Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az normális ha az első két...

Az normális ha az első két trimeszterben alig híztam, akkor a harmadik utolsó két hónapjában gyorsabban jönnek fel a kilók?

Figyelt kérdés
30BMIről indultam így normálisnak is tartottam hogy az első trimeszterben egy kilót fogytam a második trimeszter végére pedig kb három jött fel (tehát összesen két kilóval voltam több). Nah most mintha az utolsó hónapban pótolni szeretné a szervezetem, hasonló étkezés és nem túlságosan csökkentett mozgás mennyiség (a második trimeszterhez képest) mellett heti majd egy kiló feljön 🙈. Mostmár plusz 5 kilónál (a kezdeti súlyomhoz képest) járok 35hetesen, (IR miatt diétázom így nem nagyon tudott változni az étrendem 🙈, heti egyszer sportolok és figyelek hogy séta is legyen, plusz néha nyújtás, így az egészséges életmód megvan)

dec. 11. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

20.héten diagnosztizálták nálam a cukrot. Addig stagnált a súlyom.

Onnantól durva diétán voltam, amit be is tartottam. Mértem az adagokat, naplót vezettem, mértem a cukrom. A 2.trimesztert plusz 2kg-val zártam így.

viszont a 3.trimeszterben a diéta és a heti 2 torna, napi 1óra séta mellett még 14kg feljött. Tehát 16kg-val zártam.

dec. 11. 12:03
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

30-as BMI az mar sulyos elhizas, mondjuk eleve nem artott volna fogyni terhesseg elott, hogy fogsz igy ellatni egy ujszulottet ...

Es meg irod, hogy egeszseges eletmod megvan, vicc !

dec. 11. 12:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én az első 2 trimeszterben csak fogytam, kb olvadtak rólam le a kilók, most az utolsó trimeszterben (január 9re vagyok kiírva) kezdtem el hízni.

Ennek valószínű azaz oka, mert a gyermek is ilyenkor már a hízásra koncentrál, gondolj bele, heti 20 dkg t hízik kb.

dec. 11. 13:11
 4/10 A kérdező kommentje:

#2es köszi, ötletem sem volt róla amit mondasz. Kár hogy nem azt írtam hogy egészséges súlyon vagyok hanem hogy egészséges életmódot folytatok, de némi kifejtés akkor

A kerek 30BMI a túlsúlyt és az elhízott kategóriát elválasztó határ szám, a súlyos elhízás még bőven e felett van. De segítek: a ruhás polcokon az L-es méretnél keresd az enyémet, hiába vagyok 170cm felett.

Ennél nagyobb túlsúllyal indultam és fogytam is terhesség előtt, ami akkor jött össze amikor endokrinológus, dietetikus már rendbe rakta a megfelelő hormonális és vércukorszint értékeket és ezen kívül még több nőgyógyásszal is konzultáltam, hogy alkalmas vagyok-e a terhességre. A diétát még terhesség előtt beállította dietetikus, amit többször ellenőrzött is, a vércukorszintem alapján átbeszéljük a hozott étrendet és a diétát ez alatt. Mivel a terhesség előtti sportjaim erősen ellen javallottak voltak terhesség alatt (túlzott rászkódás vagy nagyon magas pulzus tartomány miatt), ezt egy személyi edző állítja be nekem jelenleg, hogy a babának se ártson és én is a legtöbbet hozhassam ki a helyzetből, így legalább nem veszítek izomzatot. Szóval röviden tömören: a helyzetemet ismerve ez az egészséges életmód amit jelenleg tartani tudok. Ennél sokkal többet nem lehet úgy tenni hogy ne ártsak a babának.

dec. 11. 13:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet vizesedsz. Én durván vizesedtem, szülés után tűnt fel mennyire. Az kgban is soknak tűnhet, de ha tényleg csak víz, szülés után hamar eltűnik.
dec. 11. 14:50
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

2-es...szégyeld el magad.

Én is 30 feletti BMIvel lettem terhes és probléma mentes volt a terhesség a gyermekünk is szuperül van, nem cukros nem elhízott, és nagyon is jól elláttam. A terhesség végen is simán felhúztam a cipőmet, bekötöttem, még csak mozgásban se korlátozott a dolog. Míg más kismama ezeket már félidő után sem tudta egyedül megcsinálni.

Nem testsúly kérdése ki hogyan viseli a terhességet vagy gondozza a gyermekét. Egy tény van, hogy nagyobb az esély a terhesség alatt a komplikációkra, de ez sem jelenti azt, hogy biztosan gond lesz. A 40kg-os sógornőm pl simán terhességi cukros lett mindkét alkalommal. Én meg vígan elvoltam. Tehát nagyon nem ettől függ. Szomorú, hogy van aki még ebbe is képes belekötni. Te biztos szuper anyu vagy bomba alakkal, tökéletes laboreredményekkel stb.

dec. 11. 15:29
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Én is 3.trimeszterben híztam igazán, így 23 kiló plusszal mentem szülni, de így se közelítettem meg távolról se a 30-as BMI-t....

Csak a gyerek+mehlepény+magaztvíz 10 kiló a végére, erre jön a vizesedés. Nem terhesség alatt kellene fogyókúrázni, korábban kellett volna. Ha stagnálna a súlyod azt jelentené fogysz.

dec. 11. 17:27
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg azon vitatkoztok, hogy ez elhízás vagy túlsúly - e ??

Komolyan, én szégyellném magam a 30-as BMI-vel nemhogy még a megfelelő szót találjam meg rá 🤦🏻‍♀️

Ha 170 centi vagy akkor sem normalis az egy mázsa feletti kezdosuly akarhogy is mentegeted magad…

dec. 11. 17:42
 9/10 anonim ***** válasza:
82%
8# takarodj már
dec. 11. 20:32
 10/10 A kérdező kommentje:

#9 köszönöm a védelmet, szerintem vagy troll vagy erőteljesen retardált, aki se kalkulátort használni, sem pedig olvasni nem tanult meg rendesen...

Szerencsére többen adatok értelmes választ 🥰

dec. 12. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!