Tegnap voltam a Dr-nőnél. Mivel, hogy kövér vagyok igy egyböl leállitott az elevitröl+a magneb6-rol. De miért?
Szia! Ne keseredj el!! Én is úgy kezdtem a terhességet (15 kg súlyfelesleggel), hogy amikor elmentem a dokihoz, hogy végre sikerült a baba, akkor a nagy örömködést lelohasztotta azzal, hogy akkor kezdjük úgy, hogy diéta. Na, bumm! Azt mondta, hogy látja rajtam, hogy elég hízékony típus vagyok és ha nem vigyázok, a végére el fogok gurulni, ami nem csupán esztétikai hátrány, hanem az én szervezetemnek (szív, vérnyomás, cukor, visszér, ízületek, stb.) és főleg a babának sem jó. Illetve, hogy a szülési komplikáció is felléphet. Nem is kell mondanom, hogy úgy mentem haza, hogy nemhogy örültem volna a babánknak, teljesen elkeseredtem, hogy vége az örömömnek, jöhet ismét a szenvedés. 3-4 hétig csináltam a diétát úgy, hogy a kenyeret és a pékcuccokat teljesen elhagytam, joghurtokat, sajtokat, sovány húsokat ettem, tésztát sem csak néha krumplit köretként. Ezzel sikerült leadnom 4 kg-ot. De a gyomorsavam nem bírta a kiképzést, ezért szépen visszacsúsztattam mindent az étrendembe és a kilók is visszacsúsztak :(. Most 17 hetes vagyok és úgy állok, hogy lefogytam 4 kg-ot, majd visszajött 5. Tehát 5-öt híztam eddig. De most vettem észre magamon, hogy rohamosan kezdett nőni a pocakom, ezzel együtt az étvágyam is és szerintem hízok is. Úgyhogy most kell visszafogni a dolgokat, tehát a szénhidrátos vacsikat el kell felejteni és próbálok ismét minél kevesebb hízlaló ételt megenni.
Azért írtam ezt le, mert igaz, hogy nem kevés a 6 kg-od, de innentől kezdve kell jobban vigyáznod. Az is hülyeség, hogy az orvosod általánosít, hogy mennyit lehet hízni, mert ez teljesen alkatfüggő. A lényeg, hogy a szénhidrátot (kenyér, tészta) teljesen próbáld elhagyni, helyette rizs esetleg krumpli és főleg párolt zöldség és hidd el, nem lesz baj.
Arról nincs tapasztalatom, hogy a vitamintól híztál-e, mert én semmit nem szedek (csak a 12. hétig szedtem folsavat), de sokaktól hallottam a terhesvitaminok hízlaló hatását. Ha erre egyébként nincs szükséged (orvos megmondja) és sok zöldséget, gyümölcsöt eszel, akkor elég az a vitamin és nem kell kiegészítés.
Mekkora a babád? Méretre, esetleg súlyra?
Minden jót!
Szerintem a vitamint azt ne hagyjad abba, arra szükség van, és éhezni sem kell. Engem is diétára ítéltek a 26. héten mert nagy a gyerek. Addíg összesen 6 kg-ot híztam.
Ne aggódj, egyél mindent, ami jól esik (normális keretek között). Ami neked jó az a picinek is.
Boldog babavárást, és szép ünnepeket.
Szia!
Én elevitet 12 hetes koromig naponta szedtem,azóta heti 1-2 szemet.A vérképeim jók lettek.Én 17 kilónál tartok 35 hetesen,a dokim azt mondta a babának nem árt,alkat kérdése.Diétázni szerintem nem túl okos dolog.Legfeljebb ha nasizol fogd vissza,meg a kelt tésztát!Ismerek olyat/tesóm/aki folyamatosan szedte az elevitet mégis épp hogy 2 kiló feletti volt a baba.Egézséges legyen,az a lényeg!
Szia!Ezekkel a súlyproblémákkal engem is kikészítenek.Az első babóval 18 kg-ot híztam,a 2.-al 25 kg-ot,most várom a 3.-at, 30 hetes vagyok és 16-17 kg már rajtam van.Az orvosom persze jól le is dorgált.Szigorú diéta meg ilyenek.
Vérnyomásom,cukrom,vizeletem,mindenem jó.Mégis veszekednek az emberrel.A első és a 2. gyerkőc után is másfél, két éves korukra visszafogytam a terhesség előtti súlyomra.Remélem ez így lesz a 3.-nál is.:)))
Addig amíg minden eredmény jó,nem tudom miért kell a hízás miatt a kismamákat ledorgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!