Ha vki terhesség alatt is nagyon odafigyel arra hogy mit eszik, nem zabál, egészségesen étkezik, akkor miután szült, meghízik, vagy csak a bőr nyúlik ki a terhespocak miatt a hasán?
szülés UTÁN nem attól hízik meg az ember, amit a terhesség alatt evett. max rajta marad a súly, de nem akkor hízik meg hirtelen :D
meghízni akkor hízik meg, ha több kalóriát eszik, mint amennyit eléget. azaz mint bármilyen más élethelyzetben...
Valószínűleg ahogy írod, hogyha nagyon oda lenne figyelve, akkor nem lenne akkora felesleg.
A másik ráható rész, pedig a genetika/gének. Valaki csak eszik-eszik mégsem van látszata, ez terhességnél is ilyen..
Nem, ha nagyon odafigyel, akkor nem szed fel (sok) zsírt terhesség alatt. Egy keveset mindenképpen, főleg a törzsre, mert ez védi a babát, illetve néha a fenék-combra, hogy stabilizálja kicsit az anyát a plusz súly ellen, de ezek, ha szülés után is "normálisan" eszik/mozog az anya, idővel visszaállnak.
Az viszont más kérdés, hogy kinek hogy zajlik a terhesség. Van, akit annyira elkapnak a falási/kívánóssági rohamok, hogy nem tud ellenállni, és lényegesen többet hízik, mint kellene, míg másoknak szerencséje van, és nem esik nehezére ellenállni az egészségtelen vagy hizlaló ételek túlzott fogyasztásának. Ezen viszont nem hiszem, hogy lehet változtatni, max. megpróbálni olyan trükköket bevetni, hogy először eszik az ember egészségeset, és ha jóllakott, max. akkor enni hizlalót - de ez sem biztos, hogy beválik. Én az első terhességem alatt pl. kihánytam a csokit, akármikor ettem is, a másodiknál viszont volt egy hónap, amikor mekis kaján kívül más nem maradt bennem, pedig amúgy évente max 1-2x járok. Szóval még terhességenként is más lehet.
Én 17 kiló minusszal mentem szülni. A kórházból 23 minússzal mentem ki. Egyszerűen terhesség alatt jól tudtam lakni pár falat (tényleg 2-3 kanál) ételel is.
Viszont a kívánósság szoptatás alatt beütött és akkor 25-öt 4 hónap alatt fel is szedtem.
Amit terhesen eszel, attól nem szülés után hízol meg.
Én terhesen nem szedtem fel semmit, szülés után meg igen, mert rendszertelenül ettem, nem jutott idő mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!