Németül várandóssággal, szüléssel kapcsolatos kifejezéseket? Esetleg oldalt ahol magam is össze gyűjthetem?
Németországban élünk, és sok küzdelem után végre babát várok, természetesen én is tele vagyok aggodalmakkal, és nehéz, hogy nem tudok az orvosommal beszélni. Olyan kifejezéseket tudtok nekem mondani amik a várandósággal, és a szüléssel kapcsolatosak?
Értem itt a tarkóredőt, a plancenta helyzetét,az ultrahangos rövidítéseket, bármit ami eszetekbe jut, nem tudhatom, h mire lesz szükségem. köszönöm előre is:)
Èn németországban élek és itt szültem 2 gyereket, de azt kell mondanom, hogy szerintem ne menjél egyedül az orvoshoz, ha ennyire nem érted a nyelvet, mindenképpen olyannal menjél aki ért németül annyira, hogy ezeket megérti. Vagy keress Magyar orvost, szinte minden nagyobb nyugati városban van Magyar nödoki.
Amúgy elég sok dolog tükörfordítás. pl tarkóredö: nackenfalter, placenta az palcenta, Uh rövidítések szerintem nemzetközi, de kisezer szó van.
Párom nővére elkísér most a 12.hetire, de nem kérhetem meg mindig, valamennyit én is értek, de ez édes kevés,és persze szeretnék mindent tudni:) köszönöm az is jó ha már dolgot meg tudok kérdezni:)
a 3D/4D-s ultrahang mennyibe kerül? és némelyik orvos is meg tudja csinálni, v kórházba csak?
Magyar nőgyógyász itt nincs:( utána kerestünk, de csak nagyon messze van.
Szia
Melyik városban élsz? Én Berlinben. Ha gondolod, segíthetek!!!
Zsuzsa
Amit az utolsó írt Schwangerschaftpakungot hallottam már más magyartol (némettöl még nem), de az azért rizikós, mert 3 Uh az ami kötelezö, de a biztosító minden továbbit fizet ha az indokolt, és ehhez elég egy magasabb vérnyomás is, vagy egy kisebb görcs, barnázás.
Nekem csak pár dologért kellett fizetnem, de Volt olyan dolog amit kiírt biztosításra pedig nem is Volt indokolt.
Szerintem kérd meg, hogy írjon le mindent neked és majd otthon lefordíttatod a férjeddel vagy sógonövel.
Már csak 4 nap van az uh.ig mindenre rákérdeztetek.
Mi Aachenben élünk a holland határ mentén.
Én kifizetem szívesen, mert ez a 3 uh nekem nagyon kevés, persze nem hetente de havi egy plussz a kötelezők már jobb:) olvastam sokat a szüléssel kapcsolatban is, persze nem attól függ, h én mit szeretnék de sima+ gátvédelem eddig a legbarátságosabb nekem:) ha szeretném és nincs ellene a kicsi sem lehet így válogatni?
És apa bent lehet velünk szülés után is? Hány napot kell bent lenni? Éjszakára itt is elviszik a picit, v lehet velem? Bocsi az ezer kérdésért de nem nagyon van kitől megkézzem...köszi mindenkinek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!