Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem érzitek úgy, mintha...

Nem érzitek úgy, mintha betegként lennétek kezelve?

Figyelt kérdés

Terhesség előtt futottam, zumbáztam, táncoltam, hétvégente kirándulni meg biciklizni jártunk, télen hetente 2-3x mindig mentünk korizni, síelni.

Mióta terhes vagyok, konkrétan úgy érzem, hogy betegként kezelnek.

Tornázni csak kismama jóga/torna, spinning, séta (ez mióta torna?), meg úszás (na ezt sem értem, mert végtelen és egy fertőzést el lehet kapni úszás közben) meg vízi torna.

Ráadásul problémamentes terhességem volt, de az első nőgyógyász azt mondta, hogy az első három hónapban ne sportoljak, majd a második trimeszterben. Ok, kihúztam két hónapot, mire ma mondták az UH-n (másik nőgyógyász), hogy akkor persze mehet a sport de csak a fentiek.

Annyira el vagyok keseredve, hogy egyáltalán nem erre számítottam. Persze, mivel nem sportolok, már rengeteget híztam, ezért nem ehetek semmit se, pedig folyton éhes vagyok és émelygek (ételallergia miatt a “normál” tippek nekem nem is működnek), annyit meg nem tudok sétálni, ami megfelelne heti 3x30-70 perces futóedzésnek, meg heti két zumbának és heti egy táncnak.

Ti hogyan viseltétek, hogy nem mozoghattatok terhesség alatt? :( :(

2023. jan. 24. 13:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
39%

Gondolom ezt olyan orvos mondta, aki szerint szexelni sem lehet egész terhesség alatt, valamint a koraszülést és a vetélést is egész napos ágyban fekvéssel akarja megelőzni.

Nem kellen leragadni a kőkorban.

Egyébként itthon nem csak az orvosok tekintik betegségnek a terhességet, hanem maguk a terhesek is. Még a pisi sem száradt meg a teszten, de már szalad, hogy vegyük táppénzre, mert képtelen egy irodában ülni.

Nyugodtan sportolhatsz, semmi baja nem lesz a gyereknek, és legalább nem leszel 120 kg, mint a mostani terhesek 70%-a.

2023. jan. 24. 16:06
 22/26 A kérdező kommentje:

#20 Nem tudom mennyire kifogást keresek. A betegségek alatt sem fogyok, hanem vagy tartom a súlyom vagy hízok, mert ugye akkor kihagyok egy hetet a sporttal. Nem hiszem, hogy sokat eszek amúgy, mert egész nap émelygek meg hánytam is elég sokszor (napi 1-2x általában).

Így 6 kilót híztam 10 hét alatt. Szerintem a többségét mellre, mert eddig sem volt kicsi (C kosár), de most mikor lemértem a melltartóvásárlásnál 2 kosárral nagyobb kellett (volna, ha lenne 75E a boltban). Amitől amúgy a vállam rettenetesen fáj, ha nincs rajtam melltartó, mondjuk zuhanyzás alatt.

Szóval én azt gondolom, hogy eddig sem voltam sovány alkatilag (volt mellem, fenekem, combom), de 46 kg-al BMI szerint volt hova hízni (158 cm vagyok), most vagyok 52 kg.

2023. jan. 24. 17:00
 23/26 anonim ***** válasza:
43%
Figyelj!Nekem semmit sem kell bizonygatnod,meg felőlem bármennyit hízhatsz,érhetsz.Én a terhességek végéig híztam 7 kg-t.Te 13 hetes vagy,jársz 6 kg-nál.A baba súlya semennyi még,vizesedni se vizesedhetsz még.Hízni a semmitől nem lehet.Csak attól,hogy több kcal megy be,mint ami elég.Lehet,hogy nem eszel sokat,de nem jót.Ezt én nem tudhatom.Elég ha sok a szénhidrát.Ezek tények,de engem nem igazán érdekel más,azt csinálsz amit akarsz.Mozoghatsz is,csak ésszel kell,leírtuk.Te önigazolást keresel,sajnálod magadat,miközben csak tájékozódni kellene,meg odafigyelni.
2023. jan. 24. 17:13
 24/26 anonim ***** válasza:

Ha alcsonyabb BMI-ről indulsz, akkor a normál hízás is több. Nem csak a baba súlya a súlygyarapodás, vastagszik a méh fala, több lesz a véred stb.

Ne emészd magad. Kifogtál a hülye orvost, rábíztad magad, megszívtad, ez van. De még mentheted a menthetőt, mostantól utánanézel, és amire a tested azt mondja, hogy belefér, annyit mozogsz. Az én orvosom amúgy pont a tied ellentéte, ő azt mondta nekem, hogy régen a liszteszsákkal ugráltak le a szekrény tetejéről, ha azt akarták, menjen el a baba, de nem ment el tőle. Szóval semmi baja nem lesz a sporttól. Engem semmitől nem tiltottak el.

2023. jan. 24. 17:27
 25/26 anonim ***** válasza:
Én 168cm,55kg-ról kezdtem,62,5-telentem szülni.Semmit nem jelent a BMI.A plusz kalória okoz hízást.Igaz,hogy aki az alsó tartományban van,annak több belefér a normálisba.Ettől függetlenül aki nem izmot épít és a tömege nő,az zsírosodik.Azt meg hülyeség bákinek ismeretlenül tanácsolni,hogy azt mozog amit akar,ahogy akar,mert attól hogy másnak nem lett tőle baja,neki lehet.A szekrényről ugrálástól elvetélés is biztos sikerült valakinek, azért próbalkoztak mások is.Attól,hogy Marcinak még jót is tett,hogy 120 kg-val guggolt terhesen,Gizi még elvetélhet attól,hogy elbotlik az udvaron.De itt én el is engedem ezt.További jó beszélgetést.
2023. jan. 24. 18:18
 26/26 anonim ***** válasza:
*Mancinak,nem Marcinak
2023. jan. 24. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!