Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki, aki benne van a...

Valaki, aki benne van a terhességi cukor témában segítene egy kicsit?

Figyelt kérdés

Végül nem lettem terhességi cukros, de eléggé közel volt a határértékhez a második értékem, 7,4. Meg érzem magamon is, hogy nem ugyanolyan, mint terhesség nélkül, vagy az előző terhességemben. Kicsit megszédülök a túl sok cukortól, vagy el is alszom. Este muszáj ennem közvetlen lefekvés előtt, különben reggel 5-kor már éhesen ébredek és ki vagyok száradva egész este. Ilyenek. Egyébként minden nap szinte ugyanazt eszem és csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire felel meg az ilyenkor szokásos diétának (30-20-50-20-30-10 g):

Reggeli: Egy péksütemény (általában túrós táska), vagy egy tál müzli (kb. 100g)

Tízórai: ált. nincs, vagy egy alma, narancs, vagy egy-két mandarin

Ebéd: kb. 200 g zöldség és köret (fehér rizs, tészta vagy krumpli) fele-fele, nagyon kevés hús hozzá

Uzsi: gyümölcs: 1 alma, 1 narancs és néhány mandarin, vagy egy fél pomelo

Vacsora: Egy fél franciakenyér, sonkával, sajttal vajjal, esetleg 1 paprika és 1 paradicsom mellé

Késő esti vacsora: 2 ek zabpehely, 150 g natúr joghurt, 2 kiskanál lekvár

Édességet nem igazán eszek a terhességem alatt, ezeken kívül még 2 kávét iszom kb. 1 dl tejjel, édesítővel.

2023. jan. 2. 18:57
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy szelet teljes őrölt kenyér jött be reggel, hozzá pirospaprikás,borsos túró és egy kis pohár mandulatej kávéval. Reggel lehetett gyümölcs korpovit keksszel de uzsira semmiképp,de ez tapasztalat kérdése. Hús bármennyit lehetett,de barna rizs kevés lehetett viszont nem ízlett,helyette wokos zöldséget ettem köretnek. A Facebook csoportban sok jó recept van, a diabetológusom egy 80-as évekbeli táblázattal szúrta ki a szemem, ha azt használom akkor inzulinos lettem volna. Ja nagy segítség volt a spéci lidl-es diabetikus mérleg főzésnél.
2023. jan. 2. 21:27
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem enyhe IR-em van, nem kell gyógyszer, de diéta igen és nem tudtam, hogy van okos mérleg. Most néztem utána. Hát nem tudom, hogy tudtam eddig létezni nélküle. Mindig a kalóriabázist használtam ch számolásra.

Köszönöm a tippet, tuti beszerzek egyet!

2023. jan. 2. 21:33
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aszerint is nezd mikor tervezed az érkezéseidet hogy melyik ételnek mekkora a gilkémias indexe. Hiaba alacsony valaminek a ch tartalma sajnos lehet magas a GI. Es ez ugyan ugy nyomja a cukrod.

Szoval hiaba tervezel meg egy 160g szénhidrát diétát ha tele van magad GI indexu ételekkel. Erre eleg jo táblázatok vannak neten.

Illetve irtak mar korabban a kalória bázist, en is javasolnám. Illetve legalabb egy nappal elotte a menu tervezését. Felviszed es latod előre mi nem fer bele.

Sajnos az ejszakai szomjúság érzet tipikus cukor tunet :(

2023. jan. 2. 21:52
 24/41 A kérdező kommentje:
Huhhh....hát ez gáz. Picit nagyobb is a baba, mint ahogy kellene, 1 héttel. Bár nálunk mindenki nagy újszülöttként, meg utána is. Mennem kellett volna hamarabb már tesztelni? Nagy probléma lehet, hogy csak most derült ki? Milyen cukormérőt érdemes venni?
2023. jan. 2. 21:57
 25/41 anonim ***** válasza:
82%

23.

Csodálkozól? Láttad a kései vacsoráját, joghurt, zab, lekvár. Komolyan sehova nem küldött a doki, nem adott valamilyen tájékoztatást? Eleve a reggeli első étkezés csak lassú ch. A kis étkezés lassú, gyors. A késő uzsi is csak lassú, ráadásul 10 gr ch. Amit te csinálsz, köze nincs a cukros diétához, lekvár, túróstáska tilos. A kávé tejjel, azt hová számolod, mert a tej miatt azt is étkezéshez kéne adni

2023. jan. 2. 21:59
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Tudatos tervezéssel es odafigyeléssel lehet meg gyogyszer sem kell. Nehez megszokni de gyorsan bele lehet jonni. Es hidd el jobban fogod magad erezni.

Nekem Dcont merom van. Sajnos a teszt csíkok drágák ha nem vagy orvos által igazoltan cukros, Egyebkent negyedévente kapsz ra receptet.

Fel a fejjel, es kitartast!

2023. jan. 2. 22:02
 27/41 A kérdező kommentje:
25. héten vagyok, most csináltattam a tesztet. A doki azt mondta, hogy nem vagy cukorbeteg, szuper. Ennyit.
2023. jan. 2. 22:03
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Ja meg az eszembe jutott hogy ugy kellene meg tervezned meg az étkezést hogy ha nem vagy túlsúlyos, nehogy keves kalóriát vigyel be!

Ch tartalom es Glikemias index. Kalóriát tudsz bevinni oljaos másokkal pl uzsira. De ha nem kell nehogy a kalorian sproloj terhesen!

2023. jan. 2. 22:08
 29/41 anonim ***** válasza:
93%
Nézd meg a neten, vannak oldalak.2 hét és teljesen megszokott, méricskélni se fogsz már, mert fejből tudni fogod. Az éhgyomri cukrot és étkezés utánit és másfél órásat mérd. A nagyétkezésnél is és este mérj olyan 10 körül egyet. Reggeli 20 gr ch lassú, 10 órai 20 lassú és gyors. Ebés lassú, gyors 50 gr ch, uzsi 20 lassú, Győr. Vacso 40 lassú, gyors. Este, ami olyan fél 9 körül van, 10 gr lassú ch. A neten megtudod nézni, mi lassú, mi gyors. Az esti étkezéseddel az volt a nagy bibi, hogy gyors felszívódású ch-t vittél be nagy mennyiségben, ami hamar nagyon felvitte a cukrod, ráadásul reggel megint adsz a magasabb cukrodnak ezzel a reggelivel egy újabb pofont.
2023. jan. 2. 22:18
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ezt mondta az sztk-s de a magán egyből kimondta hogy cukros vagyok... terheléses cukorteszten voltál? Vagy csak házi tesztre mondta rá az áment a doki? 7,4 igenis magas. Legalább próbálj diétát tartani ha nem akarsz cukor miatti koraszülést....
2023. jan. 3. 10:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!