Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 éves vagyok és terhes....

20 éves vagyok és terhes. Szüleimnek, hogy, mikor mondjam el?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok érettségim 1 szakmám van dolgozok 1 éve párom ugyan ez suliba ismerkedtünk meg 3 éve

Terhes vagyok és úgy döntöttünk megtartjuk viszont a szüleim nem tudom hogy fogadnák, nem

velük élek csak ugye fiatalok vagyunk meg minden... Szóval nem bizti hogy örülnének neki

Azon gondolkodtam karácsonyi ajándékként mondjuk el mindenkinek de félek ha nem örülnek akkor elrontom a karácsonyt a családnak

Mit tennétek a helyemben? Karikor vagy utána mondanátok el?

2020. dec. 17. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 A kérdező kommentje:

Azért nem akarok most mert másra kell a pénz és amilyen helyzet van normális esküvőt se lehetne tartani, ja és főként azért mert mi döntjük el mikor akarjuk, de ez a baba már úton van :D És ha már esküvő meg lagzi terhesen amúgy se szeretnék mert a saját lagzimon igenis szeretném jól érezni és teljesen elengedni magam!! Amit terhesen nem lehetséges!

De igen csak egy papír a szeretetünkön nem változtat SEMMIT!! Ugyan olyan pár leszünk mint előtte csak már hivatalosan is le lesz ez írva...

De olyan jó hogy mindenki ismeri a háttérsztorit :D

Örülök hogy a fiadnak semmilye sincs 20 évesen, de nekünk munkánk otthonunk (bérelt igaz de 20 évesen kinek van saját amit maga termetett?!) szakmánk és félretett pénzünk is van, magunkat tartjuk el ketten élünk és úgy vállaltuk ezt a babát hogy neki is mindent meg tudunk adni! Ha nem tudnánk valószínű nem vállaltuk volna!

2020. dec. 18. 10:55
 42/71 anonim ***** válasza:
39%
Tudod most meg fiatal vagy es rózsaszín köd mindnek . de hidd el akik itt azt írjuk hogy fontos az elköteleződé, nem véletlen van ... a mai világban tudnak am nagyon cifra estek is kialakulni . Azt megértem es mindjgyárt jobb hozzálássa hogy szeretnél de majd alkalmasabb időben.
2020. dec. 18. 11:06
 43/71 A kérdező kommentje:

Meg amúgy nem tervezett baba volt VÉDEKEZÉS MELLETT!!! fogant de nincs az az isten hogy mi elvetessük! Ez így alakult nekünk ez így jó!! Vagy te

rábeszélnéd a fiadat abortuszra kedves “”nagymama””? :)))

2020. dec. 18. 11:20
 44/71 anonim ***** válasza:
57%
Jézusom, mennyi megkeseredett, begyöpösödött, rosszindulatú ember van. 😅 Szegény kérdező...akkor hogy a kérdésedre is kapj választ: én nem karácsonykor mondanám el. De simán lehet, hogy örülni fognak neki, ha jó a szülőkkel a kapcsolat, hiszen önállók vagytok, el fogjátok tudni tartani. Csak én azért nem kockáztatnék. 😀
2020. dec. 18. 12:31
 45/71 anonim ***** válasza:
90%

Azért kicsit sértő, amit írtok. Én vagyok, aki 21 éves. Van saját házunk a FÉRJEMMEL, egy családi autónk, a babánknak mindent megadunk már most és szerettük volna őt.

Mindezt nem szülőknek köszönhetjük. Egyrészt nem Budapesten vettünk 50 milliós házat, hanem vidéken, ahova valósiak vagyunk, 18 millióért. A férjem -szakmájából adódóan- a budapesti átlag felett keres. Én 16 éves korom óta dolgozom és takarékoskodok, mellette levelezőn a diplomámat csinálom. Nem lehetetlen az, hogy valakinek legyen egzisztenciája és normális körülmények közé vállaljon gyermeket. Szerencsére magánba járhatok dokihoz, de a védőnői várandósgonodozásokon nem egy, nálam fiatalabb "anyukát" látok a rendelő előtt cigizni, káromkodni, igénytelenkedni.

Szimplán arra szeretnék rámutatni, hogy attól, hogy valaki fiatal, nem feltétlenül lesz rossz szülő. És kedves kérdező!

Attól, hogy valaki 40 évesen szül, nem nagymama! Nagyon sokaknak ekkor adatik meg a lehetőség rá, hogy gyermeket vállaljon (hormonális okok miatt, vagy egyszerűen ekkor találja meg hozzá a megfelelő társat).

Úgy gondolom, hogy a gyermekvállalás nem feltétlenül kor függvénye.

A házasságról mindenki máshogy vélekedik. Én már terhesen mentem férjhez, meg is kaptam, hogy csak a gyerek miatt, pedig a baba foganása előtt már hónapokkal megvolt az időpont. Mi azért házasodtunk össze, mert ez volt a következő lépcsöfok, szerettük volna, ha jogilag is egyenlő felek, társak vagyunk a kapcsolatunkban.

