Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki tapasztalt ilyet!?Erthe...

Valaki tapasztalt ilyet!?Erthetetlen,hogy minden uh mas meretet es terhessegi kort szamol!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Volt mar kint errol kerdesem. Sajnos a problema azota sem valtozott… 31.genetikai uh utan kissebb magzati meretek. Lemaradas eloszor 1,5 , 2,jelenleg majdnem 3het. 35+1 napos terhesseg megfelel 33+2nek. Ket het mulva uh kontroll. Azt mondta a dr ,hogy ket het mulva eldol mi van,lesz. Az erdekes az,hogy mult heten is vtam uh-on ahol minden meret megfelelt ,sot nagyobb is volt. A suly 2223gr. Tegnapin a suly 2092gr. Letezik ,hogy fogyhat egy magzat?? Valami biztos rendetlen ,mert masnak miert nem mernek minden uh mas magzati ertekeket,de nekem igen. Mar nem ertek semmit azt tudom,hogy ket hete voltam egy genetikusnal szerinte minden rendben van. Az elmaradas viszont ketsegbe ejt,mert minden uh alkalmaval mas es kissebb…..

2022. júl. 7. 06:30
1 2
 1/11 babyboom567 ***** válasza:

van ilyen

[link]

2022. júl. 7. 07:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt a méréseknél sokat számít már a szonográfus/ orvos, hogyan helyezkedik el a baba stb. A súlyt a méretei alapján becslik- szóval ha például az egyik csontot vagy koponya/hasi átmérőt másnak mérik, akkor a súly is egyből más.

Az bíztató, hogy 2 kg fölöttinek mérik és nemsokára 36 hetes leszel. Nekem is kisebbnek mérték a 30. Heti UH-tól, 37 hetesen 2300g-nak, majd 4 nappal később megszületett és majdnem 2900 volt.

Teljesen egészséges volt amúgy, 48 órával a szülés után már otthon is voltunk és születés után elég hamar ‘behozta a lemaradást’.

Nekem az utolsó pár hétben egyébként minden orvos azt mondta, hogy 2 kg fölött és a 36. hét után már nincs min aggódni (valószínűleg nem kell PIC, nem viszik el a babát, stb.), de nem hagyják a terminusig elmenni a terhességet. A végén heti 2-szer jártam NST-re és áramlásvizsgálatra és végül a 37. héten indítottak.

2022. júl. 7. 07:23
 3/11 A kérdező kommentje:
Kedves elso valaszolo ! Remisztobb ,ijesztobb nem volt?
2022. júl. 7. 10:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Kedves masodik koszonom a normalis valaszod! Sajnos nekem nem akarjak elobb pedig programcsaszarom lesz,placenta gond miatt. Azt mondta tegnap a doki,hogy megvarja a kiirt idopontot… Kiakaszto,hogy ugy erzem nem akarnak igazabol ennek erdekeben tenni semmit…
2022. júl. 7. 10:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyébként fogadott orvos van, vagy mindig más méri? Mert az is "baj" tud lenni, ha mindig más méri, még ugyanaz az ember sem tud egymás után 2 egyformát, de főleg nem ha máshogy áll rá a keze egyik vagy másik dokinak.
2022. júl. 7. 10:29
 6/11 A kérdező kommentje:
4hettel ezelottig fogadott volt. Csak o merte. Nem voltam megelegedve vele,otthagytam. Timmermann Gabornal voltam utoljara ezelott,o azt mondta teljesen egeszseges a baba. De alatamasztotta az akkor meg 2het elterest.
2022. júl. 7. 11:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen, ahogy az első is írja..

Nem véletlenül mész kontrollra 2 hét múlva.

Ha továbbra sem gyarapszik, akkor meg fogod szülni, és kinn behozza.

De:

Írok pozitiívat is😉

Nàlunk is így volt.

Azt pedzették, hogy 2,5 kg sem lesz a 40. Hétre.

Kaptam Diaphillynt pedig a lepényem tökéletes volt, a flowometria is, ettem is rendesen(15 kg-ot híztam)

Végül 41. Betöltött után szültem.

3000g lett.

Egyébként nem is kicsi neked a baba..

Szerintem simán lehet mérési hiba is.

(Nekem mindig ugyanaz ugyanazzal a géppel mérte)

Ilyenkor az àtlaghoz mérik a babákat..

Szóval 2-3 hét velefér simàn, ha önmagához képest nő/ hízik.

Eltérést mutat a súlybecslés, ha rövidebb genetikailag picit a lába, vagy kisebb a feje stb

Akár fél kg-ot is tévednek.. lásd a méréseteket.

Szóval a “problémát” ellenőrizni kell.

Ez nem azt jelenti, hogy baj van, hanem azt, hogy odafigyelnek rátok, mert előfordulhat probléma is.

Nyugi!

2022. júl. 7. 11:28
 8/11 A kérdező kommentje:

Nyilvan van ilyen is sajnos ahogy az elso irta! Ahogy mindenfele rossz dolog is… Az az idegesito,hogy az elozo mereshez kepest mindig kissebnek merik. Igen tudom,hogy ha egy csont kissebb mar a sulyt us kissebbre becsli a gep. A doki azt mondta eszebe sincs megszuleszteni sot,bent kell maradjon a kiirt idopontig,de ha ne adj jsten nem

Lesz valtozas akkor belso hiba van,es jobban jarna ha kint tudna novekedni.

2022. júl. 7. 12:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi! Nem rossz a súlya és nem tud bent fogyni. Ha tényleg nem hízik akkor már ki is szedték volna, úgy látják, hogy minden oké. Nekem egyébként 2200-at mértek a 36. héten és meg is született egy nap múlva 2600-zal. Ennél sokkal kisebb súlyú babánál szokott olyan lenni, hogy, nem kap tápanyagot és inkább gyorsan császároznak. Figyelni kell, de a te babádat a súlya miatt tényleg nem kell előbb kiszedni. Az uh nem pontos.
2022. júl. 7. 14:18
 10/11 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, az én babám is IUGR baba volt, ettől annyira nem kell megijedni, mert sokkal kevésbé rossz, mint ahogy hangzik.

Egyébként nálam is az volt a hozzáállás, hogy azért minél tovább legyen bent, erősödjön stb és végül egy rossz áramlásvizsgálat után döntöttek az indítás mellett. Sok helyen az IUGR babákat a 36. héten kiveszik, ahol én szültem hagyták hüvelyi úton megszületni, de ezeket kórház-orvos válogatja. A 36. héttől valószínűleg a te orvosod is gyakrabban akar majd ránézni a babára és ha szükséges biztosan előbbre hozza a pcs-t.

Én tényleg azt tudom mondani, hogy ne aggódj! Amikor a CTG-re jártam a kórházban elég sok IUGR babás kismama volt és mindenhol teljesen pozitív kimenetelű volt, annyi hogy 3 kg alatti babák születtek, de teljesen egészségesen.

2022. júl. 8. 09:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!