Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves vagyo és terhes. Mik...

16 éves vagyo és terhes. Mik az esélyeim a baba megtartásásra?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem osztást szeretnék hanem segítséget. Terhes vagyok ( 7+) és szeretném megtartani, sajnos ezzel csak én gondolkodok így.Az egész család ellenem van, a baba apukájával együtt. Egyedül anyukám érti meg az én fájdalmam és ő szívesen felvállalni, hogy gyámja lesz a picinek csak nagyon fél. Anyukám már egyszer rákos volt és pont most hagyják abba annak a kezelését. Attól fél nagyon anyukám, hogyha felvállalná a picit és az apuka mégis meggondolná magát és szeretné a gyereket akkor pereskedni kéne a gyerekért és abba újra belebetegedne anyukám, így nem nagyon meri felvállalni a kockázatot. Mit tegyek? Én az abortuszba belebetegednék vagy összeomlanék.
2011. máj. 4. 16:30
1 2 3 4 5
 21/44 sumergo ***** válasza:
43%

Kedves első! Mielőtt ilyen hasznos (0%) válaszokat adsz, talán tanulj meg írni. A kérdező lehet, hogy fiatalabb nálad, de biztosan nem hülyébb!

Kedves Kérdező!

Szerintem jól döntesz, ha megtartod. Biztosan nem lesz könnyű, de rengeteg dolgot meg lehet oldani, ha nincsenek nagy igényeid. Az apa, aki meg szeretné ölni, az nem apa. Valószínű, hogy akkor később sem fogja akarni elvenni. Szeresd a picit, és anyukádat is, nagyon fontos a pozitív gondolkodás. Hidd el minden rendben lesz, ha megteszed, ami tőled telik.

Kitartás!

2011. máj. 4. 18:50
 22/44 anonim ***** válasza:
22%
Azért jó, hogy sokan vagytok, akik nem osszák és arra buzdítják, hogy tartsa meg. És kérdem én MIRE? Az édesanyádra vagy saját magadra, aki el sem tudná tartani. Én is abortusz ellenes vagyok, de 16 évesen van eszed sexelni, akkor legyen erre is! A védekezés hol maradt? Ha sok fiatal gondolna erre, akkor nem kéne törni a fejét, hogy terhes lett és mit csináljon! Szerintem a gyerek nem érdemel ilyen életet, ahol nem várják szívesen!
2011. máj. 4. 20:05
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz a rossz indulatú válaszolókkal akik csak bántani akarnak. Ők a mindent tudó szentek. Ha anyukád támogat és vállalja a gyámságot akkor tarsd meg a picit. Nem lesz egyszerű de ha ketten kitartotok és összefogtok akkor minden rendben lesz. Ha nem akarsz abortuszt akkor ne csináld. Az iskolát a gyes után is befejezheted és biztos hogy az apa sem gondolja meg magát. Nyugodj meg nem te vagy sem az első sem pedig az utolsó aki fiatalon lett anyuka.
2011. máj. 5. 13:46
 24/44 A kérdező kommentje:

"Ha sok fiatal gondolna erre, akkor nem kéne törni a fejét, hogy terhes lett és mit csináljon!"

Én nem töröm a fejem, hogy mit csináljak, mert én meg szeretném tartani csak ezzel az a baj, hogy egyedül nem bírok mit csinálni ha nincs legalább 1 segítségem még. Épp ez az, hogy én vállalnám a felelőséget, hogy megtartsam nem úgy mint más, hogy rohan az abortuszra merthát az a legegyszerűbb.

Holnap megyünk a családsegítő szolgálathoz és reménykedem abban, hogy meggondolja magát anyukám.

2011. máj. 5. 14:47
 25/44 anonim ***** válasza:
76%
Sok sikert!
2011. máj. 6. 06:30
 26/44 anonim ***** válasza:
76%
A legtöbb felnőtt elbújhat mögötted mert fele annyira sem képesek felelősséget vállalni a tetteikért és inkább válasszák a könnyebb utat. Te pedig 16 évesen kész lennél mindent feláldozni egy most csúnyán fogok fogalmazni ballépés miatt. Ez nagyon szép tőled és helyesen is akarsz cselekedni. Próbálj komolyan elbeszélgetni anyukáddal esetleg egy jobb barátoddal vagy valamelyik ismerősöddel rokonoddal. Remélhetőleg segíteni fognak neked. Minden okkal történik hallgass a szívedre. Nehéz lesz de megéri.
2011. máj. 6. 12:22
 27/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2011. máj. 7. 13:03
 28/44 anonim ***** válasza:
0%

Hát az marha nagy felelősségvállalás,hogy te csak kipottyantod aztán anyád majd felneveli (gondolom én).

1 percet nem dolgoztál életedben,érettségid sincs,apja sem lesz annak a gyereknek,egy gumit nem voltál képes felhúzni..

hát igen,ezt nevezem én felelősségnek. Gondolom kisebbségi vagy

2011. máj. 8. 14:35
 29/44 sumergo ***** válasza:
70%

A gyermekneveléshez nem szükséges az érettségi, szerintem. Az emberség, odaadás és szeretet nem érettségitantárgyak. Sőt még a kitartást sem oktatják. Sajnos néhány érettségizett ember annyira korlátolt, hogy azt hiszi mindenki felett áll, és ítélkezhet, mert érettségije van. Az élet nem ilyen egyszerű, nem adnak az érettségi mellé emberséget, sőt még intelligenciát sem, sajnos.

Kedves Kérdező, mint már írtam, kitartást neked, a te életedet te irányítod, és ha megszülöd ezt a babát, nagy mértékben rajtad áll, milyen élete lesz. Biztosan nem lesz könnyű, de ha talpraesett vagy megoldod.

2011. máj. 9. 09:36
 30/44 anonim ***** válasza:
52%
Utolsónak teljes mértékben igaza van.
2011. máj. 9. 12:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!