Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A családom ellenzi a baba...

A családom ellenzi a baba megtartását, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Én, és a párom mindjárt 16 évesek vagyunk, nem terveztünk gyereket, megfelelően védekeztünk és figyeltünk, de ennek ellenére becsúszott. Anyukám ellenzi, hogy megtartsuk és felnevelhessük, abortuszt akar. Nem tudom mennyire lehet beleszólása. Ilyenkor teljes mértékben dönthetnek, vagy mivel kiskorú vagyok, anyukám megakadályozhatja, hogy felnevelhessük? Szeretnék tisztába lenni a jogaimmal, de nem találtam egy oldalon se semmit erről...
2020. dec. 9. 14:18
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
84%

Tokmindegy, hogy en segitenek-e a gyerekemnek, ez nem relevans informacio, mert a kerdezo anyja nem en vagyok, o pedig ellenzi.

Pont ez a baj. Ha mellette allna, akkor valoban kivitelezheto lenne a dolog valahogy, de igy necces.

2020. dec. 9. 18:54
 32/67 anonim ***** válasza:
97%
30! Honnan tudod,hogy milyen anyagi korulmenyek kozt elnek? Ismered talan ezt a leanyt? Lehet egy onfeju, engedelmetlen, gyerek, aki keptelen lenne felnoni a feladathoz,az anyja pedig nem szeretne ujra gyereket nevelni,ilyen-olyan okokbol. Nem a nagyszulo feladata az unokajat felnevelni!! 14-15 evesen szexualis eletet elni alapbol nagyon magy felelotlenseg.(de ez legyen az en velemenyem)
2020. dec. 9. 19:26
 33/67 anonim ***** válasza:
96%
30-as, nem, a 15 éves gyerekemet nem segíteném ebben a dologban.
2020. dec. 9. 19:28
 34/67 anonim ***** válasza:
96%

"Ha a születendő gyermek anyja cselekvőképtelen kiskorú, korlátozottan cselekvőképes kiskorú, cselekvőképtelen nagykorú vagy a cselekvőképességében a származás megállapításával összefüggő

jognyilatkozatok tekintetében részlegesen korlátozott nagykorú személy, a gyámhatóság a magzat részére - az elismerés teljes hatályához szükséges hozzájáruló nyilatkozat megtételére – gyámot rendel (Ptk. 2:3. §-a)"

A szüleid jogilag nem kényszeríthetnek az abortuszra, de ahhoz, hogy a kórházból haza vihesd a babád, ahhoz szülői, vagy gyámi beleegyezés szükséges, amíg nem töltöd be a 18 évet (kivéve, ha 16 évesen férjhez mész, mert azzal automatikusan nagykorúvá válsz).

Szóval nem kell elvetetned. Viszont ha a szüleid nem egyeznek bele, haza sem viheted majd a kórházból. Nyilván vállalhatják az apuka szülei is a gyámságot, viszont ebben az esetben meg ők vihetik haza, te akkor sem. Jól gondold meg, hogy tényleg el akarod-e cseszni az életedet teljesen.

2020. dec. 9. 19:32
 35/67 anonim ***** válasza:
81%
Meg amúgy nem azért. Ertem, hogy egy 15 éves teherbe tud esni. De elnézve a 15-16 éves kori képeimet... egyáltalán nem voltam meg úgy ki fejlődve, mint most, felnőttként. Ne mondjatok már, hogy ilyen fiatalon nem okozhat óriási károkat egy terhesseg és szules 😞
2020. dec. 9. 20:47
 36/67 anonim ***** válasza:
96%
Egyébként nem a kérdező anyukája lenne a babának a gyámja? Tehát törvényes mikor születik a baba akkor a nagymama felelőssége lesz . Mivel kiskorú vagy mindenképpen kellesz egy felnőtt aki a gyámja lesz a kisbabádnak . Mit fogsz csinálni ha anyukád nem vállalja? Javítson ki valaki ha rosszul tudom
2020. dec. 9. 20:51
 37/67 anonim ***** válasza:
89%

