A toxémia eredményem magas kockázatot ír. Kockázat a terhességi toxémia kialakulására 34. hét előtt: 1:80. Kinek mi a tapasztalata?
Figyelt kérdés
Kockázat a magzati növekedés elmaradására a 37. hét előtt: 1:39. Sajnos még nem tudtam elérni az orvosomat, ezért szeretném tőletek kérdezni, hogy mennyire pánikoljak most? Köszönöm! 13 hkm2019. nov. 27. 11:23
1/9 anonim válasza:
Pánikolni nem kell, de oda kell majd figyelni.Legyen otthon vérnyomásmérőd, nap 3x mérd meg, jegyezd fel, vezess vérnyomásnaplót.Kerüld a túlzott só fogyasztást, igyál sok vizet, pihenj amennyit tudsz.Lehet az orvos fogja az aspirin protect szedését javasolni (én is szedem) Amire még figyelni kell, hogy ha elkezd dagadni a kezed, lábad jelezni kell az orvosnak, vagy ha rövid időn belül sokat hízol indokolatlanul azt is jelezni kell.Az orvos biztosan fog toxpanelt csináltatni többször is, ami kimutatja a toxémiát.Ha esetleg otthon magasabbb értékeket mérnél (vérnyomás) akkor fognak csinálni egy 24 órás vérnyomásmérést, illetve kérhet a doki 24 órás vizeletgyűjtést, amit aztán kivizsgálnak (fehérje mennyiségét nézik) Most hirtelen ennyi jutott eszembe.Egy tapasztalt kismama.
2/9 anonim válasza:
Előző vagyok, még annyit elfelejtettem leírni, hogy azért sem kell pánikolni, mert hiába magas kockázat jött ki ez sem 100%.Ismerek olyat akinek magas lettvez a kockázat és nem lett toxémiás, de olyatvis akinek alacsony kockázat jöt ki mégis az lett.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon kedves vagy! Amúgy a vérnyomásom nagyon alacsony volt szinte a béka segge alatt, akkor ez még jó jel lehet?
2019. nov. 27. 12:17
4/9 A kérdező kommentje:
Az orvos 150 mg aszpirint mondott naponta amúgy. Csak a patikában 100 és 300 mg-s van és azt mondták hogy nem lehet törve bevenni mert a gyomorsav szétmarja és nem hasznosul....
2019. nov. 27. 12:27
5/9 anonim válasza:
Én csak 100 mg-ot szedek, 75-100 mg-ot szoktak javasolni, a 150 mg szerintem kicsit sok, de természetesen én nem vagyok orvos, viszont nekem a hematologus és a nőgyógyász is csak 100 mg-ot mondott.Az hogy alacsony a vérnyomásod az szuper, viszont akkor is figyelni kell, a hetek elteltével emelkedhet, de persze ez nem törvényszerű.Általában a 20-25. hét után szokott kezdődni.De ne izgulj csak figyelj oda magatokra.Ha barmilyen kérdesed lenne nyugodtan rám írhatsz privatban is.
6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm!!!!
2019. nov. 27. 12:48
7/9 anonim válasza:
Nekem is hasonló eredményem volt, 1:39. Acizalep-et szedtem a 37. hétig, az utolsó időszakban folyamatosan itthon kellett nézni a vizeletemet a fehérje miatt. Minden rendben volt, nem lett terhességi toxémiám, tehát ne pánikolj :) ( nem mintha én nem tettem volna először)
8/9 anonim válasza:
Keresd az Acizalep75-öt, abból kettő pont 150mg. Nekem is magas volt a kockázat, de elég volt napi 1x75mg és nem volt semmi gondom.
Minden jót kívánok nektek!
9/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Hasonló cipőben járok, érdeklődnék hogy mi lett veletek? Sikerült elkerülni a toxémiát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!