Mit jelenthet, hogy terhesség legelején már megugranak a 60perces vércukor értékek?(Előtte nem voltak magasak a cukraim) Nem a placenta kialakulása után (12hét után) alakul ki a terhességi diabétesz? Részletek lentebb
Ez a 2. terhességem. Elsőnél a 24-28. heti terheléses vizsgálaton kiderült, hogy terhességi diabéteszem van, ami diétával lett kordában tartva. Szülés után ez megszűnt.
Majd a második terhességem előtt pár héttel történő terheléses vizsgálat is jól sikerült, bőven határérték alatt volt a 60as és a 120 perces érték is.
Viszont, ahogy pozitívat teszteltem egyből felugrottak a 8-9re a 60perces értékeim.
Pedig cukormentesen étkeztem és nem szigorúan, de nagyjából követtem a 160ch-s diétát a szülés után is. És időnként szúrópróba szerűen mértem egy 60perces. Ami a pozitív tesztig jó is volt.
Úgy tudtam, hogy a terhességi diabétesz a placenta kialakulása után szokott jelentkezni, ami 12hét után van, és jellemzően a 3. trimeszterben emeli meg a cukrokat. Ezért szokás 24-28 héten csinálni a terheléses vizsgálatot. Akinek viszont volt ilyen gondja, annak 12. hét körül csinálják.
De elötte mitől lehet ilyen magas?
Tudtam, hogy gdm-es leszek.
De annak nem értem az okát, hogy miért kezdődött el azonnal, ahogy kimaradt a menstruációm.
Igen a két terhesség között, magam költségére magán laboros vizsgálaton voltam terheléses cukrot nézetni és mellette az inzulinszinteket is, ugyancsak 3 pontosat 0' 60' 120' ezen értékek is rendben voltak ahogy a cukrok is. A homa index alapján nem volt IR-em.
Azonnal orvoshoz fordultam, de elég sokára kaptam időpontot. Addig is diétázom ezerrel, inkább le csípek a 160 ch-ból, mintsem baj legyen.
De ugye ez nem mehet így hosszabbtávon. Nem sokáig tartható terhesen 150g vagy az alatt a szénhidrát bevitel. Természetesen kérni fogom a dokit, hogy utaljon be diabetologiára. Ott meg hogy az inzulint kezdjük el beállítani.
Sajnos az amúgy is döcögős magyar eü-nek kapóra jött a pandémia, hogy még inkább elhúzhassák a dolgokat.
Mi ez ha nem GDM? Kb pozitív teszt előtt 3 héttel jók voltak a terheléses értékeim, inzulin is. Azaz nincs 2-es típusú diabéteszem, és az IR is meglátszott volna az eredményeken.
Nem tudom mi ez, hogy beágyazódas után egyből ekkorra kavart okoz...
Szia. Nalam igy igy van jelenleg, annyi kulombseggel hogy nekem ez a 3dik varandossagom. A 2diknal a 24 dik heten derult ki a gdm. ott inzulinra allitottak. Most a 3dik babammal mar a pozitiv teszt utan magasakat mertem, ezert dietat kezdtem de az nem volt jo. Igyis januarban teszteltem. pozit es csak aprilisban jutottam el belgyogyaszhoz. Jelenleg 30+3 hetes varandos vagyok, inzulinnal napi 4 szer szurva az inzulint.
Kitartást kedves kerdezo:)
Akkor nem lett baja a babádnak az elején a magasabb cukroktól. Jó ilyet olvasni.
Mert tartok attól, nehogy gond legyen addig míg eljutok az inzulinozásig.
Neked amúgy mit mondtak mitől lehet ez, hogy ennyire hamar felmentek a cukraid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!