2020. dec. 18. 12:34
 46/71 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat! :)

Utolsó bocsi lehet félreérthető voltam! :D Az idézőjeles nagymamát arra értettem, milyen nagyszülő lenne, ha a születendő unokáját meg akarja öletni, csak mert neki nem tetszik valami :)

Hasonlóakkal rendelkezünk amúgy mi is a saját lakáson kívül, de ugye ami késik nem múlik! :) Autónk is van ugyan csak 1 de bőven elég ez is nekünk :) Magánrendelésre ugyan nem járok de teljesen elégedett vagyok a tb-sel is :)

2020. dec. 18. 12:46
 47/71 anonim ***** válasza:
69%
Jézusom, micsoda emberek vannak... Komolyan van még, aki azt hiszi, hogy a házasságkötés tart össze egy kapcsolatot? Kérdező, az apasági nyilatkozatot kell elintéznetek, és ezzel pont ugyanolyan státuszban lesztek szülők, mint akiknek házasságba született gyerekük. Ha ne adja ég valamelyikőtök meghalna és nincs végrendelete, akkor utána a párja nem örököl, de helyette egyből mindent örököl a gyerek, akinek a vagyonát továbbra is a másik szülő kezeli. A "papír" ma már csak akkor kell, ha egy eljárásban valamiért megkövetelik, pl. babaváró hitel, örökbefogadás. Mi 14 év után kényszerből házasodtunk össze, hogy tudjunk örökbefogadni - kösz, Novák Kati, meg a bátor 133 -, és egyáltalán nem a házasságtól vagyunk elköteleződve egymás felé. Kedves kérdező, teljesen igazad van, hogy nem hagyod magad meggyőzni arról, hogy a házasságkötés a boldogság kulcsa, és nem is ettől leszel "felnőtt" vagy "okos", ahogy erre páran itt célozgattak.
2020. dec. 18. 14:01
 48/71 anonim ***** válasza:
41%
Szia :) Remélem a sok negatív hozzászólás ellenére azért ezt még elér hozzád. Nálunk szintén nagyon hamar jött az első baba. 19 évesen szültem! 16 évesen ismertem meg a párom. Mielőtt bárki is nekem esik, saját házunk volt, autónk és a páromnak biztos munkahelye, mikor kiderült,hogy terhes vagyok, illetve még annyi,hogy ezeket önerőből értük el. Amikor elmondtam a szüleimnek kicsit sokként érte őket, bevallom először minket is :), de utána nem volt semmi gond. Ami hátrányként ért, az egyértelműen az volt,hogy fiatal voltam, de ma már másabb a helyzet. 20 évesen már nagyon sokan vállalnak gyereket. Illetve még hátrányként annyi jött elő, hogy az egyetemet csak távoktatásban sikerült elvégeznem, így azért kicsit nehezebb volt. Mi sem házasodtunk össze, mert feleslegesnek gondoltam. Utána született még egy gyerkőcünk. Azóta is együtt vagyunk, mostmár 14 éve.(Én 31 éves vagyok, Ő 37 éves, szereztem két diplomát,a férjem egyet, erős és stabil anyagi hátteret építettünk ki, csodás otthonunk van, és még csodásabb gyerekeink, akik már 12 és 9,5 évesek.) Most decemberben házasodtunk össze,mert sajnos a harmadik gyerek csak lombikkal sikerülhet,amihez vagy bejegyzett élettársi viszony kellett, vagy házasság. Igazából ennyi idő után úgy voltunk vele, hogy csak megismertük egymást annyira,hogy akár össze is házasodhatnánk :D Azóta is ugyanúgy szeretjük egymást, és nagyon sok mindenen mentünk együtt keresztül, amiből bátran és talán még meg is értette volna a másik, ha valamelyikőnk kisétál,de nem tettük. Tudom kicsit hosszúra sikeredett, de ne foglalkozz ezzel a kérje meg a kezed a komoly szándék bizonyítása érdekében dologgal... Hány olyan nő van, akit a férje elhagy, még ha terhes is a felesége...Szóval feleslegesen lovagolnak ezen. Ti érzitek,hogy biztos-e annyira a köztetek lévő kapcsolat, hogy egy baba nem okoz problémát. A szüleitek lehet először kicsit meglepődnek, de náluk jobban úgyse ismer titeket senki, tudni és érezni fogják ők is, hogy nem lesz probléma a gyerkőc ellátása(sem anyagi,sem érzelmi téren). Boldog babavárást kívánok!
2020. dec. 18. 16:40
 49/71 anonim ***** válasza:
81%

“16 évesen ismertem meg a párom. Mielőtt bárki is nekem esik, saját házunk volt, autónk és a páromnak biztos munkahelye, mikor kiderült,hogy terhes vagyok, illetve még annyi,hogy ezeket önerőből értük el.”

Hogyne. Komolyan gondolod, hogy bárki is elhiszi neked azt, hogy 19 évesen önerőből összetettetek egy hàzat, autót mindent??!! Vicc

2020. dec. 18. 17:02
 50/71 anonim ***** válasza:
26%
Kedves 56-os! Igen, önerőből. 12 éves korom óta dolgoztam. Igaz a szüleim vállalkozásában, de pont ezért tőlem még komolyabban megkövetelték a munkát, hogy példát mutassak. Igaz, bocsánat nem teljes az önerő, mert a telek,amire építkeztünk a szüleim telke volt. Hatalmas segítség volt, de az építkezést saját pénzből fizettük, az sem volt egy olcsó dolog. Senki nem mondta,hogy csoda autónk volt először. Egy f-es astrával kezdtük anno. Szóval igen, ha nem csak otthon tespedsz,hanem folyamatosan tanulsz, és dolgozol és teszel is a céljaidért,akkor el lehet érni nagyon sok mindent!
2020. dec. 18. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!