Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki, aki benne van a...

Valaki, aki benne van a terhességi cukor témában segítene egy kicsit?

Figyelt kérdés

Végül nem lettem terhességi cukros, de eléggé közel volt a határértékhez a második értékem, 7,4. Meg érzem magamon is, hogy nem ugyanolyan, mint terhesség nélkül, vagy az előző terhességemben. Kicsit megszédülök a túl sok cukortól, vagy el is alszom. Este muszáj ennem közvetlen lefekvés előtt, különben reggel 5-kor már éhesen ébredek és ki vagyok száradva egész este. Ilyenek. Egyébként minden nap szinte ugyanazt eszem és csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire felel meg az ilyenkor szokásos diétának (30-20-50-20-30-10 g):

Reggeli: Egy péksütemény (általában túrós táska), vagy egy tál müzli (kb. 100g)

Tízórai: ált. nincs, vagy egy alma, narancs, vagy egy-két mandarin

Ebéd: kb. 200 g zöldség és köret (fehér rizs, tészta vagy krumpli) fele-fele, nagyon kevés hús hozzá

Uzsi: gyümölcs: 1 alma, 1 narancs és néhány mandarin, vagy egy fél pomelo

Vacsora: Egy fél franciakenyér, sonkával, sajttal vajjal, esetleg 1 paprika és 1 paradicsom mellé

Késő esti vacsora: 2 ek zabpehely, 150 g natúr joghurt, 2 kiskanál lekvár

Édességet nem igazán eszek a terhességem alatt, ezeken kívül még 2 kávét iszom kb. 1 dl tejjel, édesítővel.

2023. jan. 2. 18:57
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem kezdd el írni mondjuk a kalóriabázisban, hogy miket eszel és akkor a makrókat látni fogod. Szerintem túl sok a szénhidrát és kevés a fehérje beviteled. A fehérje, a zsír és a rostok mindig lassítják a szénhidrátok felszívódását, ezért fontos együtt enni őket.
2023. jan. 2. 20:01
 12/41 Derjaderja ***** válasza:
100%

Ez az étkezés így nem jó, főleg a reggeli, ahogy írták. Mérni kellene a cukrot, étkezés előtt és 60 perccel utána. Utóbbi érték 7,0 alatt kell legyen.

Egyetértek azzal, hogy a 7,4 aggasztó, főleg ha panaszaid vannak a cukortól.

2023. jan. 2. 20:26
 13/41 anonim ***** válasza:
82%
Az én diabetológusom 7 felett már csúnyán nézett rám😅 szerintem te cukros vagy főleg a tüneteket nézve. Mérd meg egyszer evés előtt és utána 1 órával is mérd meg. Amiket eszel az több ponton az ellentéte a cukorbeteg diétának.
2023. jan. 2. 20:38
 14/41 anonim ***** válasza:
82%

Reggelre inkább : zab, natúrjoghurttal esetleg pát szem piros bogyós gyümölcs, zabpalacsinta, stb

Tízórai: ha eszel gyümölcsöt mellé ahogy írtàk is kell lassúfelszívódású CH(korpovit keksz stb)

Ebéd: nyugodtan egyél sok húst, kevesebb körettel(bulgur,gersli,barnarizs,hajdia stb), mellé párolt zöldség vagy saláta frissen

Uzsi: szerintem ha ennyi gyümit már ettél délelőtt, akkor délután ne egyél lekvárt meg ilyeneket. Egyél túrót, kőrözöttet esetleg egy kis barna kenyérből pirítóssal

Vacsi: tojásránrotta, avokádós kenyér, tonhalkonzerv, friss zöldséggel vagy bármi ilyesmi.

Húst(főleg halat,csirkét) nyugodtan ehetsz többet. Nem a fehérje fogja felnyomni a cukrod. Illetve igyál sok vizet.

2023. jan. 2. 21:09
 15/41 anonim ***** válasza:
73%
Reggelre se a zab, se a joghurt nem jó
2023. jan. 2. 21:10
 16/41 anonim ***** válasza:
95%
Illetve egy kis tipp, ha unalmas a kajálás: Tudsz készíteni humuszt csicseriborsóból, vagy padlozsánkrémet,kenőmájast stb, ezek is finomak.
2023. jan. 2. 21:12
 17/41 anonim ***** válasza:
22%
És miért is nem, 15?
2023. jan. 2. 21:13
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
A két kanál lekvár gyilkos vacsora, sőt az egész késői vacsod. Lassú felszívódásúból max 15 gr szénhidrát, ami kb. 2 db diétás keksz, vagy 1 fél piritós, sonkával stb. A reggelit is gáz, túrós táska kilőve. Müzlit is nézd meg, mert annak is nagy a ch tartalma, főleg, ha tejjel eszed. A kávénál a tejet is számold, mert gyors ch és hirtelen megdobja a cukrot.
2023. jan. 2. 21:16
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

17, nem a 15-ös vagyok, de azért, mert a zab a legtöbb gdm-esnek bizony felnyomja a cukrát.

Nem terhesen bevált reggelim volt a savanyú almás fahéjas zabkása (vízzel, cukor nélkül). Gdm-esként 8 fölött mértem tőle, de a sima (alma nélküli) zabkásától is.

A joghurt, kefír, tej pedig eleve jelentősen megemeli az inzulinszintet mindenkinél.

Sajt, cottage cheese, túró mehet a tejtermékek közül reggelire.

2023. jan. 2. 21:21
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan leírta az utolsó miért nem jó sem a zab, sem a joghurt. Ezt mindenki tudja, aki picit is beleásta magát a témába. Aki nem, az meg nem értem, mit keres itt és minek ad haszontalan tanácsokat?
2023. jan. 2. 21:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!