Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves vagyo és terhes. Mik...

16 éves vagyo és terhes. Mik az esélyeim a baba megtartásásra?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem osztást szeretnék hanem segítséget. Terhes vagyok ( 7+) és szeretném megtartani, sajnos ezzel csak én gondolkodok így.Az egész család ellenem van, a baba apukájával együtt. Egyedül anyukám érti meg az én fájdalmam és ő szívesen felvállalni, hogy gyámja lesz a picinek csak nagyon fél. Anyukám már egyszer rákos volt és pont most hagyják abba annak a kezelését. Attól fél nagyon anyukám, hogyha felvállalná a picit és az apuka mégis meggondolná magát és szeretné a gyereket akkor pereskedni kéne a gyerekért és abba újra belebetegedne anyukám, így nem nagyon meri felvállalni a kockázatot. Mit tegyek? Én az abortuszba belebetegednék vagy összeomlanék.
2011. máj. 4. 16:30
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
0%

A gyermekneveléshez nyilván nem szükséges sem érettségi, sem egyetem, látjuk ezt a kisebbségnél. DE ahhoz, hogy a gyerekedet érdemben fel tudd nevelni, tanítani és taníttatni tudd, és PÉLDÁT tudj neki mutatni, ahhoz igenis kell az iskola. Ha nincs iskolád, nincs munkád. Nem a gyerek szoptatásához kérik az érettségit.

És igen, tessék csak szülni mindenkinek 16 évesen, egy beteg édesanya nyakára...remek ötlet.

2011. máj. 9. 15:19
 32/44 sumergo ***** válasza:
57%
Kedve előző! Édesanyám 8 ált. végzettségű, és édesapám is gyermekek mellett érettségizett. Lehet ezt így is. Példát meg nem csak a végzettséggel lehet mutatni, mert akkor mi sem tanultunk volna a bátyámmal. Érettségizettek, diplomásak vagyunk, pedig a szüleink nem. Fentebb már írtam, hogy szerintem mi kell a gyermekneveléshez, nem akarom ismételni magam.
2011. máj. 9. 15:58
 33/44 anonim ***** válasza:
0%
biztos cigany vagy
2011. máj. 9. 16:23
 34/44 A kérdező kommentje:

Utolsóelőtti. Nekem is apukám már 3 gyerek, és munka mellett csinálta meg az iskolát esti tagozaton. Szerintem nem az a példamutatás, hogy nekem ennyi meg ennyi végzettségem van...

Anyukám már nem beteg, hanem gyógyult, évekkel ezelőtt volt rákos de már jól van tehát nem a beteg anyámra szülném a gyereket.

Azért mert 16 évesen terhes vagyok az miért jelenti azt, hogy én kisebbség vagyok? Egyáltalán nem vagyok az. Magyarok miért nem eshetnek teherbe? Ez nem törvényszerü, hogy csak a kisebbség lehet korán anyuka..

2011. máj. 9. 16:35
 35/44 sumergo ***** válasza:
16:23-nak, te pedig elég buta vagy, ha ennyit tudsz hozzászólni.
2011. máj. 9. 19:41
 36/44 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, nagyon értelmesnek és érzékenynek tűnsz. Jó helyre érkezik a kisbaba, szépen fogod nevelni.

Az jutott eszembe, hogy Hunyadi Mátyás 15 évesen már király volt. És tudott is felelősségteljesen, okosan gondolkozni. Az igazságérzete működött, nem hagyta semmivel elnyomni.

2011. máj. 9. 23:22
 37/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2011. máj. 10. 12:30
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Attól mert valakinek érettségije van még nem jelenti azt hogy képes tanult felnőtt ként viselkedni. A kérdező 16 évesen vállalja a tettei következményeit mikor a legtöbb tanult illető egyből abortuszra rohanna. Még nekem sincs érettségim és én is kisbabát várok. Igaz már nem 16 hanem 20 éves vagyok. Mégsem érzem magam hülyének, vagy kevesebbnek azoknál akiknek van.
2011. máj. 10. 12:45
 39/44 anonim ***** válasza:
23%
Remek hozzáállás. Igen az én nagyanyámnak sem volt csak 8 osztálya, sőt az ő anyjának még annyi sem,és így tovább. Viszont ma már egész más időket élünk, és ha hiszed ha nem fejlődünk. Agyilag is. A Te nagymamád sem tudott volna egy gyereket sem felnevelni EGYEDÜL, 16 évesen. Az iskolázottság azért kell, hogy el tudd tartani, meg tudd etetni, fel tudd öltöztetni, iskolába tudd íratni.
2011. máj. 10. 14:13
 40/44 anonim ***** válasza:

Teljesen értelmetlen és butaságra vall,mikor a nagyanyánk idejét emlegetjük.Más világ van. Az meg,hogy valakinek 8 általánosa volt,normális VOLT és nem követendő példa,szerintem ebben a nagyanyád és anyád is egyetért.

Amúgy miért nem lehet védekezni?Ahhoz nem volt elég eszed,de egy gyereket felnevelni (mert azt nem lehet kikapcsolni amikor meguntad) ahhoz lesz.Aha.Persze.

2011. máj. 10. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!