20 éves vagyok és terhes. Szüleimnek, hogy, mikor mondjam el?
20 éves vagyok érettségim 1 szakmám van dolgozok 1 éve párom ugyan ez suliba ismerkedtünk meg 3 éve
Terhes vagyok és úgy döntöttünk megtartjuk viszont a szüleim nem tudom hogy fogadnák, nem
velük élek csak ugye fiatalok vagyunk meg minden... Szóval nem bizti hogy örülnének neki
Azon gondolkodtam karácsonyi ajándékként mondjuk el mindenkinek de félek ha nem örülnek akkor elrontom a karácsonyt a családnak
Mit tennétek a helyemben? Karikor vagy utána mondanátok el?
Azért nem akarok most mert másra kell a pénz és amilyen helyzet van normális esküvőt se lehetne tartani, ja és főként azért mert mi döntjük el mikor akarjuk, de ez a baba már úton van :D És ha már esküvő meg lagzi terhesen amúgy se szeretnék mert a saját lagzimon igenis szeretném jól érezni és teljesen elengedni magam!! Amit terhesen nem lehetséges!
De igen csak egy papír a szeretetünkön nem változtat SEMMIT!! Ugyan olyan pár leszünk mint előtte csak már hivatalosan is le lesz ez írva...
De olyan jó hogy mindenki ismeri a háttérsztorit :D
Örülök hogy a fiadnak semmilye sincs 20 évesen, de nekünk munkánk otthonunk (bérelt igaz de 20 évesen kinek van saját amit maga termetett?!) szakmánk és félretett pénzünk is van, magunkat tartjuk el ketten élünk és úgy vállaltuk ezt a babát hogy neki is mindent meg tudunk adni! Ha nem tudnánk valószínű nem vállaltuk volna!
Meg amúgy nem tervezett baba volt VÉDEKEZÉS MELLETT!!! fogant de nincs az az isten hogy mi elvetessük! Ez így alakult nekünk ez így jó!! Vagy te
rábeszélnéd a fiadat abortuszra kedves “”nagymama””? :)))
Azért kicsit sértő, amit írtok. Én vagyok, aki 21 éves. Van saját házunk a FÉRJEMMEL, egy családi autónk, a babánknak mindent megadunk már most és szerettük volna őt.
Mindezt nem szülőknek köszönhetjük. Egyrészt nem Budapesten vettünk 50 milliós házat, hanem vidéken, ahova valósiak vagyunk, 18 millióért. A férjem -szakmájából adódóan- a budapesti átlag felett keres. Én 16 éves korom óta dolgozom és takarékoskodok, mellette levelezőn a diplomámat csinálom. Nem lehetetlen az, hogy valakinek legyen egzisztenciája és normális körülmények közé vállaljon gyermeket. Szerencsére magánba járhatok dokihoz, de a védőnői várandósgonodozásokon nem egy, nálam fiatalabb "anyukát" látok a rendelő előtt cigizni, káromkodni, igénytelenkedni.
Szimplán arra szeretnék rámutatni, hogy attól, hogy valaki fiatal, nem feltétlenül lesz rossz szülő. És kedves kérdező!
Attól, hogy valaki 40 évesen szül, nem nagymama! Nagyon sokaknak ekkor adatik meg a lehetőség rá, hogy gyermeket vállaljon (hormonális okok miatt, vagy egyszerűen ekkor találja meg hozzá a megfelelő társat).
Úgy gondolom, hogy a gyermekvállalás nem feltétlenül kor függvénye.
A házasságról mindenki máshogy vélekedik. Én már terhesen mentem férjhez, meg is kaptam, hogy csak a gyerek miatt, pedig a baba foganása előtt már hónapokkal megvolt az időpont. Mi azért házasodtunk össze, mert ez volt a következő lépcsöfok, szerettük volna, ha jogilag is egyenlő felek, társak vagyunk a kapcsolatunkban.
Köszönöm a normális válaszokat! :)
Utolsó bocsi lehet félreérthető voltam! :D Az idézőjeles nagymamát arra értettem, milyen nagyszülő lenne, ha a születendő unokáját meg akarja öletni, csak mert neki nem tetszik valami :)
Hasonlóakkal rendelkezünk amúgy mi is a saját lakáson kívül, de ugye ami késik nem múlik! :) Autónk is van ugyan csak 1 de bőven elég ez is nekünk :) Magánrendelésre ugyan nem járok de teljesen elégedett vagyok a tb-sel is :)
“16 évesen ismertem meg a párom. Mielőtt bárki is nekem esik, saját házunk volt, autónk és a páromnak biztos munkahelye, mikor kiderült,hogy terhes vagyok, illetve még annyi,hogy ezeket önerőből értük el.”
Hogyne. Komolyan gondolod, hogy bárki is elhiszi neked azt, hogy 19 évesen önerőből összetettetek egy hàzat, autót mindent??!! Vicc
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!