Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A családom ellenzi a baba...

A családom ellenzi a baba megtartását, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Én, és a párom mindjárt 16 évesek vagyunk, nem terveztünk gyereket, megfelelően védekeztünk és figyeltünk, de ennek ellenére becsúszott. Anyukám ellenzi, hogy megtartsuk és felnevelhessük, abortuszt akar. Nem tudom mennyire lehet beleszólása. Ilyenkor teljes mértékben dönthetnek, vagy mivel kiskorú vagyok, anyukám megakadályozhatja, hogy felnevelhessük? Szeretnék tisztába lenni a jogaimmal, de nem találtam egy oldalon se semmit erről...
2020. dec. 9. 14:18
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
78%
kerdezo, inkabb azt mondd veled mi van? dontottel? a baratod es az o szulei mit mondanak?
2020. dec. 10. 17:14
 62/67 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez egy troll kérdés amúgy. A kérdező is eltűnt.
2020. dec. 10. 19:10
 63/67 anonim ***** válasza:
40%
Kedves Kérdező! :) Sajnálom, hogy így áll hozzá anyukád. Tilos a kényszerabortusz, senki sem kötelezhet abortuszra. Ha Te úgy döntesz, hogy megtartod, akkor ő ezellen semmit nem tehet. Minden jót kívánok! :)
2020. dec. 13. 22:04
 64/67 anonim ***** válasza:
92%
Nem kényszeríthetnek abortuszra, de mivel kiskorú vagy, ha megszületik a baba, kell majd egy gyám, hogy veled maradhasson, vagy nagykorúsíthatod magad, ez ha jól tudom, házassággal valósítható meg.
2020. dec. 13. 22:22
 65/67 dragi21 válasza:
19%
Teljes mértékben a te döntésed! Nincs olyan jogszabály, amely alapján bárki, akár a szüleid, akár mások, kötelezhetnének arra, hogy elvetesd a babát. Ez egy olyan beavatkozás, aminek hosszú távú következményei lehetnek, ezt is érdemes meggondolni. Nem véletlen, hogy nem szólhatnak bele jogilag a döntésedbe! Ha neked a legkisebb ellenérzésed is van az abortusszal kapcsolatban, akkor nem lenne jó, ha belekényszerülnél. Neked kell tovább élni a gondolattal és minden egyéb következménnyel, ezért ezt tényleg nem tudhatja helyetted más. Anyukád sem. Nagyon drukkolok nektek!
2020. dec. 13. 22:29
 66/67 anonim ***** válasza:
93%

Persze, szegénykét senki nem kényszerítheti abortuszra, hisz annak hosszútávú hatásai lehetnek, mintha egy terhesség+szülésnek nem lehetne, de azért őszintén érdekelne, hogy két 16 éves gimnazista gyerek mégis mi a francból fogja eltartani azt a gyereket?! Mert, ahogy a drága kérdezőnek joga van egyedül dönteni, úgy anyukának joga van azt mondani, hogy oké, de innentől oldd is meg egyedül. Ne anyuciék nyakára és pénzére szülje, fogja a “párját”, aztán béreljenek ki egy lakást és tartsák fenn magukat meg a gyereküket. Mert hogy felelősségteljes gyerekvállalás itt kezdődik és nem ott, hogy verem a mellkasom, hogy de gyermekfejjel szülni akarok, épp csak nincs egy árva forintom se.

Aztán ugye gondolom arra is gondolt a kérdező, hogyha a kedves párja a kemény 16 évével úgy dönt, hogy ő mégsem akarja ezt az egészet, mert inkább bulizna és haverozna, amire nagyon nagy az esély, akkor hogyan tervezte megoldani tök egyedül a gyerek eltartását.... Jaaa sejtem, úgy hogy anyuciék majd pénzelik helyette.

Gyönyörű kilátások..

2020. dec. 14. 07:55
 67/67 anonim ***** válasza:
93%

"Ez egy olyan beavatkozás, aminek hosszú távú következményei lehetnek, ezt is érdemes meggondolni."

Nem mondod? Aztán mennyire hosszú távúak egy abortusz következményei ahhoz képest, ha megszüli a gyereket?

Mert ez utóbbi következményei eltartanak vagy két évtizedig. Vagy tovább.

De most komolyan... van olyan normális ember, aki arra buzdít egy 15 éves lányt, hogy gyereket szüljön egy vele egykorú apának? Eszem megáll.

2020. dec. 14. 11:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!