Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A családom ellenzi a baba...

A családom ellenzi a baba megtartását, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Én, és a párom mindjárt 16 évesek vagyunk, nem terveztünk gyereket, megfelelően védekeztünk és figyeltünk, de ennek ellenére becsúszott. Anyukám ellenzi, hogy megtartsuk és felnevelhessük, abortuszt akar. Nem tudom mennyire lehet beleszólása. Ilyenkor teljes mértékben dönthetnek, vagy mivel kiskorú vagyok, anyukám megakadályozhatja, hogy felnevelhessük? Szeretnék tisztába lenni a jogaimmal, de nem találtam egy oldalon se semmit erről...
2020. dec. 9. 14:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
76%
Sok év óta védekezem és figyelek, de nem csúszott be baba, csak, amikor már szerettem volna. Szóval valamit csak nem csináltatok jól.
2020. dec. 9. 15:48
 22/67 anonim ***** válasza:
97%

Jogod van megtartani a babát. De vajon lehetőséged is van rá?

Hol fogtok élni? Továbbra is édesanyádnál? Vagy esetleg a fiúd szüleinél? Albérletbe aligha mehettek... kivéve, ha esetleg azt is a szüleitek finanszírozzák.

Miből fogtok megélni? Édesanyád keresetéből? Vagy a barátod családja tart majd el titeket?

Miből veszitek meg a babának szükséges holmikat, a kiságyat, babakocsit, ruhákat, pelenkázót, etetőszéket, stb? A szülők fizetik majd mindezt? Vagy kiírtok majd facebookra egy adománygyűjtő posztot?

Nyilván 15 évesen jogosítványotok sincs. Ki fog autóba pattanni, ha a baba beteg lesz és sürgősen orvoshoz kell vinni őt? Vagy taxit hívtok? Azt ki fizeti ki?

15 évesen milyen jövőképetek van a barátoddal? Bármiféle anyagi háttér, egzisztencia vagy végzettség nélkül mégis miből, hol, hogyan tervezitek felnevelni és eltartani ezt a babát?

A szüleitek nyakára, az ő kontójukra szeretnétek bevállalni?

Mert abban az esetben azt gondolom, Édesanyádnak teljesen jogosan volna beleszólása a kérdésbe, hiszen épp az ő nyakába tervezel akasztani legalább 18-20 évnyi felelősséget.

2020. dec. 9. 15:51
 23/67 anonim ***** válasza:
50%
Jogilag: l6 évtől korlátozottan cselekvőképes, előtte cselekvőképtelen, tehát a szülő dönt.
2020. dec. 9. 15:51
 24/67 anonim ***** válasza:
90%

"anyukám megakadályozhatja, hogy felnevelhessük?"

Azt nem. De ahhoz joga van, hogy kimaradjon a gyerekvállalásodból. És aztán hogy gondolod? Hol akarod felnevelni? És miből?

Nem vagy tisztában a jogaiddal? Természetesen jogod van megszülni és felnevelni. A saját erődből. Nincs jogod mástól elvárni, hogy viseljék a te saját felelőtlenséged következményeit.

2020. dec. 9. 16:33
 25/67 anonim ***** válasza:
88%

Ti vagytok az akadályok 15 évesen, hiszen szülői segítség nélkül nem tudjátok felnevelni a kicsit. Én egy gyereket akartam, nem a semmire, és főleg nem a szüleimnek szülni, hanem magunknak a férjemmel, megélni minden szépségét és nehézségét. 28 évesen jutottunk oda, hogy jöhet, előtte megteremtettünk mindent, hogy nyugodtan fel tudjuk nevelni és kiéltük magunkat, közös programok, nyaralások, kirándulások kettesben, amik már gyerekkel nem ugyanolyanok. Persze járunk már hármasban is, amit szeretünk, de meg kellett élni kettesben is a közös élményeket.

Ti 15 évesen mióta vagytok együtt amúgy? Biztos nem évek óta jól kiismerve egymást. Nem gondolom, hogy hosszú életű dolog lesz, tényleg egyedülálló leány anya szeretnél lenni? Szerintem nagyon bánni fogod. Egy gyerek nem olyan, mint egy könyv, hogyha nem kell, megbántam, hogy megvettem felteszem a polcra és kész, egy gyerek 24 órás ügyelet, főleg az elején, aki csak tőled függ és nem lehet félre dobni.

