Terhességi toxémia? Kinek milyen fehérje és MAU értékkel derült ki?
29 hetes vagyok, sajnos a cukorbetegség is előjött, mostmár 4x inzulin kezelést kapok, és persze diéta.
A vizeletemben 444,8 mg/nap fehérje érték, 5,02 mg/nap lett a MAU.
A vérnyomásom nem magas, viszont a bokám dagad.
Van már egy 6 éves kisfiam,előző terhességemnél emlékeim szerint nem nézték a fehérjét, viszont nagyon-nagyon vizesedtem tetőtől talpig.
Ez már toxémia magasvérnyomás nélkül is?
Mire számíthatok?
Az én fiam 7 és fél éve született a 29-ik hétre. Az most hosszú és nem is ide tartozik, hogy vele mi lett, de a lényeg, hogy az én toxémiám volt az oka a koraszülésnek.
Én úgy tudom, hogy a toxémiánál MINDHÁROM feltételnek teljesülnie kell: magas vérnyomás, ödéma, fehérjevizelés. Szóval ne pánikolj, méregesd a vérnyomásodat. Nálam amúgy pont fordítva volt: a vérnyomásom kezdett a 20-ik héttől felmenni, és akármit csináltunk (értsd: a végefelé napi 3x6 gyógyszerrel sem ment le), úgy a 25-ik héttől csúnyán vizesedtem, és a 28-ik héten megjelent a fehérje, és egy hét alatt az is "elszállt", konkrétan túrós volt a vizelet... :(
Kívánom, hogy ne járj úgy, mint én, és amig a vérnyomásod rendben van, addig nincs gáz! :) De persze kérdezd meg az orvosodat!
Bocs, még annyi, hogy amig a vérnyomás probléma volt, és a vizesedés, addig csak ráncolták a dokik a homlokukat, a pánik akkor jött, amikor a fehérje is megjelent, azaz a 3-ik tünet. Szóval ha mindhárom fennáll, akkor van gáz.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!