Németországban élő kismamák, anyukák! Leírnátok miket vittetek, visztek a szüléshez a kórházba? Hasznos tanácsok?
sajna voltam benn egy napot januarban missed ab miatt:S kiralyi ellátást kaptam és nagyon kedvesek is voltak, ezért kérdezem én is mert itt szinte mindent adnak ahogy észrevettem:)
Ugy tudom apa is benn aludhat egy napot ez igaz?meg bárki bejöhet látogatni?meg a Krankenkasse biztositja a reggelit apának is.A lányunk bejöhet majd?(3 éves) Magyarban ezek nem lehetségesek....
Meg igaz hogy itt bármilyen módon, pózban szülhetsz?(magyarban nekem csak a rendes ágyas-t engedték:S)
Nálunk a babának csak pipsikrémet kellett vinni mert ők nem kenegették,de ez is a saját döntésem volt. Meg amiben haza hoztuk a picurt. Mellszívó is volt. Betét,tiszta töröljöző,eldobható bugyi...mindent adtak. Csak a tisztálkodási szerek és ruhanemű kellett nekem. 4 hónapja született a picim.
Mióta élsz kinn? Csak mert nekünk meglepetés volt hogy a pici német állampolgár lett mivel letelt a 8 évem németben (ha apának jár le akkor is megkapja) . Ezt cdak azért írom mert nekünk 2 hónapos volt a kisi mire megtudtuk... a nagyobbik lányom is itt született de ő magyar.
mi még 2,5 éve a férjem lassan 3 éve, tök jó h állampolgárságot kapott a pici:)
mellszivot meg eldobhato bugyit is adnak?az igen:) te mikor jelentkeztel be a korhazba?ugy tudom a 30-32. hét körül kell hogy tudjanak készülni a fogadásomra majd.
Szia!
Én Hamburgban szültem. Csak jót tudok mondani a német szülészetről.A tisztasági betéttől elkezdve MINDENT adnak.
Ahol én voltam, ott van extra szoba kialakítva fejésre (Stillzimmer). Akkor mész, amikor akarsz.
Amik szükségesek lehetnek: tusfürdő, törölköző, fogkefe, fogkrém. Egy ruha amiben alszol.
Babának: Ruha, amiben hazaviszed. Amúgy minden mást adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!