Terhességi cukorbetegség-Diéta mellett is hízás.Mit csináljak?
Sziasztok!
Kiderült,hogy terhességi cukros vagyok. A terhelésem 7.9 lett. Most diétázom,vércukor mérőt jövőhéten kapok,amivel méregetnem kell majd.
180 grammos szénhidrátot tartom,amit ajánlottak.Mellette sétálok napi szinten és járok heti 2x kismama tornára ( 20-30perc),mikor hogy bírom. Finomított szénhidrátot kerülöm,korábban sokat ettem,édességet is. Az nagyon hiányzik. Ritkán 2-3 kockát megeszek ebéd után.Cukros üdítőt nem iszok,ha nagyon megkívánom,akkor cukormenteset iszok.Édesítőt használok mindenhez (dia wellnes negyed annyit).gyümölcsöt nem eszek,csak zöldséget.
Nem tudom fontos-e,de mindezek mellett IR-em volt korábban is, Hashimoto alulmükődéssel. Jelenleg jó az értékem.Járok endokrinológiai gondozásra.
A diétát 2 hete kezdtem csak,lehet azért sincs még "eredmény"? 1,5 hét alatt híztam még is 2 kilót. Kalória bevitelem kevesebb,mint diéta előtt volt jóval. Nagyon elszomorít...úgy ennék normálisan más kajákat is,de kontrollálom magam.
Volt ,aki hízott még diéta mellett? :(
25 hkm
Mennyi a súlyod, magasságod? Nekem a 180g nagyon soknak tűnik, én IR nélkül ezzel hízni is tudok... 175 centis húgom 130-at tartott, azzal hízott 5 kilót a végére, nettóban fogyott.
A cukormérő nagyon kéne, mert gyanús, hogy sok lesz ez neked.
Szia! En is gdm-es voltam, 8,4 lett a terhelés 160 gr ch-t tartottam.
Mindenképp akkor tudod meg h jó e a 180as ha lesz mérőd.pontosan számolod a ch-t étkezések előtt? Egyébként ez a diéta nem fogyókúra, simán hízhatsz tőle, sőt. Mivel csak a ch van korlátozva, vagyis megadva mennyit kell enni, tehát ha kevesebbet eszel sem jó. Másból bőven lehet hogy jóllakjon az ember. Én rengeteg tepertőt, szalonnát, zsíros görög joghurtot stb-t ettem. Híztam is, de a cukrom rebdben volt. Nagyon ajánlom a facebookon a Terhességi cukorbetegség csoportot. Ott ha belépsz, olvass el minden fájlt, van olyan hogy diéta alapok az a legfontosabb. Aztán már jobban át fogod látni a dolgokat. De néha se csalj, ha megteheted. Kitartás!
Köszönöm a tanácsot.Megkeresem azt a facebook csoportot.
Ha elkezdem mérni mik a jó értékek? étkezés előtt és utána 1-2 órával kell mérni?
Szerintem a fb csoportban kicsit tulzas, amit az emberek muvelnek. Ha valaki beirja, hogy evett ezt-azt, amiben van cukor, de jot mert utana, igy maskor is evett, kb. elve megkovezik, nekiesnek es szetszedik. Vagy ha tejet iszik reggel... XD
De komolyan.
Nekem is rossz lett a terheles (8.0), 180 gramm dietat tartom, nagyon ritkan mertem 7 feletti erteket, kb. 5-6*.
Szoktam reggelire tejet inni, es feher kenyeret is, ha nincs mas, meg nem nezegetem, hogy van-e valamiben kobkretan cukor, egyszeruen, mert jokat merek napi 180 gramm szenhidrat mellett. De le sem merem irni abban a csoportban.
Persze biztos van olyan, aki semmit nem bir, de attol meg el lehetne fogadni, hogy mas meg birja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!