Harmat001 kérdése:
Hány hetesen kezdjek el vásárolni nagyobb dolgokat a babának?
Figyelt kérdés
17 hetes vagyok és a tegnap megtudtam a baba nemét 100% ra. Ma reggel egy hihetetlen vásárlási vággyal keltem de még túl korainak tartom a gyerekágy, babakocsi vagy más ilyen nagyobb dolgok megvételét, ugyanakkor 30 hétig se várnék mivel akkor nem lesz már erőm ki be járkálni az üzletekbe. Ki mikor kezdte megvenni a szükséges dolgokat?2022. okt. 20. 08:48
1/19 anonim válasza:
Ha van helyed hová tenni őket akkor mindegy.
Mi a 36. héten vettük meg az első dolgot, sok mindent csak miután megszületett, mert még a szülés előtti napon sem tudtuk, hogy 2 között melyik házban fogunk lakni... (szülés előtt 6 nappal volt egy családi tragédia ami befolyásolta az egészet)
2/19 anonim válasza:
Én ilyen korán még nem mertem, talán a 35. héten kezdtem el vásárolni.
30. héten még nagyon sok energiája van az embernek (mindkét várandósságnál inkább az első trimeszterben voltam fáradékony)
Jelenleg 37. héten nagytakartok, lakás felújítunk. És ezzel bőven nem vagyok egyedük :)
A vásárolgatás meg nem olyan iszonyat kimertő, max arra kell figyelni hogy olyan helyre menjetek, ahol WC is van :)
3/19 anonim válasza:
29 hetes vagyok, lakásfelújítunk még mi is. 2-3 hét múlva költözünk, akkor vesszük meg a bútorait. A kis ruhái/ápolási dolgok megvannak már bedobozolva, illetve szükség esetére egy “alap” kórházi táska (tehát hogy legalább 1 napra elég legyen a kórházban, ha bármi történne és be kellene menni). 35. hét előtt nem hiszem, hogy kész lesz a szobája teljesen, de úgy a 32-33. héten kezdek majd mosni/vasalni, legalább egy-egy garnitúrát mindenből. Karácsonyra szeretnék teljesen kész lenni, január közepére várjuk.
4/19 anonim válasza:
27 hetes vagyok, mi is épp a babaszobát újítjuk, úgyhogy nem vettünk még semmit:) majd 3-4 hét múlva kezdünk vásárolni
5/19 anonim válasza:
24 hetesen újítottuk fel a hálószobát, utána vettük meg a nagyobb dolgokat. Előtte már elcsábultam néhány babaruhára, hordozókendőre. 36. hétig dolgoztam, akkor már minden megvolt, 37 hetesen volt egy nyílászárócsere a lakásban, utána kellett egy nagytakarítás, 39+1-re szültem.
6/19 anonim válasza:
Olyan 26-27 hetesen vettük meg a babakocsit, kiságyat ilyesmit. Nekem a 24. Hét volt a lélektani határ.
7/19 anonim válasza:
Mi szerencsére a bútorokat kölcsön kapjuk nagynénjémtől. A babakocsit a 26. héten vettük meg, mert akciós volt. Ezen kívül semmink sincs, építkezünk, bízunk benne, hogy időben át tudunk költözni, a mostani lakásba pedig nem nagyon zsúfolnék már semmit, úgyis csak át kellene cipelni. Ha minden jól megy, november végére beköltözünk, utána tervezek komolyabban nekiállni a dolgoknak. Január 11-re vagyunk kiírva, remélem tartja a dátumot és hagy nekünk időt mindent befejezni. :D
8/19 anonim válasza:
7-es, 3-as vagyok, nálunk is január 11 a dátum. 😃 Én is remélem, hogy nem szeretne hamarabb megérkezni, még a teljes elkészülés után szeretnék 2-3 hetet kettesben, nyugiban :)
9/19 A kérdező kommentje:
Látom többen már a legelejétől a kicsit külön szobába teszik, nem féltek magára hagyni éjszakára? Nekem kicsit furi lenne ha nem a mi ágyunk közelébe tenném a kicsinek az ágyát
2022. okt. 20. 11:32
10/19 anonim válasza:
Nálunk egyelőre egybenyílik a babaszoba a mi szobánkkal, így én nem. Lesz légzésfigyelő és természetesen nyitott ajtó éjszakára, így kezdjük, aztán majd meglátjuk hogyan tovább. :) Ha sokat kell kelni hozzá, akkor az ő szobájába teszünk majd be egy kisebb kanapét, és ott alszom majd vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!