Hogy csinálják azok, akik ilyen keveset híznak terhesség alatt?
Én hízékony vagyok, de csak 8 kg-t híztam a terhesség alatt, a baba is pici volt.
Nem hánytam, de az első trimeszterben végig hányingerem volt, undorodtam mindentől, csak barackot és szőlőt tudtam enni, néha vajas zsemlét. Kb. a 20. héttől kezdtek feljönni a kilók. Ettem, ami jólesett, jégkrémet, szaloncukrot, volt, hogy minden nap. Ha nem eszem ilyeneket lehet még ennyi se jön fel. Szerencse kérdése is szerintem, mint hogy lesz stria vagy nem.
Leírom az én elrettentő példámat.
Alig híztam az elején. Mindig dícsért a védőnő. A vége fele jött fel picit több, így lett összesen 12kg. 76kg-al mentem szülni. Most vagyok 74 :(
Ezzel a súllyal jöttem ki a kórházból. Nem is értem hogy hogy lehet az, hogy még a gyerek súlyát sem hagytam ott.
Viszont az ismerősöm, akkor lett mint egy tehén, a felét a korházban hagyta, a többit ledobta a gyerek 3 hónapos korára.
Tehát nem jelent semmit hogy 10 vagy 30 kilót hízol. Gondolom ő vizesedett.
Én híztam rendesen, persze magamnak is köszönhetem, de semmi rosszullétem nem volt, nem is vizesedtem. Viszont amit megkívántam, azt megettem, főleg azért mert amikor ettem akkor nem égett a gyomrom. Eredmény majdnem 20 kg plusz és a legrosszabb, hogy ugye nálam semmi nem ment le szülés után, mert ez nem víz volt.
Úgyhogy ez szimplán alkat és ha nem szeretnél hízni, kis önfegyelem. Nyilván nálam sem lett volna ez, ha végighányom az első trimesztert, ehelyett olyan kajákat is megkívántam amit előtte soha. Ki érti ezt?
Én eleve IR-esként kezdtem a terhességet, 75 kilóval, a vége pedig "csak" 83 lett, tehát összesen 8 kiló, és a szülés után 2 héttel kb már csak 70 kiló voltam, pedig hízékony vagyok. Nem ettem össze-vissza, mert szerettem volna megúszni a cukorbetegséget, ez szerencsére sikerült, és az első trimeszter alatt annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam enni szinte semmit.
De egy 50 kilós nőhöz képest pl még mindig husibb vagyok, csak magamhoz képest én fogytam az egész terhesség ideje alatt. Sőt most szoptatás alatt is úgy érzem, hogy fogyok, de lehet csak képzelem, pedig most kifejezetten jó étvágyam van (a terhességhez képest, ahol úgy kellett magamba erőltetni bármit).
Első 2 vel 30 felett híztam de fiatalon 1 év alatt le is ment a 2.nál még szoptatás alatt is híztam
Most a 3.nál csak "12kg" ot híztam, sajnos plusz 20 kg alapból volt már rajtam, édességtől rosszul voltam, de szoptatás alatt bepótoltam, ha próbáltam csökkenteni egyből a tejem bánta, így +10kg szopi alatt is feljött.
A terhességemet kb 58 kg-val kezdtem, 166 cm vagyok. Kb a 13. Hétig voltak rosszulléteim, de ugyanúgy ettem mint előtte mivel akkor enyhült az èmelygès, tehát semmit nem fogytam. Semmi extra kívánósságom nem volt (még mindig nincs), sok zöldséget, gyümölcsöt eszek. Az első trimeszterben volt, hogy hajnali 4kor muszáj volt felkelnem enni, mert úgy éreztem éhen halok. Január óta fagyizok, nagyon jól esik mikor kínoz a gyomorègès. Ezeket azért írom le, hogy lásd, nem koplalok. Megeszek mindent aki jól esik, sütit, tortát, tésztákat, kenyeret, ropit, mindent. 24. Hétig hiztam 4 kg-t, jelenleg 65 kg vagyok (betöltött 31. Héten). Baba szépen gyarapodik, a súlybecslès szerint nagyobb a súlya mint az átlag. Tulajdonképpen csak a hasam nőtt, máshol nem látszik, hogy hiztam volna.
Szerintem ez teljesen alkati kérdés, ha odafigyelsz az étkezésekre, akkor sok mindent nem tehetsz, koplalni nem szabad, de 2 helyett sem kell enni.
Barátnőm 20+ kg-val ment szülni, ő nagyon vizesedett is (amúgy extra vékony alkat), 2 hónappal szülés után semmi felesleg nem volt már rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!