Mivel kentetek magatok es mikortol, hogy megelozzetek a terhessegi csikok kialakulasat?
Az én válaszommal nem leszel kisegítve, de azért leírom. :)
Én a DM saját márkás krémjét használtam, ami terhességi csíkokra van. Pink színű a tégely teteje. A hasamon egy darab csík sem lett, pedig óriási pocakom volt, a mellem viszont csíkos lett, az is sokat nőtt. Egyik helyen "hatott", másikon nem.. :))
Egyénfüggö kinek mi a jó... Én elsövel Babé krémet használtam, draga es semmit nem hasznalt, szane szet repedtem, pedig a 8. Hettöl kentem magam, utolso honapban már csak Eucerin olajjal kentem magam... Akinek hajlamos a böre a repedesre, az repedni is fog... Most vettem Vichy krémet mert nagyon dicsérték, hat mar jönnek a kis piros csikok:( 2-3 hete mar "csak" Milupa pocakkrémmel kenem magam, nagyon zsíros es mégis könnyen beszivodik, ez alatt a 3 het alatt nem jött ujjabb csik, de majd egy honap mulva meglatjuk... Már maradok ennél meg az Eucerin olajnál, draga kremre nem költök többet...
23 hkm
Nekem is voltak alapból, most kifeszülve még jobban látszanak, DE új az nincs.
Kb. az elejétől kenem magam, eleinte baba olajjal, meg az olaj zselével, meg mézes masszázsolajjal.
Most átváltottam az alverde kismama testvajra, dm-ben vettem, a meglévők is halványodtak egy picikét.
Hormonális okokból jelennek meg a striák, felesleges kenni, a krémek csak mókusvakításra jók.
Kamaszkorban sem a növekedéstől reped a bőr, hanem akkor, a terhesség alatt, illetve változókorban van ilyen nagyobb hormonlöket - ezért ilyenkor valószínű, hogy kialakul stria.
Mechanikus nyúlástól NEM alakul ki, egyébként attól is striád lenne, ha belecsípnél a bőrödbe.
Ha olyan a genetikád, hormonháztartásod, akkor mindenképp kijönnek.
A hirtelen hizas vagy fogyas a hormon-anyagcseret is befolyasolja, ugyhogy ott is hormonalis hatteru.
De ha tenyleg a nyulas okozza, mellnagyobbitas utan miert nem lesz strias a mell?
Ha kiveszik a szilikont az lesz. A stria a kötőszövet szerkezetének meggyengülése miatt alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!