Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen természetes édesítők...

Milyen természetes édesítők használhatóak terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Aki cukorbeteg lett, mivel oldotta meg, hogy édesítse például a tejbegrízt, meg egyébként bármit?

2022. okt. 21. 05:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Tejbegrízt sehogy, mert receptmódosítás nélkül nem diétakompatibilis.

A tej gyors szénhidrát, egy tejbegríznyi adag sima grízzel úgy megdobja a cukrod, hogy...

Tejszín plusz tk gríz vagy bulgur negyedannyival mehet, de nem reggelire. A negyedannyi az édesítő neve.

Egyébként xilit, erithrit a legjobbak terhesség alatt.

Maltit meghajthat.

De olvass utána jobban a diétának, mert nem csak a cukrot kell helyettesíteni.

2022. okt. 21. 06:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Eritritet használok, de a diéta nem csak abból áll, hogy nem eszünk cukrot. A gríz is tabu
2022. okt. 21. 06:23
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Xilit vagy eritritol.

Előbbi természetes, de okozhat puffadást hasmenést.

Utóbbi elvileg nem, nekem mégis “az átmegy a szervezeten” elég gyorsítva történik.

Elsővel erősen kell számolni a 2. Esetén nem annyira szigorúan, de nem elhanyagolható azért.

2022. okt. 21. 06:29
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Tönkölydara, cukor nélküli kókusztej(Sparos konzervdobozos 400 ml), erithrit, vanília paszta az én receptem a tejbegríz pótlására. Szórok bele egy teáskanál zabkorpát is mindig a lassú felszívódáshoz. Így nem emelkedik drasztikusan a cukrom 1.5 óra múlva. Nekem nagyon hatékony a korpa fogyasztása eddig. A sárga és görögdinnyét is ezzel ettem.
2022. okt. 21. 10:04
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Terhességi cukorbetegség facebook csoportot keresd fel. Amúgy a szénhidrát mennyiséget is figyelned kell,nem csak a cukrot. Tejbegrízt felejtsd el.
2022. okt. 21. 10:47
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
En nem terhessegi hanem gyerekkori cukros vagyok, de siman edesito tablettaval ettem ittam mindent. Talan nem szabad? 😀😳
2022. okt. 21. 22:54
 7/16 anonim ***** válasza:
Azért cukrosnak meg terhesnek lenni nem ugyanaz
2022. okt. 21. 23:08
 8/16 anonim ***** válasza:
60%
6, kellemetlen, hogy ennyire nem tudod, hogy kellene élned.
2022. okt. 21. 23:24
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

8: mert, egyek cukrot? Vagy mi a banat kellemetlen?

Az kellemetlenebb hogy egyszer beletek megy az uratok es onnantol salatan eltek

2022. okt. 21. 23:52
 10/16 anonim ***** válasza:
73%

Nekünk is ciki, hogy cukrosként rosszul osztod az észt. Nem csak az a kérdés, hogy ehet-e cukorpótlóval bármit,hanem hogy egy cukrosnak a szénhidrát mennyiséget is figyelni kell, tehát az sem mindegy hogy mit eszik.

Nekem pl a sima fehér kenyértől vagy a koktélparadicsomtól felment a cukrom... Ezt az infót pár hét alatt elsajátítottam,te meg utolsó gyerekkori cukrosként sem🤔

2022. okt. 22. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!