Bal oldali hasfájdalom terhesség elején! Méhen kívüli?
Nalam nem mehenkivuli miatt voot, hanem a sargatest miatt volt szuro fajdalom a petefeszkemnel mindegyik terhessegemnel az elso trimesztetben. Az feszitett. Az elso uh-n, amikor neztek a petefeszket, akkor abban a petefeszekben talaltak a sargatestet, ahol a fajdalmat ereztem.
Neha nyilalo fajdalom volt, de sokszor pl ha ultem, akkor folyamatosan fajt.
Nem volt kellemes, de elviselheto, ezzel szemben mehenkivulinel sokkal erosebb a fajdalom es hirtelen jelentkezik, ugy tudom.
Nincs ahhoz koze, mert a peteerest elosegito hormonok nalad most nem “dolgoznak”.
Ahhoz van koze, hogy a sargatest duzzad, no folyamatosan a terhesseg elejen, gyakorltilag az latja el az embriot jelenleg, majd elsorvad az elso trimeszter vegere, addigra a mehlepeny taplalja a babat. Azert faj, mert duzzad es feszit.
Nekem is szokott ovulacios fajdalmam lenni eleg kemenyen azelott, hogy megreped, akkor meg a megnagyobbodott tuszo okozza a fajdalmat. Gyakorlatilag ugyanaz es ugyanott faj ilyenkor is, csak mas miatt.
Sokan meg sem erzik az ovut sem es ezt sem, masok meg igen.
Nagyon hasznos válaszok, köszönöm én is. Hasonlóan szurkál a méhemnél és a petefészkek mindkét oldalán, most legalább megkaptam rá a magyarázatot én is és megnyugodhatok, hogy nem méhen kívüli.
A 6. hétben járok, és a magán klinikás nőgyógyász május 28-ára adta az időpontot.
Bízom benne hogy addig minden rendben a picimmel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!