Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire normális az első...

Mennyire normális az első trimeszterben a görcsök?

Figyelt kérdés
9-10 hetes kismama vagyok, és néha úgy be be görcsölök, inkább mensi szerűnek mondanám de jaj nem tudom hogy írjam le, az egész alhasam, inkább a jobb oldalt persze , meg már rá ment a jobb oldali combomra is, néha be szúr a hüvelyembe is. 3x2 magnézium irt elő a doki annyit is szedek, pihenek amennyit tudok és így is. Verzes / barnazas stb nincs. Nem tudom milyen "eros" gorccsel érdemes már orvoshoz indulni. :(
ma 13:57
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
mind a 2 terhességemnél kb a 12.hétig "mindjártmegjön" görcseim voltak. Sőt, sokszor erősebb is.
ma 14:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint normális, míg nincs verzes vagy bármi ugye?🥹🙏rám ijesztett egy ismerős menjek be mert lehet vetélés van folyamatban:(
ma 14:03
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Én ezzel nem mennék :)

Sőt, ha barnázás/vérzés van sem biztos, hogy baj van. Én 7x véreztem a másodikkal az elején, mégis megmaradt.

ma 14:05
 4/10 A kérdező kommentje:
S mikor érdemes inkább menni?🥹
ma 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha valóban vérzel, vagy elviselhetetlen a görcs
ma 14:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát még azért el el tudom viselni csak azért eléggé érzem 😣😓
ma 14:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Elhiszem. De lesz ennél rosszabb is
ma 14:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Tudom, avagy hát már szültem szoval maga a fájásoknál rosszabb nincs:( ezért se tudom milyen az erős görcs, mert ugye na az erős volt:/
ma 14:34
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

Az a görcs rossz amikor szakaszos, pl mint a fájásoknál.

Ha csak görcsölsz amolyan folyamatosan, és csak annyira, hogy zavar, az nem baj. Ha pl ez miatt meg kell állnod otthoni tevékenység közben, mert nagyon fáj, az megint csak rossz.

Szedj több magnéziumot, és ilyenkor egy 10 percre dőlj el, ha tudsz.

Hidd el a rossz görcsnél tudni fogod, hogy baj van. Nem lehet összekeverni.

Minden jót.

ma 15:17
 10/10 A kérdező kommentje:

Ohh igy értem köszönöm. Akkor ez a jóhoz tartozik mert azért tudok tőle bármit csinálni, hiába folyamatosan érzem már jó ideje.

Még azért így nem voltam szerencsére úgymond hogy meg kellett miatta úgy állnom🫣

Pihengetek amennyit tudok, köszönöm 🥰🙏

ma 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!