat nem tamasszunk mar a anyumak fele!

2023. aug. 1. 03:18
 38/43 anonim válasza:

Számítások szerint az én babám is februári lesz vagy január vége, szóval pár szót ejtenék arról, amiket nekem mondtak. Sapit vigyél a picinek mert nagyon könnyen megfázik a feje. A haza menetelnél fontos hogy legyen valami bundás overál vagy zsák, amiben nem fázik a babó. A többi nem feltétlenül kapcsolódik a télhez:személyes iratok, kiskönyv, illetve ha van akkor a házastársi doksik. Kis kesztyűt, ha esetleg hosszabb a körme akkor ne karmolja magát össze. Textíl pelust mert az mindig kell. (babának is-bukik, neked is elindulhat a tejed bármikor) szülés utáni betét vagy eldobható bugyi. Ha esetleg császár, akkor jó ha van egy hasszorítód, könnyebb vele a mozgás. Ruhából legyen 2-méret is előkészítve 62-es méret is, mert nem fogják pontosan tudni mekkora a baba. De menet közben tud majd apa bevinni ruhát, ha kell. Pelus, popsi krém, ezek az alap dolgok. Aztán amikről sokan nem beszélnek: aranyér kenőcs, mellbimbó védő krém. Ezekből kis kiszerelést, persze ha szeretnél. Ez nem kötelező! Mellszívót szoktak ajánlani. Illetve magadnak kényelmes ruha, valami olyan pizsi, amiben kényelmes a szoptatás. Haza menős ruha neked és a gyerkőcnek majd apa beviszi utolsó nap, az csak plusz felesleges motyó. Legyen nálad rágcsi, innivaló.

Ez most elég vegyesen írtam, de remélem hasznos lesz. Boldog babavárást!

2023. aug. 1. 06:13
 39/43 anonim ***** válasza:
70%
Én novemberben szülök, szintén első. Majd szeptembertől elkezdjük berendezni a gyerek helyét, és elkezdeni foglalkozni a vinnivalókkal.. addig tök felesleges, nem is gondolkodom rajta. 🤷🏻‍♀️
2023. aug. 1. 11:21
 40/43 anonim ***** válasza:

A popsi kremes temara, ne kenjetek a babatokat, ha nem muszaj! Csak akkor, ha piros lesz, akkor is nagyon vekonyan.

Egyebkent nem kell bekenni, mert sokszor pont az art, ha vastagon all kremben a feneke feleslegesen es erre meg ramegy a nem szellozo pelenka is, legrosszabb kombo.

2023. aug. 1. 11:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!