Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nehéz helyzetben vagyunk....

Nehéz helyzetben vagyunk. Lebeszéljem, okos tanács? Lányom 16 éves, és babát vár.

Figyelt kérdés
Egy hét gondolkozási időt kaptak,hogy eldöntsék mi legyen a terhességgel.Igazából "csak"azzal van gondom,hogy nagyon fiatal.A párja szeretné ha megtartanák,én is abortusz ellenes vagyok,de hát még csak 16 éves!
2010. okt. 8. 22:00
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
Sajnálom,h igy döntöttek.Én is védekezés mellett lettem terhes.de megtartottam.Lesz még lehetősége gyereket szülni:)
2010. okt. 16. 14:00
 42/53 anonim ***** válasza:
25%

Egy nagyon felelősségtudatos lányod van, jó döntést hozott!

Végig olvasva a válaszokat sokan furán gondolkodnak. Semmi bajom a korán szülőkkel, de Ők neveljék a Babájukat és ne Anyu segítségére támaszkodjanak, mert fiatalok. 24 vagyok és nem azért szülök, hogy Anyu "pattogjon". 20 évesen volt abortuszom, 3 éve éltünk együtt Ő 26 éves volt, vállalkozó. (érettségi +1 szakmám volt)most van mindkettőnknek saját háza +autó, nekem még 2 szakma, saját vállalkozás. Most egy tervezett Babát várok a szívem alatt és nagyon boldogok vagyunk mind a ketten :) 18 hetes kismama

2010. okt. 16. 16:17
 43/53 anonim ***** válasza:

Remélem, aki ezt írta, nem baj, ha ide bemásolom.

"a fejlett nyugaton egész egyszerűen vannak olyan szellemi szinten az emberek, hogy felfogják: nem lehet életcél az anyagi javak megszerzése! Ez csak az ilyen szocreál, begyöpösödött országokban van mint itt is. Egyszerűen az emberek nincsenek az önmegvalósítás azon szintjén, amikor már felfogják ezt a dolgot."

Részben az utolsó válasz miatt főleg.

Ahogy befejeztem az iskolát (igaz, az OKJ-t), 4 hónapra rá szültem.

NEM támaszkodunk senkire. A gyereket mi neveljük, nem az anyám/anyósom/nagyanyám/stb. Tény, hogy segítenek, mert szoktunk kapni pelenkát, vagy bébiételt, ilyesmit, de NEM a szülőkből élünk.

A kérdező lánya 16 éves, de a barátja 31, és van saját

lakása, munkája, stb, minden, ami kell, megvan a háttér.

Nem hinném, hogy az abortusz a megoldás.

(Nem egy olyat ismerek, aki levelezőn rakta le az érettségit gyerek mellett.)

2010. okt. 16. 16:49
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az anyagiakról van szó. Egy 16 éves ember még sokszor magáért sem tud felelősséget vállalni.Kamasz,nem az a feladata ilyen életkorban,hogy gyereket neveljen.Másrészről néhány ritka kivételtől eltekintve a 16 éves szerelmek nem életreszóloak,ilyen felelőtlen gyerekvállalásokból sokkal nagyobb valószinüséggel lesz később csonka család,akkor meg aztán a gyerek életét is megkeseriti.

Tudom,hogy ezen az oldalon nagyon sokan vallják azt,hogy egy nem kivánt terhességet minden körülmények között meg kell tartani,de én nem ezen az állásponton vagyok. Azt már alig merem leirni is,hogy nehezen hiszem el azt,hogy védekezés mellett esett teherbe,de ez már mellékes.

2010. okt. 16. 16:55
 45/53 anonim ***** válasza:
6%
Nem vagy jó anya!
2010. okt. 16. 17:33
 46/53 anonim ***** válasza:
35%

14.00-val nem értek egyet! "Lesz még lehetősége gyereket szülni"

Hát igen...

Mint amikor tépkedjük virágszirmokat: Te kellesz, te nem kellesz, téged megszüllek, téged megöllek...

Egy anya milyen jogon válogat a magzatai között? Te jöhetsz, mert már van autónk, te meg meghalsz, mert ÉN még csak 16 vagyok, ELŐTTEM még az élet...

2010. okt. 16. 21:48
 47/53 anonim ***** válasza:
42%

21:48 vagyok

14:00-nek és 16:17-nek nagyon nem értek egyet a véleményével.

Az oké, hogy nem vetjük meg, és nem ítéljük el azt, aki végül a magzat kikaparása mellett dönt, de nehogy már még glóriát is tegyünk a fejére, hogy igen, fasza, felelősségteljes a n y a az ilyen. Az a baba nem tehet róla, hogy bekerült a pocakjába, egyetlen bűne az, hogy az anyukája 16 éves, aki előtt még ott az élet...

Igen, jó az anyának, hogy előtte még ott az élet.

2010. okt. 16. 21:56
 48/53 anonim ***** válasza:
42%

16:49 vagyok.

Az előttem szólónak teljesen igaza van, jelen esetben az abortusz nem más, mint ÖNZŐSÉG... Fiatal, előtte az élet?

Az nem számít, hogy benne fejlődik egy másik ÉLET???

2010. okt. 16. 22:11
 49/53 anonim ***** válasza:

22:11-nek!

Köszi.

Igen. az is sokkal jobb megoldás lenne, ha megszülné a babát, és örökbeadná. (NYíLT örökbeadásra gondoltam, ahol a biológiai szülő és nevelőszülők kiválasztják egymást, és kapcsolatban is maradhatnak életük végéig.)

Rengeteg CSODÁLATOS pár vár babára, akiknek nem adja meg az "ég".

Ja, hogy ez elviselhetetlen fájdalmat okozna a biológiai anyának? Vagy nem adná oda a saját gyerekét idegeneknek, mert nem tudja, milyen szülei lennének a gyerekének?

Hát biztosan jobbak, mint ő, aki elveteti...

Amúgy meg abszolút nem itélkezni szerettem volna, lenyelem az abortusz témát, mint létező rosszat, ami ellen nem tudok tenni. De felkaptam a vizet azon, hogy egyesek még felelősségteljesnek is nevezik azt az anyát, aki eldobja magától a gyermekét.

2010. okt. 16. 22:23
 50/53 anonim ***** válasza:
39%
Hát, bírom az ilyet.. Fiatal még ekkora felelősséghez, az anyasághoz. Könyörgöm, akkor ahhoz nem túl fiatal, hogy egy 31 éves (felnőtt!) férfival járjon és szexelgessen? Nyilván azért engeded ezt meg a kislányodnak, kérdező, mert a pasi jó anyagiakkal rendelkezik.
2010. okt. 16. 22:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!