Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Káros lehet a sok uh?

Figyelt kérdés
8 hetes és 5 napos vagyok. Vérzés miatt eddig már négyszer voltam ultrahangon. A héten megint lett egy hatalmas hematómám, erősen véreztem de a baba jól van azt mondták. Mire hazaértem a vérzés elállt és barna folyásom van azóta minimálisan. Januárban lesz a 12 hetes uh addig már semmi. A mostani vérzésnél azt mondták egy hajszál tartja a babát. Nagyon aggódom, nem tudom mi lehet. Gondoltam még 20-án elmennék egy ultrahangra, hogy ne ilyen kétségek között teljen a karácsony. Szerintetek?
2019. dec. 14. 07:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen háttérrel teljesen megértelek. Sajnos az UH sem véd meg semmitől, de ha megnyugtat, akkor inkább menj.
2019. dec. 14. 07:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A problémádra alapvetően nem tudok mit mondani, de abban biztos lehetsz, hogy a sok UH nem káros a magzatra.
2019. dec. 14. 07:22
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Az uh nem árt, nekünk rengeteg volt, semmi baj nincs, az uh nem röntgen, nem káros.
2019. dec. 14. 07:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy magzati rendellenesség gyanúja miatt nekünk hetente nézték a babát. A megszületéséig kb 50 ultrahangja volt. Teljesen makkegészségesen született, vidám, okos kislány! :) Ha megnyugtat, menj el. A helyedben lehet én is mennék.
2019. dec. 14. 08:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az uh-tól baja nem lesz, ezért ne aggódj! Nekünk lombikunk volt, ráadásul volt egy laparos műtétem mikor 7 hetes volt, így a 12. hétig nagyon sokszor nézték és én is csak így voltam nyugodt. Ha láttam, elhittem, hogy minden rendben. Én biztos elmennék 20án. Az idegeskedés többet árt.
2019. dec. 14. 08:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ártani nem árt. De az uh egy "pillanatnyi" állapotot mutat, azt semmi nem garantálja, ha hazaérsz utána nem vérzel megint. Tehát ilyen szempontból teljesen felesleges.
2019. dec. 14. 08:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszert szedsz a hematóma miatt? Nyugodtan elmehetsz UH - ra, nekem is az 5 hetes UH - n derült ki, hogy van egy 27mm es hematómám, de a gyógyszernek köszönhetően megmaradt a baba is és a hematóma is már csak 2 mm, most 10 hetes :) Ha úgy érzed nyugodtan menj el. Nem lesz baja :)
2019. dec. 14. 09:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem káros az UH; nyugodtan elmehetsz megnézetni, hogy megnyugodj.

Nekem az elejétől a végéig nagyon problémás volt a terhességem. Ha nem volt legalább 30 UH-om, akkor egy sem. Volt, hogy 1 napon belül volt 3, mert annyira necces volt a helyzet, hogy délelőtt, és délután is kellett, utána meg kértek konzultációt, így másik orvos is csinált még UH-ot.

Teljesen egészséges kislányom született.

Durva vérzésem is volt 12 hetesen. Vödörbe tudta felfogni az orvos, amikor vizsgált... Azonnal kórházba kerültem, ahol napokig nem ehettem, és csak minimálisan ihattam, mert készítettek a műtőbe, mondván ilyen vérzés mellett el fogok vetélni. Volt, hogy tenyérnyi darabok távoztak belőlem. Azonnal küldtek UH-ra, hogy beigazolják elvetéltem, és vihetnek a műtőbe. De a kislányom vígan ficánkolt, és láthatóan teljesen jól volt odabent. Lassan 1,5 éves lesz.

Ezt csak azért írom, hogy tudd, mindig van remény. Feküdj ammennyit csak tudsz! Engem csak wc-re engedtek felkelni akkor (aztán más problémák miatt ez így is maradt a végéig.)

2019. dec. 14. 09:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Szedek utrogestant, rutascorbint, magnéziumot és fekszek. Szerencsére a piros erős vérzésnek még aznap vége lett, de az uh után még tartott és ez aggaszt. Meg amúgyis.. Néha van hányingerem, de az sem nyugtat teljesen mert tudom, hogy addig kitart amíg a hcg nem ürül ki.
2019. dec. 14. 09:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
7 es vagyok, ne aggódj, nekem pl semnilyen terhességi tünetem nincs, mégcsak egy szédülés sem, szóval nem is érzem magam terhesnek, nekem ez volt az aggasztó, hogy tudtam, hogy elmehet a baba a hematóma miatt az meg pláne, hogy totál tünetmentes vagyok. Mondtam is a dokinak, hogy ez aggasztó,de aztmondta ez nem befolyásol semmit, inkább érezzem magam szerencsésnek.
2019. dec. 15. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!