Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki, aki benne van a...

Valaki, aki benne van a terhességi cukor témában segítene egy kicsit?

Figyelt kérdés

Végül nem lettem terhességi cukros, de eléggé közel volt a határértékhez a második értékem, 7,4. Meg érzem magamon is, hogy nem ugyanolyan, mint terhesség nélkül, vagy az előző terhességemben. Kicsit megszédülök a túl sok cukortól, vagy el is alszom. Este muszáj ennem közvetlen lefekvés előtt, különben reggel 5-kor már éhesen ébredek és ki vagyok száradva egész este. Ilyenek. Egyébként minden nap szinte ugyanazt eszem és csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire felel meg az ilyenkor szokásos diétának (30-20-50-20-30-10 g):

Reggeli: Egy péksütemény (általában túrós táska), vagy egy tál müzli (kb. 100g)

Tízórai: ált. nincs, vagy egy alma, narancs, vagy egy-két mandarin

Ebéd: kb. 200 g zöldség és köret (fehér rizs, tészta vagy krumpli) fele-fele, nagyon kevés hús hozzá

Uzsi: gyümölcs: 1 alma, 1 narancs és néhány mandarin, vagy egy fél pomelo

Vacsora: Egy fél franciakenyér, sonkával, sajttal vajjal, esetleg 1 paprika és 1 paradicsom mellé

Késő esti vacsora: 2 ek zabpehely, 150 g natúr joghurt, 2 kiskanál lekvár

Édességet nem igazán eszek a terhességem alatt, ezeken kívül még 2 kávét iszom kb. 1 dl tejjel, édesítővel.

2023. jan. 2. 18:57
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan mi volt a teszten? Ismerek olyan orvost aki 8-ra is azt mondta hogy nem cukros aztán meg is lett a baj,sajnos sok a 80-as években ragadt orvos.
2023. jan. 3. 10:20
 32/41 A kérdező kommentje:

Éhgyomori 4,8,

Aztán a 75 g cukor

A 2 órás vércukor 7,4

Csináltattam inzulint is, az 9,6 és 77,59

2023. jan. 3. 10:53
 33/41 Derjaderja ***** válasza:
76%

Azért az emelkedés is magas. Nekem 3,5-ről 7,0 lett a terhelés 120p. És full diabos voltam, a mérésekből kiderült.

Nálunk a doki asszisztense még akkor is kioktatott h ez jó érték, és nem vagyok cukros, amikor ugyanabban az sztk-ban a diabetológus már dokumentálta.

A nőgyógyász azt mondta, azért jó a HbA1c és fruktózamin értékem, mert a terhesség előtt nem voltam cukros, és ezek hosszú távot mérnek 😂😂😂

Amúgy keress diabetológust,ő fel is tud írni tesztcsíkot meg dietetikai oktatásban is segítenek.

Ha nem eszed le az előírt CH-t, akkor aceton termelődhet ami árt a babának.

Nagyon nem egyszerű diéta és egyéni eltérések vannak. Pl nekem a purpur kenyér jött be, de amit teljes kiőrlésűnek árulnak, az csak valahány százalékban az. Ki lehet kérni a pékségtől a sütési lapot vagy hogy hívják vagy előre csomagolt terméket érdemes keresni.

2023. jan. 3. 13:06
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Utolso a hba1c valóban 3 havi értéket ad . Nem mondott hülyeséget
2023. jan. 3. 13:28
 35/41 Derjaderja ***** válasza:
83%
Jó de ezt a 36. héten mondta.
2023. jan. 3. 13:31
 36/41 anonim ***** válasza:
0%
Éhgyomorra a 4,8 sok. Menj el másik dokihoz is szerintem, lehetőleg magánba.
2023. jan. 3. 15:02
 37/41 A kérdező kommentje:
Ez is magán volt már. Beszélek diabetológussal. Köszi mindenkinek a válaszokat!
2023. jan. 3. 15:08
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
36# hülyeség... egyeltalàn nem sok
2023. jan. 3. 16:41
 39/41 anonim ***** válasza:
12%
Viccelsz ,ehgyomrim sosem ment 4 fölé ennyire.
2023. jan. 3. 23:05
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
39# kit érdekel?? Nem ez volt a kérdés.
2023. jan. 4. 15:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!