Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nehéz helyzetben vagyunk....

Nehéz helyzetben vagyunk. Lebeszéljem, okos tanács? Lányom 16 éves, és babát vár.

Figyelt kérdés
Egy hét gondolkozási időt kaptak,hogy eldöntsék mi legyen a terhességgel.Igazából "csak"azzal van gondom,hogy nagyon fiatal.A párja szeretné ha megtartanák,én is abortusz ellenes vagyok,de hát még csak 16 éves!
2010. okt. 8. 22:00
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Eldöntötte,nem tartja meg a babát.Kicsit szomorú is vagyok,kicsit nem.Nagyon fiatal még,ő is így érzi.Nincs még felkészülve ekkora felelősségre.
2010. okt. 15. 19:11
 32/53 anonim ***** válasza:
28%

Miért nem tanítottad meg hogy védekezzen?

A baj még ott is van h a párja nagyon sokkal idősebb.

Tudom h van olyan sok,de 15 év korkülömbség nagyon sok.

Tizenévesen nekem is volt 13 évvel idősebb barátom,de most láttam a napokban és vénember,míg nekem második házasságból született második kisbabám.35 éves vagyok.

2010. okt. 15. 19:29
 33/53 A kérdező kommentje:
Nem akarok vitát ebből a miért nem védekezett dologból,nem is ez volt a kérdésem lényege.De képzeld el,megtanítottam hogyan kell védekezni.Védekezés mellett esett teherbe.
2010. okt. 15. 19:39
 34/53 anonim ***** válasza:
61%

mi megtartottunk a babát.

a barátom még csak 17, de az ő szülei és az én szüleim is elég jómódúak, és abortusz meg se fordult a fejemben.

szerintem tartsák meg.

16/L

(3hós kislányom van)

2010. okt. 15. 19:47
 35/53 anonim ***** válasza:

Hát, nagyon aranyos vagy, hogy visszaszóltál, már kíváncsian vártam, izgultam, hogyan döntött a kislányod.

Sajnálom, hogy nem tartják meg, de persze ez nem az én dolgom, nem az én életemről van itt szó, nem nekem kellett meghoznom ezt a nehéz döntést. Nem lehet most könnyű neki. Mindenképp meg fog változni az élete.

Köszi, hogy visszaszóltál! :-)

2010. okt. 15. 20:15
 36/53 anonim ***** válasza:
65%
Én biztos nem beszélném le a terhességről, hanem támogatnám mindenben, amiben tudnám. Egy gyereket semmi nem tudja pótolni. Én sajnos 20 évesen estem teherbe, de mivel főiskolára jártam, a barátom sem akarta és a szüleim sem támogattak, elvetettem.... azóta sem bocsátom meg magamnak.
2010. okt. 15. 20:38
 37/53 anonim ***** válasza:
24%

Nagyon szomorúan olvasom, hogy végülis amellett döntött, hogy megöli a gyerekét...

37 hetes km

2010. okt. 15. 21:27
 38/53 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy ismerősöm, aki 16 éves szülte meg a kislányát. Eredetileg ott akarta hagyni a kórházba, de szerencsére a nagymama lebeszélte, így már van egy gyönyörű 4 vagy 5 éves kislánya, akit együtt nevel a kislány édesapjával.

Én nem akarlak sem rá- sem lebeszélni, csak leírtam egy történetet.

Ti döntötök!

2010. okt. 15. 22:23
 39/53 anonim ***** válasza:

5 vagy 10 év múlva meg lehet, hogy szeretne, de nem lehet neki.

És legbelül mindig ott lesz neki az érzés, számolgatni fogja, most lenne 1 éves, most menne iskolába, vajon most hogy nézne ki, stb.

Az 1 dolog, hogy 16 éves, de ahogy valaki írta, nem áll meg az élet, az iskolát be tudja fejezni, stb. Ha egy baba elvileg egészséges, az anyagi háttér is megvan... véletlenek nincsenek, ha védekezés mellett lett terhes, akkor az a baba nagyon jönni akar, a másik dolog meg, hogy így írtad "babát vár", ez valahogy mást jelent, mintha azt írtad volna, hogy "terhes". Szerintem gondolja át még egyszer jobban, mert egy abortuszt sajnos nem lehet visszacsinálni (azt sem, ha megszületik, de nem nyomorba, semmibe születne, nem Ő lenne az akadály...)

2010. okt. 15. 23:38
 40/53 anonim ***** válasza:
Hát sajnálom én is, már csak azért is mert talán egy életen át bánhatja. De az is igaz hogy ha azt szeretnéd hogy boldog legyen és folytathassa az életét ahhoz neked kellene valami szinten nevelni a gyermekét. Magyarul az biztos hogy szinte minden rád hárulna, ha azt szeretnéd hogy mindenki boldog legyen :(
2010. okt. 15. 23:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!