16 éves vagyo és terhes. Mik az esélyeim a baba megtartásásra?
Lesz egy édes kisbabád, szeretettel neveled, segítenek a szüleid. Apuka nem veheti el, sehogy.
Édesanyád a feladattól megerősödik -érzi, hogy szükség van rá!
Én nem akarlak ki osztani,csak segíteni. Nézz meg párat a Tini mami című sorozatból (MTV-n megy,és valós). Nagyon nehéz lesz felnevelned a kicsit,pláne úgy,hogy senki sem akarta őt. Elhiszem,hogy az abortusz nagyon nehéz dolog neked,de gondolj bele,hogy a gyermeknek mennyire lenne jó élete. Arra is gondolhatnál,hogy esetleg nevelőszülőkhöz adnád,de úgy,hogy tudja Te vagy az anyja. Ha megtartod a kicsit,nagyon nehéz idők várnak rád,sokkal nehezebb lesz a tanulás,lehet,hogy be sem fejezed az iskolát. Eltartani is nehéz lesz,pláne úgy,hogy az apja nem is akarta őt. Én sok sikert kívánok hozzá! És aki itt le akar cs*szni,annak üzenem,hogy azzal rohadtul nem segít!
Egy veled korú lány voltam.
Ne az anyukád kontójára vállald a babát, hanem a saját felelősségedre! Ha aztán mégis kapsz segítséget, (remélhetőleg fogsz), annak örülj, és köszönd meg. De jól gondold végig, mit jelent, ha ilyen fiatalon gyermeket vállalsz! A kisbaba alaposan átrendezi az édesanyja életét. Muszáj az első helyre kerülnie a fontossági sorrendben, előrébb az alvásnál, tanulásnál, szórakozásnál, mindennél. Hogyan szerzel majd szakmát? Mit jelent a baba a további kapcsolataid szempontjából?
Szóval ne ringasd magad rózsaszín fantáziákba, mert igen kínos lesz felébredni, és az egésznek a gyerek issza meg a levét. Az elköteleződésed, ha vállalod a gyermeket örök életre, de minimum a következő húsz évre szól.
Megértem, hogy elborzasztónak találod az abortusz gondolatát. Ha azonban úgy érzed, hogy nem tudod felnevelni a gyermekedet, örökbe is adhatod. A titkos örökbeadáson kívül létezik nyílt örökbefogadás is, ahol adott személy javára mondasz le a gyermekről és meg is ismerkedhetsz az örökbefogadóval. Kapcsolatot sajnos/természetesen nem tarthattok a továbbiakban, de az örökbefogadást szervező alapítványon keresztül hírt kaphatsz a gyermekről.
Nem le vagy rábeszélni akarlak bármire, csak gondold végig a lehetőségeket, és ne sodródj, hanem dönts, aztán pedig vállald a következményeket. A te életed, a te gyermeked bármennyire segítőkész az anyukád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!