Persze, hát hogy ne, jogod van gyerekként, érettségi nélkül gyereket nevelni, de remélem nem anyudék nyakára és pénzére tervezted megtartani. Mert a szüleidnek is joguk van azt mondani, hogy márpedig ők nem fogják helyetted pénzelni a gyereked, akkor mit csinálsz? 16 évesen van stabil munkahelyetek, ki tudtok bérelni magatoknak egy lakást és fent is tudjatok tartani?? Hisz ha ennyire nagylány vagy, akkor gondolom ezekre mind gondoltál és meg is oldjátok, nem anyucihoz tervezel hazamenni pereputtyostól.

Egyedül is el tudnád tartani? Mert szinte borítékolható, hogy a 16 éves kamasz “párod” le fog lépni, ki választaná az álmatlan, atsírt éjszakákat és kakis pelenkákat, ha a haverokkal is bulizhat meg szórakozhat? Ha ezek közül csak egyre is nem a válasz, akkor talán át kéne még egyszer alaposan gondolni ezt az egész gyerekként gyerek dolgot. Jut eszembe, abba belegondoltál, hogy hogyan fogsz leérettségizni? Az a mai világban alap, kb a WC-s nénihez is kérik. Szerinted ki fog érettségi nélkül, kisgyerekes, esetlegesen egyedülálló anyaként? Nem fognak utánad kapkodni a munkaerőpiacon, az már egyszer biztos.

És igen, 18 év alatt kell egy felnőtt gyám annak a gyereknek, az mégis ki lesz, ha anyud hallani sem akar az egészről?

2020. dec. 9. 21:14
 38/67 Wonderwomen ***** válasza:
86%
Persze, jogaid vannak...nah de pénzed a gyermek felneveléséhez? Inkább nem is mennék bele mélyebben a témába.
2020. dec. 9. 22:43
 39/67 anonim ***** válasza:
10%

"Az senkiben nem merült fel, hogy ki sem adják neki a kórházból a babát??"

Aztán ugyan miért ne adnák ki????? A kora nem akadály.

Aki egy 16 évesnek az örökbeadást javasolja: Teenmoms Caitlyn. Ismered a történetét? 16 évesen lett ő is terhes és a barátjával szülői ellenkezés ellenére is az örökbeadás mellett döntöttek. Most olyan 10-11 éves az örökbeadott lanyuk. A nő azóta is depresszios, igaz, bőszen állítja ő is és a párja is -akivel azóta is együtt vannak- hogy életük legjobb döntése volt az örökbeadás. A nő folyamatosan pszichiáterhez jár, rendszeresen vannak öngyilkos gondolatai, totál roncs szerencsétlen. Van azóta két másik lányuk, akit ők neveknek. Az örökbeadáson érző lény nem fogja túltenni magát, plane nem 16 évesen.

Nem támogatom a tini terhességet. Semmilyen téren nincs azon a szinten egy 16 éves, hogy gyereket tudjon nevelni. Se anyagilag, se érzelmileg, se érzelmileg. Nyilván vannak kivételek, de az átlag bizony gyerek még ehhez a feladathoz.

Ennek ellenére, ha az én lányom állna elém, hogy terhes, soha de soha a büdös életben nem mondanám neki, hogy menjen abortuszra. Soha meg nem tudná, mi a véleményem. A gyermekvállalás vagy az abortusz csak az ő egyedüli, befolyásolás mentes döntés e kell hohy legyen. Elmondanám, mi mivel jár és biztosítanám róla, támogatom mindenben, bárhogy is dönt.

Értem, nagyon is megértem a szüleid. Tudjak, hogy mivel jár egy gyerek. De továbbra is, nem szabad ezt erőltetni.

2020. dec. 10. 06:31
 40/67 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem a kérdező nem kioktatast kért. Az én lányom ha 15 évesen esik teherbe, akkor akkor. Nem oletnem meg a gyereket. Védekezés mellett is estek már teherbe nagyon sokan... Nem részletezném.
2020. dec. 10. 07:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!