Remélem nem fogod megbánni, hogy megtartod és őt fogod okolni, amiért úgymond tönkre ment az életed, mert azzal az ő életét is tönkre teszed.

2020. dec. 9. 16:47
 26/67 anonim ***** válasza:
77%

Le leszek pontozva, + szerintem kamu kérdés, de mégis leírom.

Nem vagyok abortusz ellenes, mindenki azt csinál, amit akar.

Viszont tudom magamról, hogy az én lelkem ezt nem tudná elviselni. Lehet, hogy szimplán csak hülye vagyok, de engem kísértene a tudat, hogy abortuszon voltam.

Így inkább örökbe adnám. Szültem már, tehát tudom milyen megterhelő a terhesség és a szülés sem egy leányálom. De ezt még mindig jobban viselném, mint a lelki tehert.

Az sem érdekel, hogy hányan vágynak babára, tehát én csak saját magam miatt adnám örökbe, ha más lehetőségem nem lenne.

Ha később felkeres, akkor lelkiismeret furdalás nélkül el tudnám mondani, hogy a legjobbat akartam, azért tettem, amit tettem. Vagy a nyílt örökbefogadást választanék. 15-16 évesen valóban szinte lehetetlen egyedül felnevelni.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem minden annyira egyszerű és nem vagyunk egyformák.

Dönts úgy, ahogyan NEKED a legjobb. Ha az abortusz, akkor válaszd azt, ha az örökbefogadás, akkor azt. Ha mindenképpen megtartod, akkor azt, de nyilván ennél kell a legtöbb áldozatot hoznod, ami akár úgy is végződhet, mint valaki írta, hogy anyaotthonba mész.

Ez a helyezet nem fog úgy végződni, mint a filmekben és valószínűleg nincs Happy end.

2020. dec. 9. 17:08
 27/67 anonim ***** válasza:
89%

Ez egy nehez helyzet. Neked jogod van megtartani a babat, de mit fogsz csinalni, ha anyad nem enged haza, es kirak? 15 evesen meg sajat magadnak is neveloszulokhoz, vagy lakasotthonba kene menned ebben az esetben, nemhogy akkor gyereket is nevelj...plusz ha nincs megoldva a lakhatasod, a gyereket a korhazbol haza sem hozhatnad.

A baratod szulei hogyan allnak a dologhoz? Ha ok esetleg vallaljak, hogy naluk lahattok par evig, akkor talan van eselyetek. Aztan majd a gyerek mehet bolcsibe, te meg dolgozni, parod is elmegy dolgozni majd, igy be is tudtok segiteni penzugyileg. Aztan estin be tudjatok fejezni az erettsegit is, es utana tobb munkara lesz eselyetek. De ez baba mellett kegyetlen nehez.

A logikus dontes az abortusz lenne, vagy az orokbeadas, en azert megfontolnam ezeket is a helyedben.

2020. dec. 9. 17:08
 28/67 anonim ***** válasza:
96%
Nincs joga abortuszra kényszeríteni de nem kötelessége vallalni a gyámságot a gyerek felett. Te pedig nem lehetsz a gyamja csak ha a gyámhatóság engedi. De az csak akkor fogja engedni ha minimum a prof szülei vállalják az anyagi stb terheket.
2020. dec. 9. 17:17
 29/67 anonim ***** válasza:
81%

Az senkiben nem merült fel, hogy ki sem adják neki a kórházból a babát??

Valószínű nem fogják erőszakkal abortuszra kényszeríteni, de ha nem lesz valaki a rokonságból aki elmúlt 18, és vállalja a felelősséget, akkor elveszik tőle a babát :(

Szóval kedves kérdező, kéne valaki aki ebben támogat....

2020. dec. 9. 18:21
 30/67 anonim ***** válasza:
17%
Itt senki nem segítené a gyerekét,ha terhes lenne?Nem ő lenne az első,meg nem is az utolsó,az életét is tudná folytatni,ha nehezebben is.
2020. dec. 9. 18:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!