9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt.
Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDből igen.
Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:)
Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em.
Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok
A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtők pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik).
Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétől voltam táppénzen. A júniusig tartó időszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán miből számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi!
Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!