Mekkora dózisban és milyen típusú magnéziumot szedtek hasfájdalomra?
12 hetes terhes vagyok, az utóbbi 2-3 hétben viszonylag sokat fáj a hasam. Nincsenek elviselhetetlen görcsök, inkább csak olyan érzés, mint mielőtt megjött régen, inkább kellemetlenül húzódik, befeszül, kemény.
Magnézium-biszglicináttal próbálkozok, a többi fajtától ment a hasam. Ennél 1 tablettában 750 mg magnézium van, de ebből "tiszta" magnézium csak 75 mg. Napi 2 tabletta a javasolt, viszont ebből még mindig csak 150 mg hasznosul, jól gondolom? Úgy tűnik, bár pár órán át megnyugtatja a hasam, kevés a napi 2 tabletta, éjszaka is megébredek a húzódásokra. Megemelhetem 3-ra az adagomat, nem lesz gond?
Összehasonlításképp, ti milyen dózisban és mit szedtek? :)

Nem tudod túladagolni. Maximum hasmarsod lesz.
Én napi 4 szem magneb6-ot szedtem. Illetve ha nagyon fájt, akkor magnosolvot ittam. Az nagyon jó.
Most 36 hetes vagyok, napis 6 szem magneb6 este egy tasak magnosolv.
De lassan le kell állnom vele...nem tudom mi lesz xD
Ha nem érzed elégnek, nyugodt szívvel szedj többet. Tripla adag is mehet. Legyen napi rutinod, hogy reggel este szedsz be és napközben, ha fájsz akkor szedjél be egy magasabb dózisút. Lassan kálcium is fog kelleni, jönnek majd a lábgörcsök.
Köszönöm a segítséget! :)
Megnéztem a dózisokat, amiket szedsz, ezek szerint nálam a 150 mg valóban nem túl sok 2 tablettában, ezt igazából meg is duplázhatom akkor, ha jól értem. Egyébként fél tablettánként adagoltam eddig, óvatosan, de tényleg egyre kevésbé érzem, hogy használna, és elég aggasztó ez a fájdalom... még akkor is, ha sokaknál olvasom, hogy ugyanilyen tüneteik vannak, voltak.

Nekem is sokat feszül a hasam, meg húzódik is, valamikor elég erősen. A nőgyógyászom azt mondta a magnéziumot egy kismama nem tudja túl adagolni, így is általában magnézium hiányosak, úgyhogy mondta nyugodtan emeljek a napi adagon amikor úgy érzem nagyon feszül, én a gal+ babavárót szedem, abban 250 mg magnézium van plusz a gal magnézium biszglicinátot, abból napi 4 kapszulát, egy kapszula 100 mg magnézium. Lehetne ezen is még emelni, de úgy érzem most elég.
19hkm

600 mg-os gyógyszertári magnézium-citrát kapszulából szedtem 2x2-t ikrekkel, ha úgy éreztem, volt, hogy 3x2-t is. Nem okozott hasmenést még ez sem. Az én orvosom a magnézium-citrátot tartja a leghatásosabbnak.
A Naturlandnak van 500 mg-os magnézium-citrátja, az vény nélkül is kapható.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!