Korai terhességben(7.hét) végzett terheléses vércukorvizsgálat (75g cukor)nem káros az embrióra nézve?
2. terhességem. és elsőnél terhességi diabéteszem volt.
Most a második terhességnél nagyon hamar kialakult megint ez az inzulin rezisztens állapot. Diéta mellett is elég magas cukrokat mérek.
Ugye ez ártalmas a terhességne.
De az a 75g lórúgásnyi cukor nem árt neki?
Értem. Tehát az egyszeri nagy dózisú cukor nem árthat.
Akkor a gyakori, vagy esetleg konstans magas vércukorszint ártalmas a terhességre nézve?
Nekem a 2 dik varandossagom alatt kialakult a GDM. Jelenleg 31 hetws vara dos vagyok, de kezdetektol dietat tartok majd kb a 16 dik hettol ismet inzulin.
Az ex nogyogyaszom kb a 6-7 dik heten elkuldott terheleses cukorvizsgalatra, ahol kiderult ez a terhesseg is gdm.
Majd 16 hetesenmentem a vedonohoz, aki jol le is szidott, hogy minek lettem megterhelve, ha itthoni mereseim. dieta mellett magasak voltak. Egybol a belgyogyaszatra kellett volna küldenie. Igy elkuldott a 16 dik heten belgyogyra, ahol hal isten a 17dik hetre kaptam idopontot,ahol is kiderult inzulin kell, keves a dieta es o is lecseszte a regi orvosom, hogy nem szabadott volna terhelnie.
Igy azt javasolom neked kerdezo, hogy keress fel gyorsan egy belgyogyaszt es ne jarj úgy mint én.
Képzeljétek el, hogy nekem azt mondták tegnap terhesdiabetológián, hogy nem elég ha viszem a saját magam által mért vércukorértékeket. Amik hiába rosszak, jócskán becsúszik 7-8as feletti érték. Azt mondja, hogy az nem diagnózis. Neki terheléses cukorvizsgálat kell.
Amúgy orvosi javaslatra tartottam előző terhesség óta a 160 ch diétát, és mellette ellenőriztem néha a cukraim. Amik rendben s voltak a pozitívvtesztig. Ahogy megjelent a két csík, már mértem 8-asokat diéta mellett... Most még kevesebb szénhidrátot eszek, mint 160. Amíg nem kapok inzulint.
De én is tartok tőle, hogy 40gramm lassú szénhidrát felveri 7-8ra a cukrom, akkor mit tesz a 75gramm glükóz? Az már szerintem egekbe küldi.
De addig nem foglalkozik velem a terhes diabetológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!