20hetesen 3kg hízás sok?

Nem értem ezt a "ne hízz semmit félidőig" fétist itthon. Ahány terhességi hízás grafikont néztem, az első trimeszterben 1-2kg, utána heti 0.25-0.5kg hízás teljesen rendben van, tehát eddigra normál kiindulási súly mellett nyugodtan fel lehet szedni 4-5 kilót is. Az utolsó két hónapban úgyis stagnálás vagy akár fogyás van, addig teljesen jól kijön a 10-12 kiló.
Nem, nem sok. Én is 20 hetes vagyok, öt kilónál járok, a kutya anem szólt érte eddig.

Nem sok. En is ennyit hiztam a 20. hetig, meg orultem is, hogy ez igy akkor milyen jo lesz. Aztan a 20-26 kozott hiztam 6 kilot 🤣🤣🤣
Osszesen tartok most igy 10 kilonal a 30.heten. Ez mar sok, tudom en is, habar se az orvos se a vedono nem piszkalt meg erte. De oszinten? Leszarom. 🙈🙈

Szia! Egyáltalán nem sok. Valami hülye orvost fogtál ki... Nem kell kettő helyett enni az tény, de mértékkel ami jól esik azt lehet fogyasztani ha nincs GDM.
Én túlsúllyal kezdtem a terhességem, nem diétázom csak odafigyelek az egészséges táplálkozásra, eddig - 5 kg, 29. hétben vagyok.
Amíg nincs baja a babának és te jól érzed magad, semmi gond nincs. Nem tudom minek stresszelni a kismamákat. Keresünk mi magunknak ha szeretnénk valamin. 😅
Boldog baba várást!

Jézus, felejtsük már el ezt a sokat hizol, nagy lesz a gyerek tévhitet, ilyet akkor lehet kimutatni ha valaki 25-30 kgot hízik, és ekkor is 15-20 dekaval (!!!!) nagyobb a gyerek. Ugyanúgy lehet normális súlyú gyereket szülni kevesebb hizassal is.
Hacsak nem gdmes a kismama vagy alapból nagy túlsúllyal indul, 20kg-ig (vagy 5 kg alatt) nettó felesleges piszkálás bármit "megjegyezni"... 5 kiló a 20. hétig meg teljesen belefér, a legtöbb helyen a súlyt nem is kismama piszkálás céljából nézik (ha egyáltalán nézik), hanem az esetleges vizesedés szűrésére.
Nagy kár hogy egyes védőnők és orvosok felesleges szakmaiatlan piszkálással rontják az amúgy is felemás megítélésüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!