Hú, ha nagyon idegeskednék a repüléstől, úgy én nem vállalnám be, de mivel nem félek tőle komolyabban, ezért lehet, hogy igen. Te tudod, hogy mennyire stresszelsz tőle. Ami a munkahelyi részt illeti: ha veszélyeztetett terhesként táppénzen is vagy, akkor kilógna a lóláb, ha közben repülgetnél. Ha csak simán magas kockázatú a terhesség és dolgozol mellette, akkor a te dolgod, de szerintem beszéld meg az orvossal. Az enyém az előzmények miatt magas kockázatúnak sorolt be, de csak a legszükségesebbektől tiltott.
2023. máj. 18. 15:08
12/29 anonim válasza:
Óvatosan az utazgatással.
Zalában ( a település mindegy) éppen most szívta meg az öcsém, aki indokoltan akart táppénzre menni (gerincbetegség régóta, kiújult, időpont egy hónap múlva), nem írja ki a háziorvos javaslat nélkül. Ugyanis egy kismamája lebukott az OEP-nél, hogy veszélyeztetett terhesen nyaralt, ezért most kb mindennapos nála az ellenőrzés. Ha nem akarod magad és az orvost is zűrbe keverni, maradj a seggeden itthon.
2023. máj. 18. 15:54
13/29 anonim válasza:
És amúgy honnan tudjátok,hogy dolgozik egyáltalán(ne értsd félre kérdező,csak sehol nem olvastam,hogy táppénzen vagy,mégis mindenki már táppénz csalónak gondol mert kirándulni akarsz menni)
2023. máj. 18. 16:04
14/29 anonim válasza:
Érdemben nem tudok tanácsot adni, mivel sosem repültem sajnos, nem hogy terhesen. Viszont! Látom itt ízekre szedtek, mert beleírtad a kérdésbe hogy veszélyeztetett terhes vagy. Igaz senkinek semmi köze hozzá, hogy dolgozol e mellette vagy sem. Attól, mert valakit kiírnak, még nem azt jelenti, hogy otthon a 4 fal között kell megrohadni a 40 hét alatt. Mivel én is 8 hetes veszélyeztett státuszu terhes vagyok, volt 2 vetélésem, tudom miről beszélek. Én nehéz fizikai munkát végzek 12 órába,(kamion kerekekkel dolgoztam) így nem is volt kérdés, az első uhn, hogy onnantól táppénz. De ha jön a nyár, jó idő, stb, nehogy már bebetonozzam magam idehaza. 🤦♀️ A helyedben ki kérném az orvos tanácsát, úgy tiszta a dolog.
2023. máj. 19. 10:01
15/29 anonim válasza:
Pedig táppénzen csak otthon,meg vizsgálatokon lehetsz. A tp papíron már rajta van az is,hogy mettől meddig lehet kijárni.Nézd meg nyugodtan.A munkahelynek hivatalosan kötelező könnyített munkarendbe áttenni másik munkát biztosítani.Ha nem tud, akkor távolléti díjat köteles fizetni.Az,hogy nem ezt teszik,hanem könnyebb,egyszerűbb,és olcsóbb nekik téged táppénzre küldeni,az más dolog.Ha téged nem zavar,hogy a zsebedből kihúznak egy csomó pénzt,plusz asszisztálsz a csaláshoz,és önként részt veszel benne,az a te dolgod 14-es.Nyugodtan utánanézhetyz,így van.
2023. máj. 19. 11:03
16/29 anonim válasza:
#14 akit kiirnak veszélyeztett terheskent táppénzre, az nem azért van kiírva, hogy nyaralgasson, ez táppénzcsalas, ennyi.
2023. máj. 19. 11:51
17/29 anonim válasza:
Komolyan mondom, be vagytok szűkűlve teljesen :D Nyilván az irodaasztal mögül írnak itt egyesek. A 15-os válaszoló legalább kifejtette értelmesen hogy milyen lehetőségek vannak, amit köszönök is, mert fogalmam sem volt róla. Viszont itt azért van zavar a fejekben. Hogy lehet össze hasonlítani egy pihenést, amit most nevezzünk nyaralásnak, egy gyári, nehéz, több műszakos fizikai munkâval? Milyen duma az, hogy ne nyaralgasson, mert egyből táppénzcsaló. Itt nagyon úgy tűnik, hogy az irigység beszél némelyekből :)
2023. máj. 19. 14:03
18/29 anonim válasza:
Nem az irigység,hanem a törvény ismerete.Kötelező a könnyített munkarend biztosítása,vagy a távolléti díj fizetése,törvény ellenes táppénzre küldeni,az amúgy egészséges kismamát,mert az kevesebbe kerül a cégnek.Igenis táppénz csaló az,aki nem beteg,nem kell feküdnie,tudna dolgozni,csak könnyebb tp-re menni.És pont ezért nem lehet betegállományban sehova utazgatni.Jobbat mondok,sima náthával ha kiír az orvos, akkor nem lehet kimenni a helyi focicsapatnak szurkolni pl.Pedig az nem fekvő betegség, és mégcsak nem is kell elutazni hozzá.Nézz utána,vagy kérdezd meg a háziorvost,hogy kiposztolhatod-e TP alatt,hogy kirándulni voltál.Majd írd meg mit válaszolt.
2023. máj. 19. 14:17
19/29 anonim válasza:
18as,amúgy sem vagyok ez a posztolgató típus. Értem, mit mondasz. Utána is olvasgattam kicsit és szomorúan látom, hogy igazad van :( Viszont ebbe én nem nyugszom bele és a következő látogatáson meg fogom kérdezni az orvost, hogy tudunk e alakítani a helyzeten, mivel én előző császár és a jelenlegi munkahely miatt lettem 9-es kódu. És meg néztem a papíromat. 8-12-ig van kijárás. Az agyam eldobom... A mai ügyintézéseim tovább tartottak. Ha tényleg ki jöttek volna ellenőrizni, most néznék, mint a lukinyúl. Köszi a felvilágosítást.
2023. máj. 19. 14:36
20/29 anonim válasza:
12-esre reagálva... Olvastam, hogy általában nem jellemző, hogy az OEP kimegy terhes kismamára. Általában a munkáltató szokta kérni a felülvizsgálatot, ha felmerül a táppénzcsalás. Nyilván terhesség esetén tud róla a munkáltató, hogy miért nem dolgozik az alkalmazott, illetve van, hogy az üzemorvos javasolja a táppénzre vételt. Kérdem én, ki az az elvetemült, aki felnyom egy terhes nőt, mert elment nyaralni??! Mocsok egy világot élünk... :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!