Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van-e aggodalomra ok, ha...

Van-e aggodalomra ok, ha mensi alapján már 8 hetes terhesnek kellene lennem, és tegnap voltam dokinál 5 mm babát látott, és azt mondta 6 hetesnek felel meg?

Figyelt kérdés

Viszont a menstruációnak amikor meg kellett volna jönnie, rá 1 nappal erős pozitívat teszteltem. Vagy ez nem függ össze?

Múlt héten még csak szabályos petezsákot látott, és szikhólyagot, tegnap már láttuk az embriót.

2021. márc. 9. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
Magándokinál voltam :)
2021. márc. 11. 12:27
 32/66 A kérdező kommentje:
Egyébként most hogy próbálok visszagondolni, január 13.-án volt a mensim, de aztán mi 28.-an körül voltunk együtt a párommal, és akkor meg reális a kora nem?
2021. márc. 11. 13:11
 33/66 anonim ***** válasza:
Aszerint pont 8 hetes vagy.
2021. márc. 11. 13:19
 34/66 A kérdező kommentje:
Na ez most hogy jött ki? Ha január 28.-tól számolok, az pont 6 hét nem?:)
2021. márc. 11. 13:23
 35/66 anonim ***** válasza:

Mensi alapján 8hét igen. De a szex 6 hete volt... ki tudja mikor volt a beágyazodásod...

Nekem most úgy volt, mensi után 2nappal szexeltünk, többször nem is tudtunk. Azt a honapot el is könyveltem sikertelennek. Aztán terhes lettem. Mensi szerint 8hetes vagyok, méret szerint 10...

Szóval ez visszafele is működhet...

2021. márc. 11. 13:26
 36/66 anonim ***** válasza:
53%
A terhességet az orvosok nem a fogantatástól, hanem az utolsó menstruáció első napjától számolják. Ha 6 hete voltatok együtt akkor pontosan 8 hetes terhességről van szó, amikor az embrió ~ 16 mm. Nálatok az embrió mérete 6 hetes terhességnek felel meg, ami azt jelenti, hogy 4 hete kellett volna fogannia. De neked akkor lett kB pozitív a teszt. Ezért furcsa.
2021. márc. 11. 13:32
 37/66 anonim ***** válasza:
*meg nemcsak az orvosok, hanem így kell számolni mindenhol. Ha nagyon eltér, mert mondjuk hosszabb a ciklus akkor később módositanak.
2021. márc. 11. 13:34
 38/66 A kérdező kommentje:
Értem, és tudom hogy mensitől számolnak, de akkor se voltunk együtt, mensi után eltelt vagy 2 hét mire együtt voltunk, szerencsétlen hogy fogant volna meg a mensinél :D Ezt azok miatt számolják úgy, akik nem tudják mikor voltak együtt szerintem. És ha én a fogantatást nézem, ahhoz meg rendben vannak a méretek :)
2021. márc. 11. 13:42
 39/66 anonim ***** válasza:
69%
Ne haragudj, de olvass kicsit a terhesség után még akkor... Mert most nagyon butus választ adtál. A fogantatás pillanatában két hetes terhes vagy. Hülyén hangzik, de így van - >egy kis Google keresés és láthatod. Nem a mensidkor, hanem január 28 körüli szexxel most 8 hetes terhesnek kellene lenned! A nemvárt menzesz időpontjaban már 4 hetes terhes vagy, hiába 2 hete fogant, mert nem fogantatástól kell számolni! És az, hogy közel egy hónapja pozi lett a teszted, azt támasztja alá, hogy valóban 8 hetesnek kellene lenned.
2021. márc. 11. 13:49
 40/66 anonim ***** válasza:
Általában pont az az általánosabb, hogy nem tudja az ember pontosan mikor foganhatott, ezért lett ez az egységes módszer a terhesség heteit illetoen. Mert az elején még nem játszik közre genetikai tulajdonság és egységes az embrió fejlődése.
2021. márc. 11. 13:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!