Valaki, aki benne van a terhességi cukor témában segítene egy kicsit?
Végül nem lettem terhességi cukros, de eléggé közel volt a határértékhez a második értékem, 7,4. Meg érzem magamon is, hogy nem ugyanolyan, mint terhesség nélkül, vagy az előző terhességemben. Kicsit megszédülök a túl sok cukortól, vagy el is alszom. Este muszáj ennem közvetlen lefekvés előtt, különben reggel 5-kor már éhesen ébredek és ki vagyok száradva egész este. Ilyenek. Egyébként minden nap szinte ugyanazt eszem és csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire felel meg az ilyenkor szokásos diétának (30-20-50-20-30-10 g):
Reggeli: Egy péksütemény (általában túrós táska), vagy egy tál müzli (kb. 100g)
Tízórai: ált. nincs, vagy egy alma, narancs, vagy egy-két mandarin
Ebéd: kb. 200 g zöldség és köret (fehér rizs, tészta vagy krumpli) fele-fele, nagyon kevés hús hozzá
Uzsi: gyümölcs: 1 alma, 1 narancs és néhány mandarin, vagy egy fél pomelo
Vacsora: Egy fél franciakenyér, sonkával, sajttal vajjal, esetleg 1 paprika és 1 paradicsom mellé
Késő esti vacsora: 2 ek zabpehely, 150 g natúr joghurt, 2 kiskanál lekvár
Édességet nem igazán eszek a terhességem alatt, ezeken kívül még 2 kávét iszom kb. 1 dl tejjel, édesítővel.
Ez az étkezés így nem jó, főleg a reggeli, ahogy írták. Mérni kellene a cukrot, étkezés előtt és 60 perccel utána. Utóbbi érték 7,0 alatt kell legyen.
Egyetértek azzal, hogy a 7,4 aggasztó, főleg ha panaszaid vannak a cukortól.
Reggelre inkább : zab, natúrjoghurttal esetleg pát szem piros bogyós gyümölcs, zabpalacsinta, stb
Tízórai: ha eszel gyümölcsöt mellé ahogy írtàk is kell lassúfelszívódású CH(korpovit keksz stb)
Ebéd: nyugodtan egyél sok húst, kevesebb körettel(bulgur,gersli,barnarizs,hajdia stb), mellé párolt zöldség vagy saláta frissen
Uzsi: szerintem ha ennyi gyümit már ettél délelőtt, akkor délután ne egyél lekvárt meg ilyeneket. Egyél túrót, kőrözöttet esetleg egy kis barna kenyérből pirítóssal
Vacsi: tojásránrotta, avokádós kenyér, tonhalkonzerv, friss zöldséggel vagy bármi ilyesmi.
Húst(főleg halat,csirkét) nyugodtan ehetsz többet. Nem a fehérje fogja felnyomni a cukrod. Illetve igyál sok vizet.
17, nem a 15-ös vagyok, de azért, mert a zab a legtöbb gdm-esnek bizony felnyomja a cukrát.
Nem terhesen bevált reggelim volt a savanyú almás fahéjas zabkása (vízzel, cukor nélkül). Gdm-esként 8 fölött mértem tőle, de a sima (alma nélküli) zabkásától is.
A joghurt, kefír, tej pedig eleve jelentősen megemeli az inzulinszintet mindenkinél.
Sajt, cottage cheese, túró mehet a tejtermékek közül reggelire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!