Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 26hkm. Keton és fehérje a...

26hkm. Keton és fehérje a vizeletben terhes cukorbetegseg..?

Figyelt kérdés
26hkm vagyok. Ma voltam vervetelen . Es a fehérje meg a keton is +al van jelölve a papíron.. terhes cukrom van.. erre fogok kapni gyógyszert vagy valamit? Egészséges lesz a baba ugye ? És mikor múlik el?
tegnapelőtt 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Cukorterheles milyen lett? Az a kerdes.
tegnapelőtt 16:41
 2/6 A kérdező kommentje:
120perces... 9,6
tegnapelőtt 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a 120 perces 9,6, akkor terhességi cukorbeteg (GDM) vagy. Elsőként szigorú diéta, vércukorméréssel. Inzulint akkor írnak, ha így sem normalizálódnak az értékek. Ha odafigyelsz, és tudod tartani a cukrod, akkor nem lesz baja a babának, de a folyamatos magas cukor árt neki.

Diéta ügyében javaslom a Terhességi cukorbetegség fb-csoportot, ott nagyon sok infót találasz a file-ok között.

tegnapelőtt 17:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért van keton a vizeletedben, mert túl kevés szénhidrátot fogyasztasz. Gondolom el akarod kerülni az inzulinkezelést, de a keton átmegy a méhlepényen és nem jó a babának.
tegnapelőtt 17:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen nagyon kevés a szénhidrát bevitelem. Amire ezek után oda figyelek. féltem hogy fel szalad a cukrom és azzal artok neki. . de ezzel is ártok az a baj.
tegnapelőtt 20:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Így van, az arany középutat kell megtalálni. Nem mindig egyszerű, de majd belejössz. A szénhidrát fogyasztás túlzott csökkentése nem segít mert a szervezet eljezd gyártani magának fehérjéből, és ennek mellékterméke a keton. Ezt a folyamatot gdm-ben mindenképpen kerülni igyekszünk, tehát kell bevinni annyi szénhidrátot hogy ne induljon be a termelés.
tegnap 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!