Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fehérköpeny szindróma terhessé...

Fehérköpeny szindróma terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Sajnos mindig az a helyzet, hogy ha orvoshoz megyek, brutálisan félek, pánikolok, izgulok. Így, ha vérnyomást mérnek, elég magas szokott lenni. Üzemorvostól küldtek már a háziorvoshoz emiatt, hogy gyógyszer kell. A háziorvos mondta hogy mérjem otthon kb 2 hétig és menjek vissza. 120/80 körüli értékeket mérek/mértem, így mondta hogy nincsen szükség gyógyszerre.

Most várandós vagyok, rendszeresebben mérik majd jóval a vérnyomásomat mint eddig és már előre parázok, hogy mi lesz itt. Egyelőre az a tervem, hogy mérem napi 3x, minden értéket feljegyzek és akárhova megyek, viszem mindenhova magammal az itthon mért értékeket és megmutatom, ha kérik. Röhejesnek tűnik a bajom, tudom, de hátha van valaki hasonló helyzetben. Kérlek írjatok tapasztalatokat, ha van! Előre is köszönöm 😊

tegnap 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem röhejes, létező dolog. Ismerek olyan dokit aki rákérdezett és rögtön alacsonyabb értéket írt be. De te is jelezheted, hogy mi a helyzet
tegnap 18:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Merd otthon. Nekem is ez a gondom, bár én gyógyszert is kaptam mert a 24órás mérő végig magasat mutatott.

Terhesgondozáson az otthon mért értékeket írják be, illetve kardiológiai papírra is ráírták, hogy rendelő mérés mindig magas.

Otthoni jó. Nekem most a 36.héten kezdett megemelkedni 140/92 ezért emeltünk a gyógyszeren. Én rettegek a toxémiától így vizeletteszt is van itthon nézem a fehérjét. Az a biztos.

Méregesd nyugodtan, kell is ilyenkor a napló. Hidd el tudják, hogy vannak ilyen emberek, mint mi :)

Neked meg nem érdeket hazudni, ha felfele megy akkor jelezni kell a dokinak és emelnek gyógyszert.

Én ha kicsit is vacakul érzem magam automatikusan mérek egyet....van hogy cukrot is. Kész rendelő van már itthon :)

Jó egészséget!

tegnap 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Utólag olvastam át a gyorsan leírt válaszom...bocsánat tele lett helyesírási hibával...

tegnap 18:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Jelen. Ugyanezekkel küzdöttem egész terhesség alatt. Állandóan gyógyszert akartak szedetni velem. Volt olyan aki azt mondta hogy “szándékosan veszélyeztetem a babát” hiába mondtam neki hogy otthon 130 fölé soha nem megy a vérnyomásom. Nem hittek el.

Ez annyira bennem maradt hogy azóta is orvosnál iszonyú magas értékeket mernek. Pedig már 3 éves a gyerekem.

tegnap 19:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Terhes nem vagyok, viszont irtózom a rendelőktől, korházaktól, orvosoktól. Sokszor itthon 110/75 a vérnyomásom, ha épp nyugodt vagyok, orvosnál mindig 150/90 fölött. Ha adnának gyógyszert szerintem fel sem bírnék kelni az ágyból egy átlagos napon, annyira levinné, mivel nem szorongok állandóan.
tegnap 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!