Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes lett a barátnőm,...

Terhes lett a barátnőm, hogyan tobább?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Múlt héten pozitív lett a teszt, amit két hét menstruációs késés után csináltunk meg. Boldogak vagyunk, talán én egy picit jobban is várom a csöppséget, mint ő. Viszont nem tudom, hogy mi ilyenkor a teendő. Kértünk időpontot a nőgyógyásztól, jövő héten csütörtök megyünk. Utána mire számíthatunk, mit kell majd tennünk? Gondolom a nőgyógyásztól kapunk útba igazítást,de azért kíváncsi lennék, hogy mire számíthatunk. Védőnőhöz kell mennünk? Első gyerek, nincs benne tapasztalatunk, én 20 vagyok, ő 19 éves. Mindennél jobban várom, de mégiscsak kíváncsi vagyok, hogy mi ennek a menete. Mikor érdemes vásárolni neki ruhát, pelenkát? Minden segítséget szívesen fogadok, előre is köszönöm a válaszokat!

tegnap 19:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
74%
Gratulálok. Ne ijedj meg. Semmiről nem maradsz le. Majd akkor vegyél ruhát, ha tudod hogy fiú vagy lány.
tegnap 19:35
 2/21 anonim ***** válasza:
70%

A babacuccok ráérnek utolsó hónapban szerintem, de ez egyénfüggő, ahogy a szoba berendezésének ideje is.

Kb 10 hetes korban kell menni védőnőhöz (hamarabb nem érdemes, de mindenképp 12 hetes ultrahang előtt menjen). A védőnőnek az az egyik feladata, hogy segítsen. Minden időpontot el fog mondani nektek, le fogja írni, de minden alkalommal emlékeztetni fog rá, hogy abban a hónapban mik a kötelező vizsgálatok.

Ezen felül meg nyilván pénz kérdése. Szeretnétek-e magándokinál havonta terhesgondozást (az kb 20-30 e ft havonta), a kötelező genetikai ultrahangon kívül akartok-e komolyabb genetikai vizsgálatot (itt pénzben kb határ a csillagos ég. Azt hiszem, 70 e az alja). Sokan szoktak menni babamozira, ahol komolyabb technikával is megnézhetitek a babát (ez is kb 30 e). Ezek nem kötelező dolgok, ahogy belefér.

A nőgyógyász fog makd vitaminokat ajánlani, de folátot előtte is elkezdheti, mert az a legfontosabb.

Sok szerencsét és boldogságot kívánok nektek!

tegnap 19:55
 3/21 anonim ***** válasza:
23%
Először is pszichoterápia mindenképpen nektek. Így, hogy nincs senki a környezetetekben, akivel beszélni tudtok és idegenek az elsők, akiket kérdezel, borzalmasan rossz élete lesz a gyereknek. Ez 1000%
tegnap 20:15
 4/21 babyboom567 ***** válasza:
58%

Hát ez érettségi, csed/gyed,és munkatapasztalat,meg szülői támogatás nélkül, egy nagyon komoly anyagi és érzelmi válság, és öngól lesz.

De persze tudjuk,hogy ti vagytok a kivétel,egészen biztosan örököltetek már 3 házat/lakást,meg passzív bevételetek is milliós.

tegnap 20:27
 5/21 anonim ***** válasza:
58%
Remélem ez csak kamu.
tegnap 20:30
 6/21 anonim ***** válasza:
43%

Munkáshitel, babaváró, nesze neked...

Amúgy kizárt, hogy ez a kérdés valós.

tegnap 20:38
 7/21 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne valós? Egy kédést tettem fel, nem kritikát kértem. Senki nem lát bele a háttérbe, hogy miért nem szűlőkkel, barátokkal beszéljük meg ezt az egészet. Csak arra voltam kíváncsi, hogy mi ennek a menete, bár úgy látszik, hogy itt mindenki szülőnek született, és már a legelején tudott mindent a témával kapcsolatban.
tegnap 20:45
 8/21 babyboom567 ***** válasza:
49%
Nézd,egy gyerek hatalmas nagy felelősség,és rengeteg munka és anyagi teher.Honnan lesz pénzetek 19 és 20 évesen?
tegnap 20:53
 9/21 A kérdező kommentje:
Miért gondolod azt, hogy nincs pénzünk? Fix keresettel rendelkezem. A párom iskolás, neki nincs keresete. És igen, van ház, ahol lakhatunk. Az anyagi része a dolognak adott, szintúgy, mint a lakhatás.
tegnap 20:56
 10/21 anonim ***** válasza:
74%

A terhesség átlagosan 40 hét. A terhesség idejét az utolsó menstruáció első napjától számítjuk. Ez egy nagyon fontos dátum, ezt kérdezni fogja a nőgyógyász. Előfordul, hogy kicsit hamarabb indul meg a szülés. 38.héttől már oké, az előtt koraszülöttnek számít a baba. Olyan is előfordul, hogy csak később indul meg a szülés. Legeslegkésőbb a 42.hét végén be szokták fejezni a terhességet. (Van olyan, hogy mesterségesen megindítják a szülést). Előfordul, hogy a terhesség véget ér a 12.hét előtt. Ezt vetélésnek hívjuk. Ez egy gyakori jelenség. Ezt nem tudjátok befolyásolni, egyszerűen csak megtörténik. Éppen ezért a 12.hét előtt nem szokás babacuccokat venni.

A 12.héten kerül sor a genetikai ultrahangra. Itt ki tudják szűrni, ha van valami komolyabb fejlődési rendellenessége a magzatnak. Ha felmerül a gyanú, akkor további vizsgálatokra küldik a kismamát. Ilyenkor a szülőknek kell dönteni, hogy a lehetséges súlyos betegség ellenére megtartják a magzatot, vagy abortuszt kérnek. Nagyjából a 16.hétre már lehet tudni, hogy egészséges magzat fejlődik-e a méhben.

A gyerek érkezésére fel kell készülnötök. A szülés egy megerőltető folyamat. Vannak szülésfelkészítő tanfolyamok, van kismama torna. El kell döntenetek, hogy hol szüljön a barátnőd. Lehet otthon vagy kórházban szülni. Az otthonszülés külön felkészülést igényel. A hozzàtok legközelebbi bábapraxist kell megkeresni. Az otthonszülés költségét nektek kell állni. Nem támogatja a TB. Kórházból lehet magánkórház vagy állami. A magánkórházban drága a szülés. Egy sima szülés egymillió forint körül van. Az állami kórház ingyenes. De ott nincs vàlasztási lehetőségetek. Abban a kórházban kell szülni, ahová területileg tartoztok, az éppen szolgálatban lévő csapatnál.

Fontos felkészülni a gyermekágyas időszakra. Gyakran nehézségekbe ütközik a szoptatás. Állami kórházban gyakran magára marad a lismama. Az apukát látogatóként lezelik, nem mehetsz be akármikor a párodhoz, és sok kórházban a babàt sem foghatod meg. Ennyiből jobb a magánkórház, illetve az otthonszülés. Ott végig a párod mellett lehetsz.

A szoptatásra nagyon rá kell készülni mentálisan. A köztudatban az van, hogy 3 óránként kell megszoptatni a babát. Egy újszülöttnél a valóság az, hogy folyamatosan mellen lenne a kicsi.

Mindenképp nézzetek utàna milyen támogatásokat tudtok igénybe venni, milyen munkalehetősége és milyen gyerekfelügyelete lesz a barátnődnek.

tegnap 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!