Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Végig idegeskedem a terhessége...

Végig idegeskedem a terhességem! Volt így más is??

Figyelt kérdés

Bocsánat, de nem tudom már szépen megfogalmazni! Először azon paráztam, hogy ne menjen el. 12 hét után hogy a genetikai teszten minden rendben legyen. Majd azon, hogy húgyúti fertőzésem lett. Utána h mikor mozdul meg, majd miután meg mozdult, akkor meg azon hogy miért nem érzem minden nap. Most a jövőheti következő 20 hetes genetikai ultrahangtól, hogy vajon minden rendben lesz e?! Egyszerűen ki vagyok idegileg. Annyira elegem van, hogy már bocsánat, de mindig van valami szar amin agyalok!

Kismamák vagy olyan anyukák akik át estek ilyenen, pláne ha terhesség előtt nem is voltatok pánikolósak, ti hogy vészeltétek át, kinek milyen tapasztalata van?Mikor lesz “könnyebb”? (persze tudom h mostmár mindig idegeskedni fogok a gyerek miatt)

Bocsánat ez hosszúra sikeredett.

De nincs kivel ezt megbeszélnem mert körülöttem mindenki boldog kismama. Vagy az anyukák pedig azt mondjàk h nyugi, nem lesz baj. Aztán meg mondok valamit hogy mitől félek. És csak bólogatnak hogy “hát igen.” Vagy a legrosszabb a néma csend és egyszer csak be vágják “beszéljünk másról” szöveg.

2023. máj. 17. 15:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia 1 vetélés után extrém stresszes voltam.

Vérezgettem többször,folyamat keményedtem 15.héttől.

30+hetesen tudtam agyaliag lazítani viszont iszonyat fájdalmakkal telt minden napom. 37. Héten megváltás volt higy megszületett egészségesen.

37. Hétig dolgoztam.

2023. máj. 17. 15:13
 2/12 anonim ***** válasza:
Bocsi 2 vetélés utan
2023. máj. 17. 15:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ha aggódom valamin, akkor tapasztalatok után nézek, statisztikákat keresek, kitalálom, hogy mit csinálnék, ha...

Esetleg próbáld meg hangosan kimondani, hogy mitől félsz és magaddal elbeszélgetni, hogy mi lenne, ha ez lenne, mennyi az esélye. Kimondva mindig kevésbé tűnik káosznak, ami kavarog a fejedben. De fontos, hogy tényleg mondd is ki, teljesen más, mint csak szó nélkül fejben gondolkoznál rajta.

2023. máj. 17. 15:15
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Nem vagy egyedül! :) Én is szétparázom magam mindenen, vannak jobb napok, amikor könnyebben túlteszem magam egy-egy hülyeségen, és van, amikor nehezebben. Próbáld meg lefoglalni magad mindenféle projekttel, kirándulások, találkozások, babaszobatervezés, lakásátrendezés, de ha még dolgozol, akkor az is tuti, ha abba beleveted magad. Úgy viszonylag kevesebb időd marad agyalni az eshetőségeken. Komolyan, nekem rendesen jót tesz egy-egy pörgősebb nap a munkahelyen, tiszta felüdülés úgy hazajönni, hogy ma is csináltam valami hasznosat, és aggódni se volt időm. :)
2023. máj. 17. 15:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem segített, hogy kutattam mik a rossz eshetőségek. Sokakat ez nem nyugtat meg, sőt, de engem lecsillapított, hogy oké, előfordulhat az, hogy xyz rossz dolog történik. Miről ismerhetem fel, mit lehet vagy nem lehet tenni ellene, aztán valahogy megnyugodtam, hogy tisztában vagyok vele. Bíztam a legjobbakban, de én szeretek felkészülni, akár jó, akár rossz dolgok várhatók. Szerintem nálam igaz, hogy addig félek, amíg "ismeretlen". Pl első genetikai előtt sok down kóros baba uh videót néztem, hogy ok, akkor valami ilyesmi látszik majd, ha baj van, és nem kell várnom, hogy mit mondanak, ez már nem jelent majd jót. És ezután nem is izgultam ezen. Csak tudni akartam, hogy milyen, ha nem jó. Biztos furán hangzik ez, de engem felidegesít az "ismeretlen fenyegetés", amikor félni "kell" valamitől, de nem beszélünk róla. Akkor legalább tudjam, hogy mi az.
2023. máj. 17. 15:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én terhesseg nélkül is🤣 Alapból nem vagyok egy paragép, de ennek kapcsán azon paráztam, hogy tuti, nem esek teherbe(öreg vagyok.) Az fel se merült, ha esetleg mégis, akkor nem marad meg. Aztán terhes lettem. Az első perctől tudtam, hogy el fogok vetélni, szóval onnantól azon paráztam. El is vetéltem 😥

