Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A családom ellenzi a baba...

A családom ellenzi a baba megtartását, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Én, és a párom mindjárt 16 évesek vagyunk, nem terveztünk gyereket, megfelelően védekeztünk és figyeltünk, de ennek ellenére becsúszott. Anyukám ellenzi, hogy megtartsuk és felnevelhessük, abortuszt akar. Nem tudom mennyire lehet beleszólása. Ilyenkor teljes mértékben dönthetnek, vagy mivel kiskorú vagyok, anyukám megakadályozhatja, hogy felnevelhessük? Szeretnék tisztába lenni a jogaimmal, de nem találtam egy oldalon se semmit erről...
2020. dec. 9. 14:18
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
75%
Nehez ugy...
2020. dec. 9. 14:19
 2/67 anonim ***** válasza:
93%
Jogodban áll úgy dönteni, hogy megtartod. Nem fognak akaratod ellenére leszíjazni és megcsinálni az abortuszt ebben biztos lehetsz.
2020. dec. 9. 14:21
 3/67 anonim ***** válasza:
45%

Ez egy hatalmas felelősség, de Te vagy a gyerek anyja, így a döntés a tiéd.

Anyukádnak melletted kellene állnia. 🙄 Gondolom nála, otthon fogtok lakni és ez neki teher lenne, de találjatok ki valami megoldást, annak érdekében h a baba jó helyre kerüljön. Hátha idovel megbekel. Ha elveteted lehet h örök életre bánni fogod :/

2020. dec. 9. 14:25
 4/67 anonim ***** válasza:
88%
Senki nem kényszeríthet abortuszra, természetesen jogod van felnevelni. 16 éves korotok után már nem vagytok tankötelesek, mehettek dolgozni, hogy legyen miből felnevelni a babicikádat. Mert gondolom nem képzeled, hogy odapattyantod a pulyát anyád nyakára ő meg majd felneveli, amíg te éled a gondtalan kamasz éveket.
2020. dec. 9. 14:30
 5/67 anonim ***** válasza:
88%

16 évesen én még nem lettem volna kész egy gyerekre, mondjuk nekem még barátom is csak 17 évesen lett. Szerintem anyukád is csak jót akar, hiszen ő már tudja mivel jár egy gyerek és nem akarja, hogy úgymond tönkre menjen az életed miatta. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy ne tartsd meg a kicsit, csak tényleg hatalmas felelősség és anyagilag is megterhelő, főleg hogy gondolom még iskolába jársz. Ezt neked kell eldöntened, de ha mindenképp meg akarod tartani jogod van hozzá, és valószínűleg anyukád is megbékél majd a tudattal, főleg ha majd meglátja.

Kitartást kívánok, akármi lesz!

29 N

2020. dec. 9. 14:34
 6/67 anonim ***** válasza:
95%
Egyedül te dönthetsz. az már más kérdés, hogy anyukád jogosan tiltakozik, hiszen neki kell eltartania majd.
2020. dec. 9. 14:35
 7/67 anonim ***** válasza:
86%

Egyedül, 15 évesen miből fogod felnevelni azt a gyereket? Hol fogsz vele lakni? Mert hogy a tini apukák bizony hamar leszoktak ám lépni, mert rájönnek, hogy ők még élni akarnak és nem kakis pelenkát cserélni.

Ha már a jogaidnál tartunk.

Rúgd össze anyukáddal a port bátran, de ne csodálkozz, ha emiatt elpártol tőled és élhetsz anyaotthonba.

2020. dec. 9. 14:39
 8/67 anonim ***** válasza:
76%
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy megfelelő védekezés mellett hogy estél teherbe? 11 éven keresztül védekeztem a kapcsolataimban sose lettem terhes, mikor akartuk a babát első hónapban sikerült.
2020. dec. 9. 14:43
 9/67 anonim ***** válasza:
90%
Ez egy hatalmas vállalás. Rengeteg lemondással jár, kimaradhatsz a suliból (ha utána nem pótolod be, akár a te és a gyereked egész jövőjére kihathat), a tini szerelmek kis %ban tartósak, főleg gyerekkel. Szóval arra is fel kell készülnöd, h. egy idő után egyedülálló anya leszel (hiába ígér most mást a szerelmed, pár év alatt sokat változhattok, kinövitek egymást). Ezek negatív dolgok, de fel kell készülnöd, h. nehéz lesz, nagyon. Mondom ezt 30évesen, most született gyerekem. Kemény, de persze egyben szép vállalás.
2020. dec. 9. 14:43
 10/67 anonim ***** válasza:
89%
Mindket fel jogosan van "felhaborodva". Fiatal vagy meg,valoszinuleg erettsegi,egyeb finomsagok nelkul. Parod is detto ugyan ez. Meg minimum 2-3 evig valamelyik nagyszulo nyakan kell,hogy eljetek. Hacsak nem kezd el a parod valami ketkezi munkat,mivel szerintem erettsegi nelkul mast nem nagyon tud,hacsak nem egy ceg feje anyuci,vagy apuci. Aztan ha belekezd a parod olyan meloba,ki tudja lesz e neki valaha erettsegije. Teny,hogy erettsegi nem a vilag legnehezebb es leglehetetlenebb dolga,de baba mellett,kiesve az iskolapadbol,azert nem is olyan konnyu. 15 evesen igenis gyerekek vagytok. Anyukad jogosan van kiakadva,felt,nem biztos,hogy rosszat akar neked. Teged viszont nem kenyszerithet abortuszra. Sot,ha te akarnal abortuszt,a korodbol adodoan neki bele kellene egyezni,de gondolom mivel nem akarsz,ez lenyegtelen. Eleg szarugy,mit ne mondjak. Amennyiben abortuszra mennel, a mai technikanak koszonhetoen,szinte 100%, hogy lehetne ujra babad. Amugy ha anyukad ellenzi, de nyilvan nem tud mit tenni,hol laknatok? Elarulom,egyaltalan nem jo szuloknel elni,foleg nem babaval... Csak a feszultseget okozza az esetek 90 szazalekaban. Viszont nalatok albi,haz egybol kiesik,gondolom en. Biztosan jo otlet mas nyakara szulni egy gyereket?
2020. dec. 9. 14:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!