Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kötelezhet arra anyukám, hogy...

Kötelezhet arra anyukám, hogy elvetessem a kisbabámat, ha 17 éves vagyok?

Figyelt kérdés

Másfél éve van barátom (22 éves), mindig védekeztünk (gumival), soha nem szeretkeztünk védekezés nélkül, mégis történt valami baki, mivel 10 hetes terhes vagyok. Eddig nem mertem anyukámnak elmondani, mert bár tudom, hogy korai ez, de mégsem szeretném elvetetni a babát. Anyukám rettentően karrierista nő, engem is annak szeretett volna mindig nevelni. Olyanokat szokott mondani, hogy elég, ha 30 felett szülök, sőt, még jobb, ha egyáltalán nem, hanem csak magamért, a karrieremért élek... Képzelem, mennyire sokkolni fogja a hír, hogy én 17 évesen teherbe estem és meg is akarom tartani. Ideje lenne közölnöm a hírt itthon. De nagyon félek, hogy beleszólhat abba, hogy megtarthatom-e? Megteheti?

L17

2010. szept. 30. 22:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nem kötelezhet arra,h elvetesd,igaz nem a 12.hétig,hanem a 16.hétig lehetne elvetetni esetedben.Ha ennyire akarod a babát,akkor titkold még a 4.hónapig szerintem,nehogy befolyásoljon.Sok boldogságot,boldog babavárást nektek :)
2010. okt. 1. 09:18
 12/26 anonim ***** válasza:
50%

Hozzátenném még,hogy mi van akkor ha elveteted,mert anyud azt akarná,és később meg nem lehet kisbabád?Erre is kell gondolni?Annak anyud akor is fog örülni,mikor unokázni szeretne,de nem lesz kivel?

Nézd:Igaz,még nem vagy teljesen felnőtt,de látom a soraidból,hogy annyira gyerek sem.Ez így van jól.Van kire számítanod,támaszkodnod.Anyud meg amit meglátja a kisbabádat,nemhogy elutasítja,hanem bánni fogja azt percet mikor kinyilvánította,hogy vetesd el!!!

Én a helyedben megtartanám,(annó én is hasonló helyzetben voltam,csak nálunk apám volt bunkó),és hidd el:IGAZAM LESZ!

Én azért gratulálok neked,és kívánom,hogy a lehető legokosabban mondjátok el(mindeketten) a jó hírt!

33+3 h km

2010. okt. 1. 09:21
 13/26 anonim ***** válasza:

Kedves 9:18-as

Ne kell várnia még hónapot,akkor már 22 hetes lesz,mert most 10 hetes a kedves kérdező:)

33+3 h km

2010. okt. 1. 09:23
 14/26 anonim ***** válasza:
Bocsi,most láttam csak a 4es után meg a pontot,és a negyedik hónapot írtad--én olvastam félre:)Bocsika:))
2010. okt. 1. 09:25
 15/26 anonim ***** válasza:
Tartsd meg a babát, ne vedd el az életet tőle, ha már így alakult! Örüljetek neki, anyukád is meg fog enyhülni, ha már a karjaidban lesz a babuci. Ne hagyd, hogy beleszóljon az életedbe, dönts úgy, ahogyan a szíved diktálja, hiszen a te gyermekedről van szó! Utána meg ki tudja, hogy mikor lehet gyereked, sajnos ez nem mindenkinél olyan egyszerű! Szóval mindenképpen tartsd meg és neveld fel!
2010. okt. 1. 09:55
 16/26 anonim ***** válasza:
Ha meg akarod tartani a babát, nem kötelezhet arra, hogy elvetesd. Úgyhogy ettől ne félj! Csak, ha te szeretted volna elvetetni, akkor kellene a beleegyezése, a szüléshez nem.
2010. okt. 1. 11:22
 17/26 anonim ***** válasza:
És bejelenthetnéd két hét múlva, akkor főleg nem tudna már beleszólni:)
2010. okt. 1. 11:23
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a biztatást! :)

Ma megtudta anyukám reggel, hogy nagymama lesz. (Véletlenül)

Nem csattant ki az örömtől, de legalább leült velem értelmes hangnemben beszélgetni, hogy hogyan tovább, javasolta az abortuszt, de végülis megértette, hogy nem akarom.

2 hét múlva költözöm össze a barátommal.

2010. okt. 1. 13:10
 19/26 anonim ***** válasza:
Itt nem anyukád a lényeg,hanem Te és a kis élet a pocakodban.Egész életed legszebb pillanatai most kezdődnek és szerintem mindenképpen tartsd meg,főleg,hogy jó édesanyja és jó édesapja lesz,ill már van is.Anyukád jobb belátásra fog térni,de tényleg csak akkor mondd el,amikor már nem lehet elvenni,nem mintha bármit tehetne.De ne mondd meg,hogy már hetek óta tudsz a babáról,hanem hogy csak előtte 1-2 nappal derült ki,hogy neki elmondtad.Minden jót leendő anyuci...
2010. okt. 1. 13:33
 20/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Gratulálunk!

Hogyan tudta meg anyukád? Nem volt sírás-rívás, összedől az életed, kislányom, stb.?

Én lassan 20 vagyok (érettségiztem, már suli alatt is dolgoztam bőven, művészet), anyámék utálják a párom, és egyelőre nem mondtam el, lassan 2 éve együtt élünk, ők szerintem arra számítanak, hogy vége lesz köztünk.

Terveztük, akartuk a kicsit, de nem tudom, hogyan mondjam el, hogy nekem és nekik is kíméletes legyen.

Boldog babavárást! :))

Majd informálj itt minket, hogy mi újság Veletek!

18 hetes km.

2010. okt. 1. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!