Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9 hetes veszelyeztetett...

9 hetes veszelyeztetett terhes vagyok. Ti repulnetek holnap így?

Figyelt kérdés

A vernyomasommal vannak gondok és szivritmuszavarom van.

Egyiknek sem tesz jót a stressz.

Sajnos repulesnel mindig ideges vagyok eléggé...

Ha nem megyünk el, csak a repjegyet bukjuk, de az se keves. Meg persze sajnaljuk az élményt. De nem fontosabb, mint a baba, ez egyértelmű.

Csak ki garantalja, hogy nem lesz baj...?

Pár nap lenne csak.

Ti hogy dontenetek?

2023. máj. 18. 12:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
20 elég egy irigy kolléga,vagy egy régi jóakaró.Valójában meg sajnos,vagy nem igaza is van,mert a táppénz nem erre van kiatalálva,hanem a munkáltatókat kellene sggberúgni,amiért igyekeznek minél kevesebbet fizetni.Annak viszont aki valóban beteg,vagy valóban veszélyeztett terhes,nem kellene járkálni,mert pont mint a kérdést feltevő esetén is,keresni fogja a felelőst,miközben ő az.Amúhy 19,ha orvosnál voltál pl, és tovább tartott, akkor azt tudod bizonyítani, illetve mondjuk azért mert épp elugrottál a közértbe vagy a postára nem fognak megbüntetni,de ki fognak járni rendszeresen ellenőrizni.Viszont aki kiposztolja,hogy nyaralni van,vagy mondjuk futóversenyen(nem vicc,ismerek ilyet,aki futóversenyre ment TP alatt,na nem terhes volt,hanem állítólag tüdőgyulladása volt)az meg is érdemli szerintem.Már bocsánat!
2023. máj. 19. 15:35
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

"A munkahelynek hivatalosan kötelező könnyített munkarendbe áttenni másik munkát biztosítani.Ha nem tud, akkor távolléti díjat köteles fizetni.Az,hogy nem ezt teszik,hanem könnyebb,egyszerűbb,és olcsóbb nekik téged táppénzre küldeni,az más dolog.Ha téged nem zavar,hogy a zsebedből kihúznak egy csomó pénzt"

Brühühü, nem fizetnek pénzt arra az időszakra, amikor nem dolgozol... Ilyenkor teljesen megértem, miért nem vesznek fel szülőképes nőket dolgozni.

2023. máj. 19. 18:38
 23/29 anonim ***** válasza:
76%
22 ez a törvény.Nem a pénztárosi munkáról van szó pl,hanem mondjuk a terhes nő nem mehet a vegyi anyagok közé,vagy nem emelhet X kg-nál nehezebben.Na ezt vagy biztosítják,azt meg köteles akkor elvégezni a kismama,vagy akkor fizeti a távolléti díjat.Gondolom te elvárnád,hogy mindenórás kismama is -20fokban mélyhűtőben dolgozzon.Rendicsek, akkor nem lesz kismama,és te nem fogsz szolgáltatáshoz jutni mire öreg leszel.Ugyanis a mi gyerekeink lesznek akkor az orvosok,ápolók,pénztárosok,takarítók,stb.Szerinted akkor a szülő képes nöknek nem kellene munkár adni?Vagy ezt nem igazán értem.Pont ezzel van a legnagyobb visszaélés amúgy,mertivel a cégek nem biztosítják amit kell,a nő elmegy tp-re azt boldog-bpldogtalan veszélyeztetett.
2023. máj. 19. 20:04
 24/29 anonim ***** válasza:
50%
#23 Én azt várnám, hogy ha már az állam a fizetésed 40%-át beszedi, akkor ne tolja át rám mint munkáltatóra a rólad való gondoskodást, amikor munkaképtelen vagy, hanem pengesse ki az államkasszából, amit a te pénzeden tölt fel. Rendben, legyél otthon állásidőn, de amelyik cég ugyanezen idő alatt a férjedet alkalmazza, az is hozzájárul ugyanekkora összeggel a leendő munkaerő kitermeléséhez, vagy ezt csak a te munkaadód nyerte meg?
2023. máj. 19. 20:30
 25/29 anonim ***** válasza:
69%
24 akkor még a megoldás? Egyáltalán ne dolgozzák?Vagy hogy gondolod? Ameddig tudok,addig gürozzek ahogy te füttyentesz,utána meg 0ft-ért otthon lehetek?Vagy mit gondolsz,nekem kell ezt megoldani?Reklamálj az államnak.Nem én találom ki,hogy működik a rendszer.Ettől még van egy törvény,ami mindenkire vonatkozik.
2023. máj. 19. 20:50
 26/29 anonim ***** válasza:
#25 pl. a táppénz, amin kérdező van a kommentelők szerint (ebből indult ki az egész téma)
2023. máj. 19. 21:05
 27/29 anonim ***** válasza:
55%
A táppénz az betegeknek jár.Ez nem betegség,még csak el se jönne a cégektől a munkaerő,ha lenne alternatíva.Aki munkáltató,és kaszál a dolgozón,mert nekem azt ne mondjátok,hogy puszta szeretetből alkalmazták embereket legtöbbször minimalbérért,vagy annyiért se,mert trükközve van a bejelentett órákkal,stb,az ne sírjon,mert egy törvényt be kell tartani.Annyit kell tenni,hogy Gizikének a Tescóba,ne a fagysztóba kelljen dolgoznia,hanem pakolhassa a száraztésztát pl.A táppénz nem erre van,de ha te munkáltató vagy akkor tudnod kellene,hogy az a kassza se feneketlen,és ha mindenkinek onnan fizetünk,holott tudná dolgozni, akkor az se jut ellátáshoz,akinek szüksége van rá.Na mindegy ez biztos meghaladta már a szintet amit felfogsz ezek szerint.Ne alkalmazz akkor nöket.
2023. máj. 19. 21:19
 28/29 anonim ***** válasza:
Kérdező mi újság?hogy döntöttél?
2023. máj. 19. 21:40
 29/29 anonim ***** válasza:
#24, #25: Közel sem tökéletes a rendszer, de az államnak elvileg az az érdeke, hogy a terhes nő dolgozzon (adózzon), de lehetőleg úgy, hogy a terhességet minél kevésbé veszélyeztesse. Ő határozza meg a játékszabályokat és próbálja arrafelé terelni a munkáltatót, hogy ezt oldja meg, különben a semmire fizetheti a munkabért. Van, amelyik munkáltató kisebb-nagyobb szervezés árán ezt meg tudja oldani, ha akarja. Nálunk pl. vannak ártalmasabb vegyszerek, munkafolyamatok, amiket terhesen nem nekem kellett végeznem. Persze, szívás a munkáltatónak, a munkatársaknak és egy kicsit nekem is, de így dolgozhattam és dolgoztam is majdnem a szülésig, pedig többszörös vetélés miatt magas kockázatú volt a besorolás. Az egészséges kismama táppénzre küldésével ugyan megspórolja a munkáltató a munkafolyamatok átszervezését vagy helyette azt, hogy a semmiért fizessen (pontosabban fizet, de csak a 60% 1/3-át), de az állam (és amúgy a kismama is) bukik rajta. Lehet szidni a szabályozást, de ha az állam rá tud valamit tolni a munkáltatóra, akkor meg is teszi. Ha pedig a munkáltató rá tudja tolni az államra, akkor ő is szokott élni a lehetőséggel. Az már egy másik történet, hogy így még egy dolog van, ami miatt a fiatal nőket kevésbé szeretik a munkaerőpiacon (meg a gyerekeseket, középkorúakat, betegeket...).
2023. máj. 19. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!