Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetesen kezdjek el...

Harmat001 kérdése:

Hány hetesen kezdjek el vásárolni nagyobb dolgokat a babának?

Figyelt kérdés
17 hetes vagyok és a tegnap megtudtam a baba nemét 100% ra. Ma reggel egy hihetetlen vásárlási vággyal keltem de még túl korainak tartom a gyerekágy, babakocsi vagy más ilyen nagyobb dolgok megvételét, ugyanakkor 30 hétig se várnék mivel akkor nem lesz már erőm ki be járkálni az üzletekbe. Ki mikor kezdte megvenni a szükséges dolgokat?
2022. okt. 20. 08:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
9. Én eltudtam képzelni és nem féltem. Aztán a valóság arcul csapott, mert a gyerekem nem tudta elképzelni és 9 hónapos koráig velünk aludt. Babaöblön nem gondolkoztál?
2022. okt. 20. 12:02
 12/19 anonim ***** válasza:
A 30.héten hoztuk el a nagyobb dolgokat csak, most 33. héten vagyunk és még mindig vannak apróságok, amik hiányoznak, de nekem még nem probléma a boltba menés. Jövőhéten azért már szeretnék én is mindent letudni.
2022. okt. 20. 12:48
 13/19 anonim ***** válasza:
12es vagyok. Nálunk eleinte az első hónapra gondoltam max a mi szobànkba lesz babaöbölben aztán szépen megy külön szobába a kiságyba.
2022. okt. 20. 12:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Mi úgy a 20.heti uktrahang után kezdtünk vásárolni, azt is apránként.

Most 34 hetes vagyok és minden készen van, már "csak" őt várjuk :)

Mondjuk én olyan típus vagyok, hogy ha halogatok sokáig vmit az stresszel. Így ez már megvan, ezen nem kell agyalni. Az utolsó heteket meg pihenéssel tölthetem, ilyen sosem lesz többet az életben :D

2022. okt. 20. 14:08
 15/19 anonim ***** válasza:

Amikor akarsz, ha most van hozzá kedved, akkor most.

Nekem a babakocsi volt meg leghamarabb, a 15. hét körül. Mivel a babaszobára még vár egy tisztasági festés, bútorokat egyelőre nem nézgettem (28 hetes vagyok), de mint kiderült jobb is, mert lett ajándékba babaágyunk meg bölcsőnk. Így igazából már csak pelenkázó kell meg ruhásszekrény, és örülök, hogy nem vásároltam össze bútorokat feleslegesen. De persze ez csak a mi esetünk, meg valaki nem is akar használtat, szóval nyugodtan lehet korábban is ha úgy akarod.

Az altatással egyelőre nincsenek terveim, úgy gondolom, hogy megpróbálom majd külön szobában hátha sikerül. Aztán ha nem, hát nem. Akkor lehet alszom a nappaliban, és kiviszem oda a kiságyat. Vagy amíg nagyon kicsi, beviszem a hálószobánkba a bölcsőt. Nem tudom. Majd kialakul.

Erőm még bőven van, dolgozom is, de üzletekbe járkálni nem fogok, rendelek majd mindent ami még hiányzik.

2022. okt. 20. 15:21
 16/19 anonim ***** válasza:
Netrol tudsz mindent rendelni. Minek cipekednel meg jarnad a varost?
2022. okt. 20. 15:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát én első babánkat várom és a tapasztalatlanságból kifolyólag sokkal jobb volt boltban vásárolni, ahol az eladók tudtak segíteni meg én is láttam a dolgokat, mint netről rendelni.
2022. okt. 20. 17:15
 18/19 anonim ***** válasza:
29. héttől kapcsoltam rá, mert ez egy hosszabb folyamat (szerintem), főleg, hogy szeretek úgy vásárolni, hogy utánanézek/kérdezek, hogy mit, milyet, kinek mi vált be és hát az akciók is fontosak, főleg a mai helyzetben… Netről az elején semmit nem mertem rendelni, mindent személyesen próbáltam beszerezni (1. Baba), mert nagyon tapasztalatlannak éreztem magam és az eladók nagyon sokat segítettek nekem. Amikor lassabban haladtak a dolgok vagy nem érkeztek meg az ígért időre, akkor volt egy-két rossz álmom, hogy mi lesz, ha nem érkezik meg, mire a baba jön, vagy ő netán úgy dönt, hogy 1-2 héttel hamarabb szeretne világra jönni…:) Szerintem, ha ‘korábban’ elkezded a nézelődést, tanácskérést, esetleg egy-egy szuper akciót nem hagysz ki jól jársz. Ismerősöm 23 hetes és rengeteg ruhát rendelt már, mert neki így jó:) Lesz legalább a vége előtt egy kis pihi, mikor minden készen várja már a babát, neked meg csak gyönyörködni kell a babaszobában.:)
2022. okt. 20. 20:13
 19/19 anonim ***** válasza:
Folyamatosan nézem, mit hol érdemes megvenni, illetve miből mit használtan. 22 hetesen mertem megvenni a babakocsit, mert éppen jó áron találtam egy számomra megfelelőt. Januárban lesz kiságy, bútorok. Többi majd menet közben. 1-2 apróságot (ruha, textilpelus) már kaptunk a családtagoktól. Márciusban fogok szülni.
2022. nov. 30. 22:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!