2023 októberben műtöttek jobb oldali petevezéteket kivették . Januárban vizsgálatkor doki mondta 14 mm subserosus myoma. 6 napja késik tesztet vettem erős pozitív.Mennyi az esélye hogy méhen kívüli,esetleg kihordható terhesség ha méhen belül van.?
Félek a koraszülés miatt van már koraszülött gyermekem 😕
Görcsök vannak néha erősebb.

Lassan mehetsz nőgyógyászhoz, ha a méhen kívüli terhességtől tartasz, akkor én nem foglalkoznék a szívhanggal, hanem mihamarabb tudni szeretném, hogy látszik-e méhen belül.
Ha szép erős a csík, akkor én bizakodnék, mert állítólag méhen kívüli terhességnél lassabban nő a hcg.
A miómára pedig ezt találtam:
"Subserosus myoma esetén a myoma a távol az endometriumtól a méh hashártyaborítása alatt helyezkedik el, nem növelik a meddőség, vagy a vetélés rizikóját."
Emiatt szerintem ne aggódj, majd a doki is elmondja biztos, hogy mire figyelj, de remélhetőleg nem fog semmilyen panaszt okozni, ha eddig nem volt baj vele.
(Anyumnak 40 éve nyitották meg az egyik petevezetékét, mert mindkettő el volt záródva, a másik "menthetetlen" volt. Egy év múlva terhes lett velem, és itt vagyok, ragyogok 😀 Simán van esély egy egészséges petevezetékkel a problémamentes terhességre, de ezt nyilván te is tudod, szurkolok nektek!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!