Nem adtam fel, szóval most egyszerre parázom azon, hogy nem esek többet teherbe/elvetélek. Ha esetleg sikerül, akkor gondolom, azon fogok, hogy elvételek és azzal párhuzamosan, hogy nem lesz egészséges. Aztán így tovább... Szerintem akinek volt már vetélése vagy bármi rossz tapasztalata, az már sose nyugszik meg a szülésig. Ha meg megszületett, akkor, ja, hogy nehogy valami baja essen. Az úgy élethosszig tart😂

2023. máj. 17. 17:32
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

Aki ilyen paràs, annak soha nem lesz jobb, készülj fel.

Vagy csinálsz a gondolkodásoddal valamit, vagy megkeseríted a további életeteket is.

2023. máj. 17. 17:55
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm #7 a válaszod! Abszolút nem keserítem meg ezzel senki életét! Parás vagyok, mert sok rossz dolgon estem át ez előtt! Hidd el az első terhességemnél nem paráztam, mind addig még..

De mindegy is. Gondolom te nagyon kiegyensúlyozott ember lehetsz, amilyen én voltam ezek a dolgok előtt és ez a terhességem előtt! Annyi különbséggel, hogy én nem voltam soha ennyire nyers senkivel, mert nyilván nem állt szándékomban hogy még rosszabb legyen neki! Ha hasznos nyugtató választ nem tudtam adni akkor inkább csendben maradtam. Nyilván nem azért kérdeztem h kinek hogy sikerült túl jutni mert nem próbálok a gondolkodásomon változtatni. Pszichológushoz is járok! Igyekszem!

Persze nem tartozom beszámolóval, de kíváncsi lennék ha te lennél a padlón neked hogy esne egy ilyen “megkeseríted a további életeteket” válasz!

2023. máj. 17. 18:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj mi 26hetesek vagyunk, mindennap van valami amin rágódok. Most épp a koraszüléstől vagyok teljesen bepánikolva, erről is álmodok. Teljesen probléma mentes terhesség volt igazából, aztán a 20.ik héten kiderult, hogy mellső fali lepény, és nagyon lent van. 22.ik héttől esténként/éjjel már bottal megyek pisilni, mert olyan medence és combfájdalmaim vannak,hogy minden mozdulatnal sikitani tudnék. Bevan gyulladva az ínyem.... A múlt heti cukorterhelés sem lett jó. Ma voltam vizsgálaton, a lepényem még mindig nagyon lent, házasélet nuku.Monjuk.ilyen fájdalmak mellett kb. Eddig is csak a kedv volt meg. Szóval, ha ez megnyugtat én is agyonparázom magam, hogy az összes panaszom koraszülésre hajlamosító tényező. Nem hiszem, hogy könnyebb lesz. Sőt szerintem ha már velünk lesz még nehezebb lesz, és még többet fogunk aggódni?!
2023. máj. 17. 19:26
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

8 hetesen covidos lettem, közben kiderült, hogy a citológiám borzasztó lett, 15 hetesen megszabadítottak a méhnyakam nagy részétől, aztán a méhszájon volt a méhlepény, esélyes volt, hogy befektetnek... Hát nem voltam túl nyugodt, de úgy a harmincadik hétre helyrejött minden, majd a szülésnél még alkotott a kiscsaj, hatszor volt a nyakán a zsinór, császár lett.

Ma már másfél éves, minden nap kitalál valamit, ami életveszélyes 😃

Szokj hozzá, mindig lesz min izgulni😃

2023. máj. 17. 20:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!